Karar Vermek Konusunda Yardım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan gonencmete Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 35
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,734

gonencmete

Kamp I
Siteyi cok uzun suredir takip ediyorum ve cherokee ler hakkindaki her konu basligini neredeyse okudum. Her yeni konuyu okudugumda modelleri hakkinda edindigim bilgiler sayesinde fikrim degisti ve su anda hic bir karara varamadim=)

Almak istedigim arac asfaltta ve uzun yolda kullanilacak. Off road belki 1 yada 2 kere amator bicimde cikarim ancak ciddi bir yonelmem yok. 2 kisilik bir arabaya sahip olmam sebebi ile kisin, sehir icinde ve uzun yolda sorunlar yasiyorum. Benzin sorunum yok ki bu araclarin LPG ile ne kadar yaktigi hakkinda bir bilgim olustu buradan. Bu yuzden once 4.0 country lere bakmaya basladim cok dayanikli ve sorunsuz olmalari ve mekanik agirlikli bir arac olmalari sebebi ile ancak 5.2 ile olan fiyat farkinin cok az olmasi beni ona yoneltirken 5.9 magnum motorda cezbetti.

Sitede 4.0 lar hakkinda cok cok iyi seyler yazilmis ve 5.2 ler ve 5.9 lar icinde cok agir problemlerden bahsedilmiyor. Ankaradayim ve kesinlikle Akgun e goturulmesi gerektigi soylendi. Ikinci el olarak fiyatlarda 16-22 arasinda cok buyuk oynamalar var ve bu fark degecekse vermeye dunden raziyim. Ancak 2011 yili ile vergisi dusecek olan WJ lerde 24 ten basliyor=)

3.1 diesel versiyon cok sorunlu anladigim kadari ile ancak 2.7 de ayirdigim butce icin cok fazla geliyor. Ben araci aldigim gibi Akgun e goturup agir veya hafif bakim olsun herseyiyle dort dortluk hale getirmek istiyorum buda belli bir fiyata mal olcagi icin 2.7den uzak duruyorum.

Simdi sorum su, daha oncede sorulmus olan sorularin cevaplarini okudum ancak genelde bu iki modelin karsilastirmasi yok;

1999 4.7 WJ mi yoksa 98 5.9 mu?

Eger 98 5.9 ise, 96 ile bir donanim farki mevcut mu?

Amerikan veya Avrupa versiyon mu?

Bu araclar belli basli donanim paketleri ile mi geliyor yoksa her baktigim aracta gozle gorulur ya da gorulmez donanimlar mevcut olabilir mi?

Secime daha disaridan bakilirsa, asfalt icin yanlis araclara mi bakiyorum? Bir Tahoe, Suburban yada baska bir GM araci hatta 98 Navigator daha saglikli bir secim mi olur? Bu araclarla yola ciktim ancak sorunlari gozumu cok korkuttu.

Bilgileriniz bana cok yardimci olacaktir,

Tesekkur ederim.

Not: Bu araclar hakkinda sordugumda 24 e olan araci nakit 17-18 e birakirlar gibi yorumlar aliyorum, ne kadar isabetli acaba (1999 bir WJ 4.7 icin aldim bu yorumu)?

Etiketler
Ynt: Karar Vermek Konusunda Yardım

Benim kisisel yorumum.. 99 model bir WJ 17-18.000 TL ye satiliyorsa servise bile goturmeye gerek duymadan uzak durmak lazimdir.

avlika' Alıntı:
Benim kisisel yorumum.. 99 model bir WJ 17-18.000 TL ye satiliyorsa servise bile goturmeye gerek duymadan uzak durmak lazimdir.

Cevabiniz icin tesekkur ederim,

WJ ler 24 ten basliyor, nakit sikintisi olan birinden alabilirmiyim o civarda bilemiyorum.

Hocam,
Anladığım kadarı ile siz Jeep'inizi araziye sokmadan keyif almak adına asfaltta kullanacaksınız.
O zaman sizin için bana gore donanım ve konfor on planda olmalı. Gerçi bu araçların hepsi (bakımlı olanlarından bahsediyorum) keyif verici araçlardır. Motor sesi, şanzumanı, koltukları vs size buyuk keyif verecektir.
Donanım ve konfor olarak değerlendirirsek, gene bana gore tercihiniz WJ kasadan yana olmalıdır. Bu 1999 model veya üzeri olabilir.
Ancak belirttiğiniz rakamlara alacağınızı planladığınız bir WJ kasa kodlu araç sizin, sanayii ile akraba olmanıza ve bunun sonucu olarakta en az 8 ila 10 bin lira arası masrafa yol açacaktır.
Alacağınız aracın, öncelik ile yürüyen aksamına, şanzumanına, motoruna vs diğer aksamlarına baktırın, servisinizden veya ustanızdan bir tamir bütçesi çıkarmasını talep edin.
Akgün _ Aydın servisi olabileceği gibi, benim bütün amerikan araçlarında tercih ettiğim Seref Oto'da size mekanik, motor ve elektrik aksam olarak destek verebileceklerdir.
Selamlar, saygılar,
Burak Dirican

herkese merhaba oncelikle

ben kibrista yasiyorum ve buradan jeep wrangler sahara unlimited2.8 dizel bir araba almayi dusunuyorum fakat aracin ici beni biraz rahatsiz ediyor.dis gorunusu cok mukemmel bir arac ve fiyatida grand a gore daha cazip fakat onun da ic konforu cok guzel.ayri kategoride araclar gibi geliyor bana ama keske disi sahara icide grand olan bi araba olsa :D neyse sormak istedigim sey su

genelde yolda kullanacagim bir arac istiyorum sizce hangisini almaliyim sahara mi grand mi yardimci olursaniz cok sevinirim iyi aksamlar

wj iyi bi seçimdir...30 liradan aşşağı olan fiyatlardakilere hiç bakmayın ve bulaşmayın derim....
zj 5.9 çok güzel bir araç 22-25 arası iyilerinin fiyatı, ona o parayı vericeme 96 model 5.2 alınabilir. artan parayla da modifikasyon yapılabilir...

