Karavan Ne Kadar Gerekli?

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yugun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 61
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 16,680
Bu da benim otomobilim Garip...

GArip okulda2
Bence insanin hedefine ulasmasi icin ilkin kendi kafasindaki hedefe ulasmak icin koydugu engelleri bie daha dusunmesi lazim, oncelikle size kamp yapilabilecek uygun hemde 4wd araclari sayayim
1) kia ceres 4wd saseli az yakitli karavan mukemmel karavan baz
Uploadfromtaptalk1447785408685
Uploadfromtaptalk1447785432949
Uploadfromtaptalk1447785443562
Uploadfromtaptalk1447785462059
araci
2) kia besta 4wd panelvan
3) korando kj ici 2 kisilik yatak olan tek arazi araci bunlar

ASUS_T00J-D cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

Etiketler
Biraz daha foto koyayim
Uploadfromtaptalk1447785783512
Uploadfromtaptalk1447785788691


Bu araclari (korando haric) 10 bin tlye alabilir ve kendi karavaninizi yavas yavas yapibilirsiniz

ASUS_T00J-D cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

Ben kendi karavanını yapmış birisiyim. Karavanımı kamplarda da kullandım. Ve sonuç itibarıyle gereksiz bir şey olduğuna karar verdim. Herkesin gücü herşeye yetmiyor. En güzeli gücünün yettiğini yapmak.
 

Arkadaşlar,

Kampçılık için standart otomobil kullanmaya karar vermeden önce ben de karavanlarla pek çok denemeler yaptım ve gördüm ki benim için en iyisi ve en güzeli standart otomobille kamp yapmaktır. Çok param olsa elbet ben de karavan alırdım belki ama geldiğim noktada gelirim malesef buna yetmiyor arkadaşlar. Olsun standart otomobille de bu iş çok güzel bir şekilde yapılabilir arkadaşlar. Standart otomobille kampçılık yapmak bir eksiklik değildir arkadaşlar. Gezmek için en çok kullanılan en yaygın araç standart otomobildir ve bu kamp konusunda da böyledir. Kimse otomobil kullanıyor veya karavanı yok diye kimseyi tahkir edemez arkadaşlar. Kimse kimseyi zaten hiçbir konuda tahkir edemez arkadaşlar.
 

Arkadaşlar,

Garip baharda dağlarda açan kırçiçeklerini sevmektedir. Garip bu ortamlarda bulunmak için kamp yapmaktadır ve garip kampçılığı sevmektedir. Garip çiçeği böceği sevmektedir. Garip insanı sevmektedir. İnsanlarla birlikte çok güzel kamplar yaptı Garip. Daha da çok kamplara katılacak ve çok kamplar yapacak inşallah. Garip'e birkaç kötü niyetli insan iftira da atabilir. Bunlardan da bir şey olmadığını gördük. Garip zaten bir garip'tir arkadaşlar. Garip Türkiye'de değişik bölgelerde yapılacak değişik kamplarda olmaya devam edecektir arkadaşlar... Çünkü Garip'in sevdiği şey budur. Garip bunun için yaşamaktadır arkadaşlar... Garip yalnız başına bir garip'tir arkadaşlar...
Hq wallpapers ru nature 68354 1440x900
 



Garip için önemli olan şey bir araçta yatmak ve ille tekerlekli bir şeyin içinde uyumak değildir arkadaşlar. Garip bir kampçı gezgindir. O bir kampçıdır. Doğada bulunur. yemeğini doğada hazırlar. Doğada yer içer. İnsanlarla birlikte olur. Bazen de birlikte yer içer arkadaşlar. Kamp ateşi yakar. Kamp ateşi etrafında sohbet muhabbet eder. Garip bunları sever. Garip pekala kampa otomobiliyle katılıp çadırda da yatarak mutlu oluyorsa Garip'in keyfine kim karışabilir veya kimin Garip'in keyfine karışmaya hakkı olabilir arkadaşlar?

d09bb5f0b40113323bc40a3c6f438fec.jpg


Kimsenin Garip'in keyfine zevkine karışmaya hakkı yoktu ve hala daha da yoktur arkadaşlar. Garip hiçkimseden ama hiçkimseden bir şeyini istemedi hayatında...
 

Arkadaşlar,

Garip bir sevgi insanı. Garip herkesi ama herkesi sadece sevgiye davet etti. Garip tüm kamplarını sadece sevgi için Barış için yaptı. Garip herkesi ama herkesi gönülden bir sevgi ile sevdi ve hala da öyle seviyor. Garip insanları kamp yapmaya dağlara davet ettiyse bunu sadece barış için sevgi için dostluk için yaptı ve yapacak. Unutmamak gerekir ki Garip bir kampçılık gönüllüsü ve gönülden bir izcidir arkadaşlar. Garip önümüzdeki dönemde yine dağlarda kamplar yapmaya devam edecek. Ve bunu da insanları kamplara davet ederek yapmaya devam edecek arkadaşlar.

