Ynt: Karavan için Tuvalet Tavsiyesi?
Bu tarz tuvalet kullananların ilk izlenimleri genelde olumlu oluyor. Aksaklıklar zamanla fark ediliyor. Bizimkinde yoğun kullanım sonrası farkettiğim önemli bir problemden bahsedeyim;
Mandal çekildiğinde açılıp kapanan kapağın içine girdiği yuvaya, yukarıdan akan sıvılar doluyor. Burada biriken atık elbette sifon suyu olabileceği gibi diğer atıklar da olabilir. Mandal itildiğinde conta, atık haznesinden yukarıya sıvı ve gaz çıkışını engelliyor ama, kapağın içine oturduğu yuvada biriken sıvılar zamanla mandalı ileri geri hareket ettiren mekanizma içinde ilerliyor. Sızabileceği son nokta ise mandalın alt kısmındaki el giren boşluk. Tuvaletin yoğun kullanımı ve boşaltmadan çıkılan yolculuklarda aşırı çalkantı olursa bu problemi yaşıyoruz. Şimdilik yola çıkmadan boşaltıp temizleyerek ve bu bölgenin hijyenine dikkat ederek kullanmaya çalışıyoruz. Ama can sıkıcı bir durum.
Bu problemin yaşanmaması için üst aparatın giderinin eğimi, sıvıların bu bölgeye temas etmeden aşağıya akmasını sağlayacak şekilde olmalı. Ömer abi'nin aldığı tuvaletin bu şekilde olduğunu görmüştüm. Üst aparatın fotoğrafını yükleyebilirse faydalı olacaktır.
Ya da contaların haricinde burada hiç boşluk olmamalı. Bu boşluğun herhangi bir malzeme ile doldurulması da çözüm olabilir ama kullanılan plastiğin silikon tutacağını hiç sanmıyorum. Uygun bir zamanda tuvaleti değiştireceğim.
Sözün özü, başta memnun olduğum La-playa markalı tuvaletleri artık tavsiye etmiyorum. Kalitesini ispatlamış bilindik markaların tercih edilmesinde fayda var.
Yine de her ne olursa olsun, tuvalet konusunda benim gibi seçici olanlar için son derece faydalı bir icat. Her tuvalet sonrası mucidine dua ediyorum.