Herkese merhaba, nisan başında üç günlüğüne Nevşehir'e gideceğim doğa yürüyüşü yapmak amacıyla. Fakat bölgeyi hiç bilmiyorum. Acaba bana nerelerde yürümemi önerirsiniz? Nevşehir'den toplu taşıma ile ulaşımı kolay olan yerler tercihim şahsi aracım olmadığı için. Üç günümü de yürüyüş için ayıracağım. Varış günümde öğleden sonrayı Ihlara Vadisi'nde geçirmeyi planlıyorum. Fakat diğer günler nerelere gideceğimi bilemedim.
Herkese merhaba, nisan başında üç günlüğüne Nevşehir'e gideceğim doğa yürüyüşü yapmak amacıyla. Fakat bölgeyi hiç bilmiyorum. Acaba bana nerelerde yürümemi önerirsiniz? Nevşehir'den toplu taşıma ile ulaşımı kolay olan yerler tercihim şahsi aracım olmadığı için. Üç günümü de yürüyüş için ayıracağım. Varış günümde öğleden sonrayı Ihlara Vadisi'nde geçirmeyi planlıyorum. Fakat diğer günler nerelere gideceğimi bilemedim.
merhaba,
ben kapadokya bolgesinin tam ici olmasada komsu bolgede yasiyorum .. guzergahlari hep aracla gectim ama yol ustlerinde ve aralarinda bircok "yuruyus parkuru" tabelalari gordum... Nevsehir merkezde yada urgup-goreme bolgesindeki herhangi bir (resmi ) turizm danisma burosuna ugrarsaniz size haritalarla birlikte kendi programiniza uygun parkur ve geceleme yerleri oneriside verebilirler.Tabii bu forumlarda fiilen o bolgede trekking yapmis deneyimli arkadaslar varsa ve paylasirlarsa dahada faydali olabilir ..
ilce merkezleri arasinda minibus tarzi toplu ulasim araclari olsada eger buyuk bir sirt cantaniz yada yukunuz yoksa (bazilari icin caydirici olabiliyor ) oto-stop da onerebilirim .. sezon mart'tan itibaren basladigindan arac trafigi artti ve bircok kisi guzergahlari ustundeki kisileri aliyor... en azindan ben rastladiginda aliyorum
keyifli geziler dilerim ..
Merhaba, mesajınız için teşekkürler. Turizm büroları aklıma gelmemişti hiç, gittiğim zaman onlara uğrayım mutlaka, iyi fikir. Normal boyutta bir sırt çantası ile gidiyorum, otostop zaten aklımda vardı son çare olarak. Toplu taşıma ile bir çözüm bulamazsam zaten mecburiyetten otostop çekmem gerekecek.