12219439 784325751713025 8018792511997819964 n

Arkadaşlar. Garip son derece basit yaşayan basit bir insancık. Garip hiçkimseden bir şeyini istemiş yada almış değil. Garip'in yaptığı kamplarda hiçbir menfaati söz konusu değil. Garip kimsenin bir şeyini isteyip alıp zenginleşmiş değil. Garip'e iftira edip adam değil dediler. Onların Garip'e ne dediğinin hiçbir önemi yok. Altı üstü birkaç yalancı şerefsizden ibaret olduklarını geçen zaman içerisinde gördünüz ve öğrendiniz arkadaşlar. Bununla da Garip'e bir fenalık yapamadılar arkadaşlar. Garip bir sevgi insanı olarak onların karalamalarından hiç etkilenmedi arkadaşlar. Garip bütün insanları dostu bildi kardeşi bildi arkadaşlar. Bununla bir hata yaptıysa bu Garip'in suçu değil. Bu bir suç da değil. Bu sadece bir yanılmadır olsa olsa arkadaşlar... Bazılarının dostlukları kardeşlikleri olmadığı için, gönülden bir insan olamadıkları için Garip'e hakaret ve iftira ettiler ancak bununla bile bir yere varamadılar. Sonuç itibarıyle yalancı bir şerefsiz oldular arkadaşlar. Garip'in yalancı ve şerefsiz insanlarla işi yok arkadaşlar. Garip bir sevgi insanıdır hala daha da öyledir arkadaşlar.
 

Arkadaşlar,

Garip her türlü yalancılığa, şerefsizliğe, görgüsüzlüğe, şımarıklığa, dedikoduculuğa karşı her zaman dik durdu ve dik duracak arkadaşlar.

Ben emek
 






Arkadaşlar,

Bazı insanlar görgüsüzlükle sürekli lüks tüketimi pompalamaya çalışıyorlar. Oysa pekala karavansız da çok güzel bir şekilde kampçılık yapılabiliyor. Araç üzeri çadırlar da bir seçenek. Ancak standart otomobiller kampçılıkta en çok kullanılan seçenektir. Motosiklet de öyle kampçılıkta sık kullanılıyor. Özellikle Ege'de gezilerimin çoğunu motosikletle yaptım. İstediğim yerde istediğim gibi kampımı da yaptım.
 

Arkadaşlar,

Karavanlar lüks ve pahalıdır ve başlangıçta kampçılıkta gereksizdir. Ben bunu kendine bir karavan yapmış birisi olarak söylüyorum. Karavan hantaldır karavan çok para yer. Sigortası vergisi muayenesi bitmez. Eğer bir iş yapıyorsanız ve işe gitmek zorundaysanız karavanı kullanamazsınız. Oysa standart bir otomobili her yere park eder standart otomobilinizle haftaiçi işinize haftasonu kampınıza gidebilirsiniz. Çadır kurmak nihayetinden en fazla 15 dakikanızı alacak bir iştir. Zaten karavanınız da olsa kendiniz belki korunaklı yerlerde kalmak isteyeceksiniz bu size ekstra bir özgürlük getirmeyecektir arkadaşlar. Pekala bir karavana bir sürü para verene kadar iyi bir otomobil veya SUV sahibi olabilir ve bununla gayet güzel kamplarınızı yapabilirsiniz. Gerçekten uzun süreler kullanabilecekseniz karavana değer aksi halde haftasonu kampçılığı için bana göre değmez arkadaşlar... Uygun tulumlar sayesinde çadırda kalmanın konforunu ve keyfini yaşayabilir özgürce doğada olmanın tadına varabilirsiniz. Pahalı bir karavan almanız gerekmeden bütün bunları yapabilirsiniz arkadaşlar...
 


Arkadaşlar,

Karavan bir metadır ve bir maldır. Karavancılık denildiğinde mutlaka bu metaya sahip olan insanlar akla gelir. Oysa kamp yaptığımızı ve hepberaber kampçı olduğumuzu düşünürsek. Bu metaya sahip olma ve ille belirli bir zenginlik sahibi olma koşulundan kurtulmuş oluruz. Bu ikinci sınıf insanlık falan değildir arkadaşlar. Benim tanıdığım pekçok kampçı pekala karavansız da kamp yapabilmektedir. Bu açıdan bakıldığında biz hepimiz kampçıyız arkadaşlar. Çünkü bizler kamp yaparız. Kampçılık başlanması ve yapılması maddi külfet açısından çok daha basit ve kolaydır. Hal böyleyken ille de karavan karavan diyerek neden bu işe yeni başlayan insanları üzdüklerini ve neden donanımları yarıştırma veya Avrupa dolaşma konusundaki gösteriş budalalığına insanları hapsettiklerini anlamak mümkün değil. İnsanlar pahalı bir karavana metaya sahip olmasa ve Avrupa'yı gezecek kadar parası olmasa bile pekala kampçılık yapabilmekteler. Ben on yılı aşmış bir kampçı olarak ille karavan karavan. İlle meta ve para budalalığı, gösteriş düşkünlüğü olan düzenin değiştirilmesini ve her şeyin yüz liralık çadırlarıyla da bu işlere başlayan genç insanları da kapsayacak şekle dönüştürülmesi gerektiğini düşünüyorum.
 



Sayın yugun,

Görüşlerinize saygı duyabiliriz ama bu sizin karavancılara hakaret etmenizi haklı kılmaz. (Ben on yılı aşmış bir kampçı olarak ille karavan karavan. İlle meta ve para budalalığı, gösteriş düşkünlüğü olan düzenin değiştirilmesini ve her şeyin yüz liralık çadırlarıyla da bu işlere başlayan genç insanları da kapsayacak şekle dönüştürülmesi gerektiğini düşünüyorum.)

Fikrinizi savunurken lütfen kırıp dökmeyin. Diğer insanların tercih ve fikirlerine de saygılı olmanız gerekir.

Erdal ötügen
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,458
Mesajlar
1,518,177
Kayıtlı Üye Sayımız
172,113
Kaydolan Son Üyemiz
KhanDeep

SON KONULAR



Geri
Üst