Karavan Hayali̇ne Doğru İlk Adimlar

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan sergenozmercan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 18
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,043
Çizim yaptığınıza göre ne istediğinize karar vermissiniz. Şimdi kendinize bir iş planı yapın, hangi işleri siz yapacaksınız hangi işleri dışarıda yaptıracaksınız belirleyin. Kullanacağınız malzemeleri ve miktarları belirleyin.Bu malzemelerin fiyatlarını internet üzerinden ve yaşadığınız şehirdeki tedarikçiden öğrenin. İşi yapacak kişilerle işçilik ücretlerini belirleyin. makara60 ın dediği gibi maliyeti belirleyen çok unsur var. malzeme, miktarı ve işçilik netleşmeden rakam ortaya çıkmaz.
seçilen malzemenin bütçe üzerine etkisi için küçük bir örnek

Sealux Switch Panel İzoleli Dikey - n11.com bunu kullanırsanız 87 tl cebinizden çıkar (bu tarz bir ürün için çok iyi bir fiyat genelde 200 tl ve üzeridir.)

Kcd11 On/off Anahtar - n11.com bundan 6 tane alırsanız 12 tl cebinizden çıkar plastik ya da kontrplak levhaya sabitlersiniz olur biter.


Teşekkürler. demek istediğinizi anladım. ben aslında her işini kendi gören biriyim ama bir minibüsü alıp karavana çevirecek alan, garaj ve vakte sahip değilim. keşke serbest çalışan biri olsam, yerim de olsa yavaş yavaş yapsam ama maalesef yok. bu nedenle benim buradan öğrenmeye çalıştığım şey şu: 5 yaş üstü minibüsü yeni ve sıfır camper yaptırma ve yıllık vergi, sigorta maliyetleri. Planlarını çizdiğim ducato veya konunun başında belirttiğim transporter olsa ne kadara malolur gibi konular. bunların da çok net sayılar çıkmayacağını, farklı marka, farklı firma, farklı şehir vb değişkenlik göstereceğini biliyorum. en azından bir fikir oluşturup onun üzerinden plan yapmaya çalışıyorum. çünkü makara60 15.000 liraya hallederim diyor, internette araç hariç 200.000 tl yazan da var. bu nedenle yaklaşık bir rakam bulmaya çalışıyorum.
bunun dışında internette her ürünün fiyatı, neyin nasıl bağlanacağı gibi her türlü bilginin mevcut olduğunu da biliyorum ama dediğim gibi kendim yapacak zaman ve mekanım yok.
 

O zaman istediğiniz asgari ekipmanı bir liste haline getirip direkt karavan üreticilerini arayabilir ve fiyat isteyebilirsiniz.Ya da listedeki ürünleri kendiniz alıp sırası geldikçe farklı ustalara (mobilyacı,elektrikçi,su tesisatçısı,kaportacı gibi)yaptırabilirsiniz.Ben mesela şu anda transporterı kamp aracı haline getirmek için malzeme topluyorum.Nedir bu malzemeler:1)190 amper varta servis aküsü(1400tl n11) 2)Bir adet 185 amper lexron güneş paneli(590 tl n11) 3)Bir adet tomatech şarj regulatörü(130tl n11) 4) Bir adet seaflo 4.3lt hidrofor(130 tl n11) 5)Emin çelik ankastre ikili ocak (340 tl n11) 6) Vortex evye(70tl n11) 7)Berber bataryası(200tl n11) 8)portatif tuvalet(500 tl n11) bunları bütçem müsaade ettikçe alıp,sonra da imalata geçicicem.Siz de aynı şekilde liste yapıp,malzeme maliyetini net olarak çıkarabilirsiniz.Makina mühendislerini arayıp proje masraflarını netleştirir geriye bir tek ustalarla yapacağınız pazarlıklar kalır.Mobilya ustası hariç diğerlerine fazla bir ödeme yapacağınızı sanmam.
 

zaman ve mekan probleminiz varsa izlenebilecek iki yol var. birincisi beklentinize ve bütçenize uygun ikinci el motokaravan alıp varsa gerekli değişiklikleri yapıp kullanmak. ikincisi, aracı satın alıp işi zamana yayıp akşam iş dönüşü, hafta sonu tatilleri gibi boş bulduğunuz zamanlarda bitirmek. kendi karavanını yapanlar bölümünde bu şekilde yapılan işleri görebilirsiniz.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,441
Mesajlar
1,518,006
Kayıtlı Üye Sayımız
172,098
Kaydolan Son Üyemiz
mesut44dg

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst