<div class="bbWrapper">tork , beygir gücü vs. çekmek için bunlar yeterlimi veya daha düşük tork ve bg gücü araçlar ile 2 tonluk karavan çekilemez mi? benim kullandığım aracım 75 bg , tork değeride en fazla 150 veya 160 Nm motora sahip ama ben 5 tonluk bir romorku çekebilirim ve dikkatli gidersemde her rampa inişinde durdurabilirim. 5 tonluk romorkla her türlü rampada da durup kalkabilirim ancak aracım süratli bir araç değil.<br />
Buradaki önemli husus aracın kendi agırlığı , aktarma organlarındaki oran , aktarmanın dayanabileceği güç ve tork , aracın fren sisteminin kapasitesi yoksa herhangi bir romorku çekerken beygir gücü ve motorun torku direk olarak baz alınamaz. getirin o 320 mn torku olan aracıda benim aracımla arka arkaya bağlayalım 75 bg i çeksin. mümkün mü? <br />
en basit örneği vereyim 45 bg motor gücüne sahip bir traktörü bahsettiğiniz araçlar çekebilirmi , veya bahsettiğiniz araçlar 2 tonluk ağırlıkla dik bir rampada durup kalkabilirmi veya kaç kez bunu yapabilir debriyaj sistemi bu yükü kaç kez kaldırabilir.<br />
hiçbir şey kataloglarda yazıldığı ggibi değildir o yüzden araçların teknik belgelerinde yazan değerlere dikkat etmek ve bunları aşmamak lazım ayrıca 1 ton romork çekebilir diye aracın teknik belgesinde bir husus yazıyorsa bu aracç için istisna bir durumdur sürekli olarak ömrünü 1 tonluk romorkla geçirecek anlamına gelmez <br />
sağlıcakla kalın</div>