flok
Ana Kamp
1.12.2009 da İstanbul çıkışlı 10 günlük karadeniz ve Gürcistan gezisinden kareler hem gezelim hem görelim hemde gülelim diye.. değişken kişi ve hızlarda 4000 km yaptık ortalama günde 400 km.aracım ford fiesta tdci idi heryere girdik ve cıktık.tabiki 4x4 yüksek bir araç sizi farklı yerlere götürür.karda kalırmıyım korkunuz olmaz. Trabzon,Rize,Artvin,Sarp,Batum,Poti gördüğümüz şehirler aslında daha çok resim var(1300 tane) ama imkanımız bu kadar.Gürcistana gitmeyi düşünen olursa pasaport ve arabanın ruhsat sahibinin orda olması 30 tl araç sigortası yaptırması yeterlı .sıra yoksa 10 dk geçılır başka hıcbırsey yok vıze,ücret yok.ordaki fıyatlar belkı dıkkatınızı çeker 98 oktan benzin :1.90 mazot :1.60 euro dizel :1.75 dana eti :7.5 araç park ücreti ( sabahtan akşama kadar ) 0.5 garson aylıgı :150 .. 70cc şarap 5 değişik marka gürcü votkası 10-40 arası. winston sigara 2. gecelik 2 kişilik oda kahvaltı 50 .... gürcü para birimi LARİ.... (1 LARİ=1 TÜRK LİRASI)1 euro=2440 1 dolar=1660 lari yada lira tabiki dikkat edilmesi gereken şeyler var orda kesinlikle trafıge yola ve gürcü şöförlere yola fırlayan büyük baş hayvanlara trafik polislerine dikkat edilmeli yoksa derdinizi anlatıp güneş yüzü görene kadar 3 gün geçebilir
) hopa pazarı denilen batumdaki pazar mutlaka gezilmeli resimlerde görünen araçların lastik ve parçaları ikinci el olarak satılıyor niva sahiplerine duyrulur etrafta niva uaz kamaz ve benzeri araçlarlar çok miktarda görülmekle birlikte mercedes lerde çok mıktarda var ayrıca batum da türk mahallesi denilen bır mahallede cami lokanta ve marketler mevcut .istanbul dan sarp sınır kapısı yaklaşık1250 km... ayrıca bazı yaylalarada cıktık uzungöl,ayder,kafkasör hepsinde kar vardı ama yol açıktı açık tesisler vardı gezi boyunca bir gün yagmur yagdı diger günler güneşliydi. uzun göle Trabzona uçak ordan araba kirlayıp gidilebilir mutlaka görülmesi gereken bir yer. gerede'den sonra radarlara dikkat samsuna kadar yogun radar var özellikle OSMANCIKTA HAVZA DA SAMSUN GİRİŞİNDEKİ ÇAKALLI MEVKİİNDE çevirme 5-6 km sonra yapılıyor yırttık diye sevinmeyin
radar araçları europa. sahil yolunda gece radarı kuruluyormuş bana rastlamadı. görülmesi yapılması alınması gerekenleri sıralayacak olursak liste uzun havzadan kömürlü semaver osmancıktan pirinç samsunda uzun saçlının yerinde çay içilir hamsiköyde sütlaç yenir ordu giresunda fındık trabzonda boztepeye çıkılır sonra of dan sapılıp uzungöle gidilir et mangal yenir.rizede sahin tepesi daghan mevki resim çekmek için uygun rize bezi, bakır eşyalar, çay, helva, bal, tereyağ, telli peynir alınabilir.Çayelinde lale ve hüsrev de yemek molası verilebilir (kuru fasulyesi meşhurmuş) ardeşenden sapılıp çamlıhemşinden geçilerek ayder yaylasına fırtına deresi takip edilerek gidilir.hopadan artvine dönülüp once cankurtaran geçidindeki bolge trafıkten önce guzel fotograflar çekilir sonra sırasıyla borçka barajı selden zarar görmüş yerler görülür artvinde katravan mevkinde çay içilir biraz daha yukarda kafkasör yaylasına çıkılır mangal yapılır dikkat edilmesi gereken aşşagı inenlerin alkollü oldugudur
) yusufeli tarafında dağ keçisi avı yapılıyormuş.bu gezi sırasında yaklaşık her yerden kaçkarlar resimlenebilir.çayeli madenli yolundan çataldere köyüne ve marbudan yaylasına çıkılan yol üzerinde yapımı devam eden hidroelektrik santraleri çalışmaları ve doğaya verdiği zararlar görülebilir.
