Kamping İçin Yardım.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan gncr Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 21
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,554

gncr

Kamp I
Herkese merhaba. Bir süredir aklıma düştükçe forumu inceliyorum ve paylaşılan kamping fotoları harika gerçekten.. Ben de bir kaç arkadaşımı kafalayarak bu işe atılmak istedim, fakat daha önceden hiç birimizin kamp deneyimi yok, öğrenci olduğumuz için İzmir çevresini bırakın İzmir'i bile daha doğru dürüst bilmiyoruz :D Bu da en işimize gelmeyen gerçek.
Nerelerde kamp yapabiliriz sorusu ilk sorum olacak. Ve aracımızın olmadığını da belirtmek isterim. Çok kalabalık olmayışımızdan ve deneyimsiz olacağımızdan bizimle beraber etrafımızda kamp yapan başka doğaseverlerin oluşunu yeğlerdik açıkçası ? Ve dedigim gibi ulaşım en büyük sıkıntı.. Hatta bu sorunlar bitince bir de nasıl ekipmanlar alalım nereden alalım gibi sorularım da olacak.. :D ve tabii ki öğrenci işi..

Bir kaç hafta sonra yapmayı planladığımız bu etkinlik için başka topluluklara da katılmaya açığız onlar da bize açıksa tabi =)

Ve son olarak;

forumu kirletmemek adına buraya yazayım dedim. Kamp etkinlikleri için biraraya gelen topluluklar neden kamp yaptıktan sonra fotoğraf paylaşmaktan fazlasını yapıp; önceden haber vermiyor. Planlanan etkinliklerin olduğu bir başlık olsa ve herkes orada bunu önceden duyursa ( dışardan katılıma açık olan topluluklardan bahsediyorum) güzel olmaz mıydı ? =) Ya da vardı ben göremedim.

Cevaplar için de herkese teşekkürler şimdiden.. İyi forumlar.. 8) :D

Etiketler
Ynt: Kamping İçin Yardım.

Tüm etkinliklerimiz için önceden haber veriyoruz, ETKİNLİKLER başlığı altında bulunan alt başlıklar içinde genelliklede DOĞA SPORLARI başlığı altında duyurularımızı yapıyoruz. İzmir ve çevresinde bulunan arkadaşlarımız size yardımcı olacaklardır...

Selamlar

Merhaba ,

İzmir'de yakın çevrede kamp için onlarca uygun noktalar var.
Hemde Belediye otobüsleri ile gidebileceğiniz.
Ama sıfır tecrübe ve sıfır malzeme ile bu işin altından nasıl kalkacağınız konusunda birşey söyleyemiyorum.

İzmir çevresinde yaptığımız Doğa Yürüyüşleri ve Kamplar (çok az sayıda olsada) bilgi alabilmek için ziyaret etmeniz gereken sayfamız ise ;

http://www.gezenbilir.com/index.php?board=266.0

11-12 Nisan da yapmış olduğumuz kampa ait duyuru içinde ;
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=28190.0

malzeme için ayıracağın bütçe nedir önce onu öğrensek...ana malzemeyi çadır çanta mat bot gibi bunları teymin et gerisi yavaşça gelir zaten.

Aynen öyle düşünüyorum, çadır çanta mat üçlüsünü alarak başlamak istiyorum fakat bütçemde çok da fazla ödenek yok diyebilirim :D Çadır Çanta ve mat için 100-120 lira gibi bişey verebilirim, aslında çok az ama napalım bunlarla da bişeyler alınabilir diye düşünüyorum idareten..

Yavaş yavaş Gencer.
İnternette ki festival kampanyanlarını kaçırma istersen.

Kipa'da şu an 44,90 a çok uygun fiyata çift katlı bir çadır var.
12 ay vade ile de alma imkanın var. Uyku tulumu ve çantayı da aynı anda alırsın.
Gittigidiyor dan 2. el ürünleride incelemelisin bence.

Çadır olarak sana bunu öneririm fiyat performans açısından çok iyi
http://www.hepsiburada.com/monodome-4-kisilik-kamp-cadiri/productDetails.aspx?categoryid=362945&productid=spormono4

4 kişi rahat rahat sığıyor.

bu siteyi biraz ölü bi site sanıyodum da her gün cevap gelmesi hakikaten çok hoşuma gitti teşekkürler..

verdiğiniz linkleri değerlendiriyorum, kipaya ve praktikere de haftasonu gideceğim ayrıca.

bu arada Murat abi, bahsettiğin festival kampanyanları hangi sitede?

Kamp için ilk seferde bilen birileriyle gitme şansınız yok ise internetten bazı bilgileri edinebilirsiniz. http://www.adrenalin.com.tr/texts.asp adresindeki bazı başlıklar ilginizi çekebilir.
İlk kampınız için önerim fazla yürümeden ulaşabileceğiniz (mesafe az ise sırt çantasını ilk sefer için pas geçebilirsiniz) ve bir sorun olursa medeniyete ulaşmanızın zor olmayacağı bir yer olacaktır.
Hepsiburada ki çadır bence sınırlı bütçe için uygun bir seçenek olur. Sadece yağmurla arası çok iyi değil ona dikkat etmeniz gerek. Tulum olarak mevsime bağlı basit bir dikdörtgen tulum yeterli olacaktır, ucuzundan bile olsa bir mat mutlaka öneririm. Yine ilk kamp için kamp ocağı yerine hazır sandviç, konserve gibi şeyler uygun olacaktır. İlk sefer için 2 kişi yerine daha kalabalık bir grupla kamp yapmak hem daha güvenli hem daha keyifli olacaktır.
Kampçılık için tabi ki bazı temel malzemeler gerekiyor ama bence bunlara takılmaktansa başınızı derde sokmayacağınız kadar temel bilgiyi edinip ondan sonra bir deneyin. İzmir bölgesindeki kamp yerlerine ne yazık ki aşina değilim ama kampçılıkla ilgili aklınıza takılan başka bir şeyler var ise severek cevaplarım.

gncr' Alıntı:
bu siteyi biraz ölü bi site sanıyodum da her gün cevap gelmesi hakikaten çok hoşuma gitti teşekkürler..

verdiğiniz linkleri değerlendiriyorum, kipaya ve praktikere de haftasonu gideceğim ayrıca.

Modlar okuyor herşeyi.
:smiley:

Her bölümün Moderatörü konusuna hakim ve tecrübeli kişilerden oluşuyor Gencer.
Bazen geç yanıt veriliyor olsa da mutlaka yanıt alırsın.

Gencer, kamp malzemeleri için forumun ilan panosuna da bakmanda yarar var.

Özellikle önündeki bagaj ve mutfaktan dolayı, kamp için düşünülebilecek bir çadır:
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=30061.0

Selamlar

Ne kadar öğrenci işidir ne kadar değildir bilemem.Fakat vereceğim adresten son derece kaliteli malzemeler,uygun fiyata getirtilebiliyor.En azından bir incelenmesinde fayda var.Diye düşünüyorum.
http://www.cabelas.com

Selamlar Murat Koçaş

Özdal beyin gönderdiği linkteki çadır bana sorarsanız sizin kullanım için oldukça uygun. 2 giriş, bir tane büyük bagaj, çift tente 60 TL, sanırım 3 kişilik bir model, kaçırmayın derim :smiley:

Aynen katılıyorum Yankı Beye.
Bir benzerini bizim Ömer (matiate) kullanıyor.
Yaz kullanımları için ideal bir ürün.

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,916
Kayıtlı Üye Sayımız
166,696
Kaydolan Son Üyemiz
BiSQuiT.

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR