Kamplı Gezi Önerisi (29 Ekim 2010)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan orsaalabanda Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 75
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 21,500
Ynt: Kamplı Gezi Önerisi (29 Ekim 2010)

Kapıdağ yarımadasını en son 90'lı yıllarda gezmiştim. Sanırım '94 ile '96 yılları arasıydı. O zamanki aracım 126Bis idi. Marmarayı kuzeyden aşıp Çanakkale üzerinden Biga'ya oradan da Kapıdağ yarımadasını gezmiştim. Çok keyifli bir geziydi. Hem de Marmara denizini çepeçevre gezmiştim.

Bir fırsat yakalarsak Kapıdağ'ı yeniden gezmek isterim. Hep birlikte olursak çok daha keyifli olur.

Etiketler

Ferhat Bey ben de 1994 de Kapıdağ Yarımadasını 126 BIS'imle gezmiştim. Belki iki Bis rastlaşmışızdır. :smiley:

drares' Alıntı:
Arkadaşlar Cavid hocamın önerdiği rotaya benzer bir geziyi gezenbilir İzmir off road grubu daha önce yapmıştı. İlgili link;
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=30991.0
Oluşturulacak bir gezi için oldukça materyal var bu satırlarda...

Her sene yaptığımız bir ekspedisyon bu...
Artık geleneksel hale geldi...
Şahane ötesi bir yer Kazdağları...

Not: Bir küçük düzeltme. O geziler Gezenbilir bünyesinde yapılmamıştı. Yani çoğumuz gezenbilir forumunda da yazıyoruz ancak organizasyon olarak bu sitenin düzenlediği bir etkinlik değildi. Yoksa gezenbilir grubu- X grubu -Y grubu gibi bir ayrımımız söz konusu değil, konuya açıklık getirmek istedim...

taiga' Alıntı:
Her sene yaptığımız bir ekspedisyon bu...
Artık geleneksel hale geldi...
Şahane ötesi bir yer Kazdağları...

Not: Bir küçük düzeltme. O geziler Gezenbilir bünyesinde yapılmamıştı. Yani çoğumuz gezenbilir forumunda da yazıyoruz ancak organizasyon olarak bu sitenin düzenlediği bir etkinlik değildi. Yoksa gezenbilir grubu- X grubu -Y grubu gibi bir ayrımımız söz konusu değil, konuya açıklık getirmek istedim...
Haldun bey ben gezi yazı ve fotolarını gezenbilirde gördüğüm için böyle yorumlamıştım. Siz de etkinliğe katılanlar içinde misiniz?

drares' Alıntı:
Haldun bey ben gezi yazı ve fotolarını gezenbilirde gördüğüm için böyle yorumlamıştım. Siz de etkinliğe katılanlar içinde misiniz?

Bu sene yapılanda yoktum...
Oğlumun kursu için 23 nisanda 3 günlüğüne İstanbula gitme durumunda kaldık...
İnanın içim içimi yedi...
2007-2008 ve 2009 da yapıldı bu geziler...
Büyük ihtimalle bu yılda yaparız...
2006 yılı sonlarında İstanbul ve İzmire ortak uzaklık, her iki kentten de gelinip buluşulur, ayrıca güzel rotalar var diyerekten Kazdağları önerisini arkadaşlara getirmiştim (Ben Bursadayım)...
Daha önce yazları Güre de kampta kalırken çok dolaşmış, hayran kalmıştım...
İlk etkinliğe İzmirden ne yazık ki katılım olamamıştı, İstanbul, Kocaeli ve Bursadan arkadaşlarla gittik...
İnanılmaz keyif almıştık...
Sonrasında her yıl nisan ayında yapmaya başlandı...
Zaten İzmir tayfasıyla buluşabildiğimiz sadece Kazdağları ve İsoff offroad oyunları vardı, bu sene İsoff yönetimi, oyunları Tekirdağ Uçmakdere tarafına alınca ne yazık ki İzmirle tek ortak etkinliğe düştük...
Neyse topik dışına çıktık, kısaca durum bu diyerek konuyu bağlayayım... :D

gezmen' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar;

Size bir öneride bulunmak isterim. (Önümüzdeki günlere yetişmezse, daha sonra da uygulanabilir.) Son yıllarda, geziseverlerce ayırdına varılmaya başlanan, Erdek merkezli Kapıdağ Turu.

Erdek-Ocaklar-Narlı-İlhan-Doğanlar-Turan-Ormanlı-Ballıpınar-Çayağzı-Kestanelik-Çakılköy-Karşıyaka-Dalyan-Tatlısu-Aşağıyapıcı ve yine Erdek; yaklaşık 100 km civarı. Yukarıyapıcı Köyü kuzeyinde Kirazlı Manastır, kamp için uygun bir alan. Sanırım denizden 300 m. yüksekliğe sahip ve orman içinde yer almakta. Ayrıca elektrik sorun edilmezse, yarımadanın tümü konaklamaya uygun sayılabilir. Bu 100 kmlik tur sırasında uygun görülen hemen her noktada konaklanabilir. Birkaç günlük turun ne şekilde yapılabileceği de konuşulabilir; ya da "kervan yolda düzülür."

