<div class="bbWrapper"><b>Ynt: Kampçılık ve Karavancılıkta Önerilerinizle Yeniden Yapılanma</b><br />
<br />
Herkese merhabalar,<br />
<br />
Bir süredir şehir dışında olmam nedeniyle bu güzel başlıktan ve hareketten yeni haberim oldu.Elbette ben de, bu umut verici girişime destek veriyorum.Fazla uzatmadan, ben de fikirlerimi ve önerilerimi sunmak istiyorum.<br />
<br />
-Şimdiye kadar okuduğum yazılar içerisinde öne çıkan fikirlerin lokal ve tamirhane(teknik destek) olduğunu gördüm. Bu elbette diğerlerinin gerçekleşmeyeceği anlamına gelmiyor. Ancak ilk aşamada daha kolay gerçekleştirilebilir bir hedef olması ve yeni projelerin gerçekleşmesine fırsat vermesi bakımıdan Lokal-Cafe fikrini ben de öncelikli olarak görüyorum. Hem bu sayede tüm üyeler birbirleri ile tanışmış olacak(ki bunu çok önemli buluyorum) hem de yeni projelerin gerçekleşmesine bir zemin hazırlanmış olacak diye düşünüyorum.<br />
<br />
-Diğer yandan benim gibi karavan sahibi olmayan veya İstanbul'a uzak olan karavancı veya adayları ile ilgili olarak şunu söylemek isterim. Bu yeni çalışma karavan sahibi olmayan, uzakta olan ve hatta üretici ve kampingleri de doğrudan ilgilendiriyor.Ben mesela, deneyimli karavancılarla bir araya gelmek, bu kültürü tanımak, ileride sahip olmak istediğim karavanın standartlarını belirlemek, buluşmalarda bir araya gelmek isterim. Yine karavan üreticileri ve kampinglerde 'ilgi duyarlarsa' bu çalışmadan avantajlı çıkacaklardır diye düşünüyorum.<br />
<br />
-Öneriler konusunda ise şimdiye kadarki fikirlerin tatmin edici olduğunu söyleyebilirim. Geliştirilmesi konusunda ise bu yeni grup-çalışma-girişim-hareketin ileriki aşamalarda medyada yer almasının, karavacılığın heveslendirilimesi, tanıtılması ve gelişitirilmesi açısından gerekli olduğunu düşünüyorum.Yapılacak geziler dışında sosyal yardım kampanyalarının düzenlenmesi(kitap,giyecek vs..) ve karavanlarla bunların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması gibi etkinliklerin bu kültüre yakışacağına inanıyorum.<br />
<br />
-Bir de Forumun geliştirilmesi konusuna ben de katılıyorum, son zamanlarda bir tek başlığın bu potansiyeli kaldırmadığı düşüncesindeyim.Gezenbilir çatısında altında devam etmek ama en fazla 4-5 yeni başlık(Genel, Teknik, Alım-satım, Geziler,Benim karavanım) açmak gerektiğini düşünüyorum.</div>