Kapalı Ortamda Flash'sız Net Fotoğraf?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Jeepcj7 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 21
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,545

Jeepcj7

BUILD IT! RUN IT! BREAK IT! FIX IT! REPEAT!
Yer
ISTANBUL
Bir Allah'ın kulu lütfen bana SLR-Like makine ile (Fuji S-5800) kapalı ortamda Flashsız hareketli cisimlerin resmini nasıl çekmem gerektiğini söyleyebilir mi? sürekli bulanık resimler çekiyorum, midem bulandı! :'(

Offroada ek hobi olsun dedik yanlış mı seçtik... 1-2 hafta daha kıvıramazsam Mağaracılık deniyecem ;D ama çok güzel macro çekiyorum ::smiley:

Etiketler
Ynt: Kapalı Ortamda Flash'sız Net Fotoğraf?

Fotoğraf ışıktır Orkun.
Işık şartları kötüyse (kapalı-yağışlı bir kış günü) pan yapabilirsin hareketli nesneler için.
Tripod kullanırsan hareketli nesneler blur olur. Ama second curtain synchoronization ile sonuç alabilirsin.
Burada anlatması difransiyel indirilmesini tarif etmek kadar uzun sürer.
İstersen ev ödevi olarak pan photography, second curtain synchoronization araması yaptırırsan bilgi alabilirsin.
Tabii ki senin makina second curtain synchoronization yapıyor mu ve harici flaşın var mı bilmiyorum.

hehe :smiley: bak bu iyiydi Onur'cum sağol... second curtain synchoronization olduğunu sanmıyorum ama araştırayım bunları... harici flash yok, flash istemiyorum zaten, flashlı çekince herşey net çıkıyor ama doğal olmuyor gibi geliyor bana... kafama takılan ben eskiden normal dijital olmayan makine ile çok güzel resimler çekerdim flashsız... bulucaz yolunu...

Var birşeyler :smiley: de nerden ayarlanıyor... akşam kitapçığı bir karıştırayım :smiley:
Ekranda salınan grafiktende şüpheleniyorum ::smiley:

Lens Fujinon 10x Optical zoom lens , F3.5 - F3.7
Lens Focal Length f=6.33mm-63.3mm, Equivalent to 38-380mm on a 35mm camera
Aperture F3.5-F13.6, 7 steps in 1/3EV increment
Digital Zoom Approx. 5.1x
Focus Distance (Approx)
Normal:
Wide Angle - 30cm/1.0ft to infinity
Telephoto - 1m/3.3ft to infinity
Macro:
Wide Angle - 4cm/1.6in. to 3m/9.8ft
Telephoto - 60cm/2.0ft to 3m/9.8ft
Super Macro:
1cm/0.4in. to 1m/3.3ft
Sensitivity Auto / Auto (ISO800) / Auto (ISO400) / Equivalent to ISO64 / 100 / 200 / 400 / 800 / 1600 (Standard Output Sensitivity)
Exposure Control TTL 256-zone metering
Exposure Modes Programmed AE, Aperture Priority AE, Shutter Priority AE, Manual

Ya orkun abi bu ne ya ? Hayır sen sanayide şanzuman tak difransiyel sök sonra aksam gel eve neymiş second curtain synchoronization :smiley: ...

izimi kaybettiremiyorum geçmişim beni takip ediyor :( ... Bak Gultekin burdada Canon Nikon sevgisi var bizde ki Land Jeep sevgisi gibi...

hem karanlık bir ortam hem hareketli nesne bir aradaysa ortaya harici bir ışık kaynağı olmadan net fotoğraf çıkartmak zor hatta tripot kursak hareketli nesne olduğundan yine olmayacak yanlız şöyle enterasan bişey aktarayım gece evimin balkonundan yağmuru seyrederken şimşek çakışı çok hoşuma gitti bekledim ve bastım deklanjöre çok net değil amma yakaladım fuji s5500 kullanıyorum auto da cektim tamamen benim hızım makinenin kabiliyetiyle ilgili bir andı açıklıyamıyorum yani nasıl olduğunu yanlız bi başlıkta gördüm hatta anlattığım resmide ekledim müthiş görüntümüydü, harika bişeymiydi, yok böyle bişey miydi başlığı hatırlamıyorum.