Bu turun bir bölümünü ben de geçmedim ama o denli çok şey okudum ki... (Bu birkaç gün sürecek turu, kendim yapmayı tasarladığım için) Yolun çok büyük bölümü, asfalt. Yolun kuzeydoğuda yer alan köyleri arası, stabilize. Yolu, bir iki noktada kısaltmak da olanaklı. Örneğin Turan-Ocaklar arayolu ile Çayağzı-Karşıyaka yolu. Ayrıca yöre halkı, genelde "suyun ötesinden" olduğu için, her konuda rahat edilebilir.

http://www.kapidag.com/ gibi Kapıdağ Yarımadası ve Erdek'i tanıtan epeyce site ve yazı bulmak olanaklı nette. Ayrıca Abdi Beyden(dalgıç) de (Biliyorsunuz Abdi Bey Erdek'te yaşıyor) daha ayrıntılı son durum bilgileri alınabilir.

Süre, kısaldı ama usuma gelen bu öneriyi yapayım dedim. Olur olmaz, bir yerlere not alın derim...

Esen kalın.
Cavid Sezen

Cavit beyin önerisini uzun zamandır değerlendiriyorduk.
Nasip se Cumartesi Sabah Yenikapıdan feribot ile bandırmaya geçip, ordan Erdek ANT CAMPING yapacağız.
Sanırım 4-5 gün kalıp, Oradan da Büyükorhan da BURSA ENDURO Şenliklerine katılacağız.

Öneri ve yavsiyelerinizi duymaktan mutluluk duyarız.

Nejat Bey,

Öncelikle iyi yolculuklar ve geziler dilerim. Bahar mevsiminde çok güzel bir gezi olacaktır.

Düşündüğünüz geçeği (rota) de belirtseydiniz, iyi olurdu. Çeşitli öneri ve salık vermeler gelebilir. Yöre çok güzel; deniz kıyısından başlayarak Orhaneli çevresi yaylalarına değin ayrı ortamlarda olacaksınız...

Cavid Sezen

Teşekkür ederim Cavit bey;
Rota Sabah 07:00 Deniz otobüsü ile Bandırma, ardından Erdek.
Kısa bir Şehir Turu ile ANT Camping.
Perşembeye kadar Burdayız.
Belki bir iki Erdek Turu
Belki bir Avşaya geçip dönmeyi düşünebiliriz.
Perşembe günü Karacabey üzerinden Ulubat gölüne bir uğramayı (Ama neresine ? tavsiyenizi alırım) ve ordan Büyükorhan üzerinden Görecik Yaylasına gitmeyi planlıyoruz.
Pazar öğleye kadar ordayız. Sonrasında eve dönüş nasipse.

Nejat Bey,

Birkaç küçük tavsiyem olabilir.

"Döner"e ilgi duyarsanız, Bandırma'da uğramalısınız. http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=7767.0 http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=3624.0

Bursa yolunda "Leylek Şenliği"nin yapıldığı ama yılın diğer bölümlerinde çok ilgi çekmeyebilecek Eskikaraağaç Köyü http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=33142.0 görülebilir; yola çok yakın olması nedeniyle uğranabilir. http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=56017.0

Yalnız yine yola yalnızca 5 km olan Gölyazı'yı (Apolyont) muhakkak görmelisiniz, belki bir gece de kalabilirsiniz. http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=26676.0

Orhaneli yoluna dönünce Misi Köyü'nde (Gümüştepe Mah.) mola verin. http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=50828.0 http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=39475.0

Ayrıca yolun (Karacabey-Bursa) kuzeyinde yer alan Zeytinbağı (Trilye) ve Mudanya'yı önceden gezdiğinizi varsayıyorum. Gezmediyseniz, Gölyazı'dan Karacabey'e doğru geriye dönüp, Yenikaraağaç Köyü'nden Zeytinbağı ve sonrasında Mudanya'ya da uğrayabilirsiniz.

İyi geziler.
Cavid Sezen
Not: Bu gezi için ayrı bir başlık açılsa daha iyi olurdu.

gecetiğimiz günlerde antalyadan istanbula kara yolu ile seyahat ediyordum eğridir gölü ve cevresinin cok guzel ve karavan kampcılığına uygun oldugunu fark ettim şayet aranızda burada kamp yapan dostlar varsa bilgi ve deneyimlerini paylaşmalarını rica ederim
alp

slm Alp bey ben eğridir gölü kenarında kamp yaptım havası çok güzrl ama orada temmuz ve ağusdosta kapm yapıirsa daha iyi çünkü rüzgarlı ve soğuk oluyor.benim bahsettiğim altın kum diye geçiyor.Göl çevresinde kap yapmaya müsayit alan çok var. başka merak ettiklerinizi sorabilirsiniz

şelale' Alıntı:
Selam Alp bey ben eğridir gölü kenarında kamp yaptım havası çok güzrl ama orada temmuz ve ağusdosta kapm yapıirsa daha iyi çünkü rüzgarlı ve soğuk oluyor.benim bahsettiğim altın kum diye geçiyor.Göl çevresinde kap yapmaya müsayit alan çok var. başka merak ettiklerinizi sorabilirsiniz

ilginize teşekkurler

maalesef yakın zamanda o bölgede kamp yapma imkanım yok ancak siz fotoıgraf ve anılarınızı baslasarak katkıda bulunursanız sevinirim
saygılar
alp

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,063
Kayıtlı Üye Sayımız
166,963
Kaydolan Son Üyemiz
davidavov

Çevrimiçi üyeler