sanırım ılgaz cıvarında çekildi bu resim
UZUNGÖL
uzungöl cami ve sol tarafta yayla evleri
gölün rengi harika görünüyor
kendinizi kanada da hissedeceksiniz
bu da bır otelin girişindeki avize ne orjinal degil mi
yangın merdiveni ahşap olan meşhur otel
çayeli madenli mahallesi
gürcistan batum da sheraton oteli
batum ünversitesi noel için ışıklandırılmış
sarp dan geçer geçmez karşınıza çıkan ilk heykel bizdeki telli baba ya tekabül ediyo yeni evlenenler buraya geliyor
batum
alt kattaki elektronik marketle üst kattaki evlere dikkat !!!
burası gürcistanı türkiye üzerinden avrupaya baglayan otoyol !!!!! bu görüntü şaşırtmasın heryerınde karşılaşabılırsınız
bu da elektrik trafosu
bunları size bırakıyorum çok ilginizi çekecek sanırım
bu ambulansları
bu itfaiye araçları
burda da kara denzi ve hava araçlarını bır arada görüyorsunuz
)
petrol istasyonu fıyatları
yurdumuza döndük artvindeyiz
kafkasör yaylası
artvinde kayak yapıldıgı soylenen mevkii
rize şahin tepesi dağhan mevkiinden rize limanı ve denizin görüntüsü
çaylarrrrrr
bir bardak çay herşeye iyi geir
çayelinin 3 silahşörü
biley taşı ve makinası
karadeniz insanının çay seti
bu da karadenizlinin temel'i herhalde (yazıyı içerden yazmış)
kafeste keklik
kaseste bırdırcın
bu da batum da otelde çekildi yanlış anlaşılmasın her odada aynı taharat muslugu yok tedbirli olun gürcüler kullanmıyormuş
)
sanırım ılgaz cıvarında çekildi bu resim
UZUNGÖL
uzungöl cami ve sol tarafta yayla evleri
gölün rengi harika görünüyor
kendinizi kanada da hissedeceksiniz
bu da bır otelin girişindeki avize ne orjinal degil mi
yangın merdiveni ahşap olan meşhur otel
çayeli madenli mahallesi
gürcistan batum da sheraton oteli
batum ünversitesi noel için ışıklandırılmış
sarp dan geçer geçmez karşınıza çıkan ilk heykel bizdeki telli baba ya tekabül ediyo yeni evlenenler buraya geliyor
batum
alt kattaki elektronik marketle üst kattaki evlere dikkat !!!
burası gürcistanı türkiye üzerinden avrupaya baglayan otoyol !!!!! bu görüntü şaşırtmasın heryerınde karşılaşabılırsınız
bu da elektrik trafosu
bunları size bırakıyorum çok ilginizi çekecek sanırım
bu ambulansları
bu itfaiye araçları
burda da kara denzi ve hava araçlarını bır arada görüyorsunuz
petrol istasyonu fıyatları
yurdumuza döndük artvindeyiz
kafkasör yaylası
artvinde kayak yapıldıgı soylenen mevkii
rize şahin tepesi dağhan mevkiinden rize limanı ve denizin görüntüsü
çaylarrrrrr
bir bardak çay herşeye iyi geir
çayelinin 3 silahşörü
biley taşı ve makinası
karadeniz insanının çay seti
bu da karadenizlinin temel'i herhalde (yazıyı içerden yazmış)
kafeste keklik
kaseste bırdırcın
bu da batum da otelde çekildi yanlış anlaşılmasın her odada aynı taharat muslugu yok tedbirli olun gürcüler kullanmıyormuş