asfaltta kullanacaksanız size en uygun seçim WJ 4.7 en azından daha genç bir araç,

5.9'larla ilgili önemli bir nokta; bu model sadece 1998 yılında kullanıcıya sunulmuş özel bir seridir, ZJ kasa olarak geçen bu model bu yılda sona ermiş ve WJ kasaya geçiş yapılmıştır.

Amerikan-Avrupa versiyon bir önemi yok, aynı kalitededir. radar ihtimalini göze alırsak km kadranlı olduğu için Avrupa versiyon olabilir ;D

tahoe, suburban vs çok güzel amerikanlardır, bu noktada devreye göz zevki ve kişisel tercih giriyor.
ama yedek parça, servis vs konularda Jeep grubu bir boy öndedir.

Sizin talebinize en uygun seçenek Wj 4.7 olarak benim tavsiyem olabilir

Bana sagladiginiz bilgiler ve fikirler icin cok tesekkur ederim. Bir sorum daha olacak, zj kasa 4.0 lar hakkindaki bilgileriniz nelerdir?

4.0 ZJ kasa kısaca XJ basiitliği ile ZJ konforu
XJ'de kullanılan 4.0 highoutput 190 bg motor ve şanzımanı ZJ kasada kullanılmıştır, geri kalan bildiğiniz ZJ dir.

ilkakdeniz' Alıntı:
4.0 ZJ kasa kısaca XJ basiitliği ile ZJ konforu
XJ'de kullanılan 4.0 highoutput 190 bg motor ve şanzımanı ZJ kasada kullanılmıştır, geri kalan bildiğiniz ZJ dir.

Satin almayi onerirmisiniz? Geri satmasi kolay olur mu?

gonencmete' Alıntı:

şöyle ki
her malın alıcısı vardır, piyasada 5.2 mevcut, 4.0 genelde az fakat tercih edeni alanı da cok, ama bu araçları binekler gibi düşünmeyin alana kadar vay şu vay bu eğri mi doğru mu dersiniz satarken de gene zorlanırsınız

gerisi size kalmış :smiley:

gonencmete' Alıntı:

İyi bir aracin her zaman alicisi olur :smiley:

Benim gordugum kadari ile ZJ kasalar fiyatlarinin dusmesi ile her turden kullaniciyi cezbetti, dolayisi ile bu araclar cok el degistirdi. Ayni seyleri XJ kasa icin de soyleyebilmemize ragmen oransal olarak bakildiginda daha az kullanici degistirmistir. Temiz arac bulmak herkes icin zorlasmistir. Bir ornek vermek gerekirse 15.000'e aldiginiz araci binebilmek icin 5.000 TL masraf yaptiginizda piyasa bu araci 20.000 TL ye kabul etmiyor, piyasasi yine 15-17 arasinda degisiyor. Geri satmayi dusunurken bunlari iyi hesaplamaniz gerekir.

Xj kasada arka süspansiyon yaprak yay yani makaslı buda sanıyorum ki konfor bakımından ZJ yada WJ kasadan epey gerisinde... Aracınızıda asfalt ağırlıklı kullanacağınızdan XJ bi geri planda düşünülmeli bana göre... :smiley:

Bende 1996 model 5,2 var. 6 ay önce 18.000 tl ye aldım alt takımı ve yukseltmesi ile lastiklere 4.000 tl harcadım. Araçtan çok memnunum. Ana kriterler uyduktan sonra arabanın diriliğinden ve içinizin ısınmasından başka vereceğeniz bir karar kalmıyo. Forumun bir yerinde okumuştum bu araçları alırken nelere dikkat edilmesi gerektiği ayrıntılı yazıyodu o yazıyı bulup okursanız sizin yararınıza olur. Ben aldıktan sonra okudum biraz geç kaldım ama genede aracımla ilgili yazıyı okuduktan sonra aklımda soru işareti kalmadı.

Çoğunlukla uzun yol ve asvaltta , kısmen yol dışında kullanırım diyorsanız, eşsiz iç-dış dizaynı, konforu ve quadra-drive özelliği ile WJ hem ZJ den hemde XJ den bir adım öne çıkacaktır.

Selamlar,

Zakof' Alıntı:
Çoğunlukla uzun yol ve asvaltta , kısmen yol dışında kullanırım diyorsanız, eşsiz iç-dış dizaynı, konforu ve quadra-drive özelliği ile WJ hem ZJ den hemde XJ den bir adım öne çıkacaktır.
Selamlar,

ekleme yapalım buna quadra drive 2003 yılına kadar opsiyonel olarak sunulmuş esas olarak quadra track II sisteme sahip 1999-2002 arası bulmanın biraz zor olacağı bir seçenek 2003 den sonra standart sunulmuştur,

2000 modeli için az pazarlık yapmadım ama anlaşamadık quadra drive mevcuttu araçta,

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,954
Kayıtlı Üye Sayımız
166,955
Kaydolan Son Üyemiz
meh

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.