Canon varken nikon neymiş yaaaa oda fotoğraf makinasımı :smiley: Dur bi olta atayım takılan olacakmı orkun abi :smiley:

Bunlar zor işler Orkun :smiley: Hadi gel...dön evine seni özledik ... Söz bir daha üzmiycez :D

Jeepcj7' Alıntı:
Aperture F3.5-F13.6, 7 steps in 1/3EV increment

Sensitivity Auto / Auto (ISO800) / Auto (ISO400) / Equivalent to ISO64 / 100 / 200 / 400 / 800 / 1600 (Standard Output Sensitivity)

Exposure Modes Programmed AE, Aperture Priority AE, Shutter Priority AE, Manual

Exposure (pozlama) modunu Aperture priority'ye (diyafram öncelikli) getirdiğinde Aperture (diyafram) değerini 3.5 yaparsan ve Sensitivity (ışığa olan duyarlılık) ayarını da 400 ISO (eğer rahatsız edici bir noise yoksa 800 ISO) yaparsan daha iyi sonuç alacaksın...

Eğer varsa buna ilaveten Flash EV (+- tolerans) değerini de -1 yada -2 yaparak flash patlatırsan doğallıktan uzaklaşmadan flaştan faydalanmış olursun ;) Eğer flaşın EV tolerans ayarı yoksa, bildiğin peçeteyi flaşın önüne koyarak da flaş ışığını yumuşatabilirsin ;)

Teşekkürler Sedat bugün deneme yapıcam. EV toleransı düğmesi var +/- hangi modda ayarlayabileceğimi keşfetmem lazım. Biraz resim çekelim..
Açık havada alıştım, zaten resim çekmek kolay, zoomda da sabit tutabiliyorum ;D

Uğur abi fotoğrafçı olucam, en iyi Jeep arkadaşımın Jeepi şeklinde her geziye gelirim ;D

Jeep34' Alıntı:
Bunlar zor işler Orkun :smiley: Hadi gel...dön evine seni özledik ... Söz bir daha üzmiycez :D

Jeepcj7' Alıntı:
Bir Allah'ın kulu lütfen bana SLR-Like makine ile (Fuji S-5800) kapalı ortamda Flashsız hareketli cisimlerin resmini nasıl çekmem gerektiğini söyleyebilir mi?

Söyleyeyim; SLR-Like makineyi sat ;D yüksek ISO.da kaliteli sonuç veren bir SLR al :D

Murat bey'e katılmakla birlikte makinenin 1600 iso performansını da bir dene derim ben. Biraz kötü sonuç verebilir gibi ama yardımcı programlarla temizlenebilir diye düşünüyorum.

Bu anlatmıs oldugun ortamda ıyı netıce alman zor sabıt bır sey cekmıyorsunuz, ıyı bır netıce ıcın acık dıyafram 2,8 uzun ensantane 15 sanıye gıbı yanı uzun pozlama olacak bırıncısı trıpot olacak ellende olmaz,

Bunlarıda yapmazsak ne yapabılırız 1-makınayı acıp P moduna getırelım bu mod dıyafram oncelıklıdır sonuna kadar acalım 2.8 gıbı ıso 200 den yukarı olmasın noıse olusur olusuyorsa 100 ındır bu modda EXPOSURE yazan kısmından +2 ev getırın goreceksınız ıyı sonuc alacaksınız,

Kolaygelsın bol fotograflı gunler..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,060
Kayıtlı Üye Sayımız
166,807
Kaydolan Son Üyemiz
karavancı_34

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR