Kar Sürüş Rehberi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan YOL Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 124
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 40,170
Ynt: Kar Sürüş Rehberi

" Niva'nız varsa 4 lastiğe de zincir takın. Sadece öne ya da arkaya takarsanız hareketli aksamı bozarsınız. Uygun lastik olduğu sürece zincire ihtiyaç kalmaz ama takılacaksa 4 lastiğe de olmalı " Bu yazının üzerine iki tekere takılan zincir diğer tekere neden zarar versin yazdım. 80 yanak olmasada 235x 85x16 ebat zinciri sorunsuz takarsanız. Zinciri bayiden almadan tekerin birine taktırın.

Etiketler

Lastikçi olmayan ama lastik satan bi dükkana aceleyle kar lastiği sipariş etmiştim.parasını da verdiğim için gelen lastikleri o gün mecbur taktım.çamur lastiğiymiş.yumuşak kar ve toprak üzerine yağan karda tepeleri tırmanıyorum. ama araç 2 ton. lastikler buzda hiç tutmuyor. yokuş aşağı durma şansım hiç yok. geçen hafta bunun nasıl bir korku olduğunu yaşadım.yokuş aşağı sabit hızda frene basmadan iniyorsunuz ve karşıdan kimse gelmesin diye dua ediyorsunuz.heleki iki yanda da şarampol varsa.

zinciri 4 tekere birden mi takmak gerekiyor . sadece ön veya arka takılsa bozuluyormu araç ben tam anlamadım.

birde 4x4 gibi ağır araçları çok dik yokuşlarda diğer lastiklerle en azından aracı frenleyerek durdurmak mümkünmü.şimdiye kadar binek arabaları kullandığımdan böyle bi sorunum olmamıştı :smiley:

benim şahsi fikrim 4x4 araçsa dördünede takmaktır elde bir takım zincir varsa önlere takmak daha doğru cünkü baş nereye arka oraya :smiley:

benim kafam karıştı. bir yerde 4x4 araçlara zincir takarsan ve 4x4 modunda kullanıcaksan dördüne birden tak.eğer iki tekere takcaksan arkalara tak ama o zamanda sakın 4x4 modunda kullanma denmişti. eğer sadece arkalara takıp 4x4 de kullanırsan yavru şansımanın canına okursun demişlerdi. doğruluk payı nedir. bilen biri aydınlatırsa sevinirim

doğru olsaydı Land Rover gibi sürekli 4 çeker araçların hiçbiri zincir takamazdı :smiley:
bence siz aracınızın kullanma kılavuzunda yazan şeyi uygulayın, zincirle ilgili mutlaka gerekli ibare vardır

terrano' Alıntı:
benim kafam karıştı. bir yerde 4x4 araçlara zincir takarsan ve 4x4 modunda kullanıcaksan dördüne birden tak.eğer iki tekere takcaksan arkalara tak ama o zamanda sakın 4x4 modunda kullanma denmişti. eğer sadece arkalara takıp 4x4 de kullanırsan yavru şansımanın canına okursun demişlerdi. doğruluk payı nedir. bilen biri aydınlatırsa sevinirim

mantıklı olan çekişin olduğu lastiğe zincir takmaktır fakat yinede, arkadan itişli araçlarda çekişin bu lastiklerde olmasına ve yere tutunmak içinde zincire ihtiyaç duyulsada yönlendiren ön tekerler olduğu için dir işi sağlama almakta yarar vardır derim benim nacizane fikrimdir ki araç arkadan itişliyse veya 4x4 se 4 lastiğede araç önden celişli ise öne zincir mutlaka takılmalıdır. Araç kullanım kitapcıklarındaki verileri de dikkate almanızı tavsiye ederim

benim kullanım kitapçığım yok. terrano araca 4x4 de giderken sadece öne zincir taksam ön şansımanı bozar mı.öyle demişlerdi.şehir efsanesimi yoksa.nettende bakıcam. bunla ilgili doğru bir site bulan arkadaşlar olursa buraya yazarlarsa sevinirim

terrano' Alıntı:
Sürekli 4x4 araçlarda yokuş yukarı çıkılaçaksa önlere inilecekse arkalara takmak en mantıklısı ançak çincir takmak butun araçlara zarar varebılır onemli olan kuru zemıne gelir gelmez zincirleri çıkartmak gerekir aksi hade orta diferansiyele zarar verebilir helede orta kilip pozisyonuna kesınlıkle alınlaz lastik ebatları degişecegi için

terrano' Alıntı:
benim kullanım kitapçığım yok. terrano araca 4x4 de giderken sadece öne zincir taksam ön şansımanı bozar mı.öyle demişlerdi.şehir efsanesimi yoksa.nettende bakıcam. bunla ilgili doğru bir site bulan arkadaşlar olursa buraya yazarlarsa sevinirim
kaygan zeminde sorun olmaz kuru zemınde arac ara şanzımanı yemeye başlar

teşekkürler.kar lastiği diye sattıkları çamur lastikleri yüzünden başım belada.ondan sorup duruyorum. yokuş aşağı buzda araç durmuyor.yeniden lastik almıyım bir müddet kullanıyım dedim artık...

terrano' Alıntı:
teşekkürler.kar lastiği diye sattıkları çamur lastikleri yüzünden başım belada.ondan sorup duruyorum. yokuş aşağı buzda araç durmuyor.yeniden lastik almıyım bir müddet kullanıyım dedim artık...
Yanliş bişey soylemiş olamayayım ama 4x4 lere uygun bildigimiz kar lastıgı yoktur kara uyumlu lastık vardır

4x4 ler için kar lastikleri var, özellikle Continental bu işin uzmanı.

http://www.euroshina.com.ua/en/tyres/Continental/4x4_ice_contact

http://www.conti-online.com/generator/www/de/en/continental/automobile/themes/4x4/winter/conti_four_x_four_wintercontact/conti_4x4_wintercontact_en.html

Goodyear'da da var:

http://eu.goodyear.com/tr_tr/tires/repository/WranglerUltraGrip/index.jsp

evet bende sonradan farkettim 4x4 ler için yokohama nın diğerlerinden daha ucuz kar lastikleri de var.kullananlar iyi dediler . continental pahalı.

BolbuzJack' Alıntı:
4x4 ler için kar lastikleri var, özellikle Continental bu işin uzmanı.

http://www.euroshina.com.ua/en/tyres/Continental/4x4_ice_contact

http://www.conti-online.com/generator/www/de/en/continental/automobile/themes/4x4/winter/conti_four_x_four_wintercontact/conti_4x4_wintercontact_en.html

Goodyear'da da var:

http://eu.goodyear.com/tr_tr/tires/repository/WranglerUltraGrip/index.jsp
235/85/16 defendere göre yok diye aklımda kalmış

235/85/16 zor bir ebat zaten, MT olarak sadece Brigstone.da ve bir iki ne olduğu bilinmeyen markada bulmuştuk geçen hafta...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,091
Kayıtlı Üye Sayımız
166,831
Kaydolan Son Üyemiz
RoseSpreader

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR