Karavan Ne Kadar Gerekli?

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yugun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 61
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 16,687
Teşekkür ederim. Kimseye hakaret etmedim. Görüşlerimin arkasındayım. Bu düzen yanlış bir düzen. Bu düzen sadece zenginlerin düzeni ve bundan artık iyice eminim.
 

Etiketler
On yıldan uzun süredir kampçılık yapıyorum elbette niyetim kimseye hakaret etmek değil. Karavancılık belirli bir ekonomik düzey gerektiriyor ve bazı insanlar bu ekonomik düzeyi insanları aşağı görmek için kullanıyorlar. Beyaz karavancılık gibi ırkçı sınıfları anımsatan elit gurupların bu tip şeyler yaptığını çok iyi biliyorum. Elbette yüz liralık çadırlarla da kampçılık yapılıyor arkadaşlar ve Türkiye'nin her yerinde yapılıyor.
 

Adım Yücel GÜNDÜZ. on yıldan uzun süredir kampçılık yapıyorum. Ege de geniş katılımlı çok da güzel kamplar yaptım. Basit Garip otomobilim ve 65 liralık çadırımla kampçılık yapıyorum. Kampçılık ve karavan dünyasında her şey para değil. Bu yüzden ben de varım diyorum. Şu anda Ankara'da görev yapıyorum ve dernekler yararına görev almak, aktif olmak ben de sesimi duyurmak istiyorum. Herhangi bir karşılık ve fayda gözetmeden sosyal projelerde yer alabilirim. Ben karavancılara hakaret etmek istemiyorum. Ben de bu camiyayı seviyorum ancak bu işi yapmanın ve sesini duyurmanın ille sahip olunan karavana ve paraya bağlı olmasına tepki gösteriyorum. Ben de insanım ben de buradayım tepkim bu yüzden. Bazı insanlar bazı insanları aşağılıyor ve tahkir ediyorlar. Ben internette böyle hadiseler yaşadım. Ben bir öğretmenim ve benim kamp yaptığım insanlar alameicihan zengin kimseler değillerdi. Hepsi benim gibi işi gücü olan belki emekli olmuş yada emekliliğe yaklaşmış insanlardı. Ben her şeyin ille paraya dayandığı dünyaya sinir oluyorum. Hayatta her şey para değil. Benim çok param yok ama pekala ben de kampçıyım ve kamp yapıyorum. Benim gibi otomobil kampçılığı yapan ve yapacak olan arkadaşlara ulaşacağım ve çok güzel kamplar yapmaya devam edeceğim.
 

Arkadaşlar,

Herkes illa yüz bin liralık karavanlara sahip olacak ve herkes ille Avrupa dolaşacak diye bir kural yok. Ben Avrupa'ya gitmiyorum ve karavanım da yok. Çok basit bir otomobilim var ve bununla kamp yapıyorum arkadaşlar. On yılı aşkın bir süredir buradayım ve kamp yapıyorum arkadaşlar. Size zenginler tarafından pompalanmaya çalışılan ille avrupa gezme merakı ve yüz bin liralık karavan dayatması zengin görgüsüz şımarık insanların lüks tüketimi arttırmak için yaptıkları suni bir şeydir arkadaşlar. İnanın herkes Avrupa falan görmüyor ve herkesin ille çok pahalı karavanı yok... olacak diye bir zorlama da yok arkadaşlar. Bunlar yıllardır bu forumlar vasıtasıyla yapılan suni bir ihtiyaç oluşturma çalışmasından başka bir şey değil. Durumu olmayan, işlerine gelmeyen insanları bazı bahaneler üretip aşağılayıp aralarına almıyorlar arkadaşlar. Her zaman bir zengin hobisi olarak devam ediyorlar ve zengin hobisi olarak kalmak istemenin bedelini de maddi olarak ağır ödüyor bu karavancılık toplumu... Oysa toplumda kampçılık çok daha gençten başlayan çok daha aktif bir hobi arkadaşlar. Çok daha iyisi de mümkün oysa...
 

Karavancılık dünyasında varlık göstermenin koşulunu ille de maddiyata ve maddi bir birikime bağlayan, elitist akımlara karşıyım. Böyle bir önkoşulla kampçılık karavancılık yapmıyorum arkadaşlar. 65 liralık bir çadırım var ve yanımda her zaman yüz liralık çadırlara da bolca yer var. Kamplarda olmak ve kamplarda karşılaşmayı diliyorum herkesle. Maddi durumum yetmediği için şu aralar pek kamp yapamıyorum ama yapacağım arkadaşlar.
 



Kimseyi üzmek veya kırmak istemiyorum... Düşüncelerimi özgürce ortaya koyarken kimseyi üzmek veya kırmak istemem. Elbette kimse görgüsüzlük yapmayı kendisi istemiyor belki de. Ama ben de yaptıklarımla buradayım arkadaşlar. Ben de varım.
 

Ege'de insanlarla beraber geniş katılımlı yaptığımız kamplarımızın en erkenlerinin üzerinden beş yıl geçti. Bu kamplar bana unutulmaz arkadaşlıklar ve dostluklar kazandırdı. Hepsi de çok güzeldi ve oralara karavanla gelen insanlar gerçekten büyükburunlu insanlar değillerdi. Halk insanlarıydı onlar da. Bu ille Avrupa'ya gitmek ve ille yüz bin liralık karavanlara binmek zorlamalarının nereden ortaya çıktığını ve bu kadar temelsiz bir düşüncenin nasıl kendisine taraftar bulduğunu anlamakta zorluk çekiyorum. Herkesin böyle bir durumu yok olmak zorunda da değil. Karavan sigortalarına bakın astronomik fiyatlardan bahsediliyor. Bunun muayenesi var her yıl. vergisi var. biz de isteriz ama alamıyoruz arkadaşlar bizim bir insan olarak durumumuzu aşıyor.
 

Arkadaşlar... Niyetim kimseyi kırmak veya rencide etmek değil. Genel bir görüşümü aktarmaya çalışıyorum. Dünya malesef çok acımasız ve vicdansız. Her şey para olmuş. Bazı insanlar karavancılığın bu birikim gerektiren yönünü birbirlerine üstün gelmek için kullanmıyor değiller. Elitist düşünceler karavancı toplumuna malesef hakim oldu. Otomobiliyle ve yüz liralık çadırıyla kamp yapan insanlar hep ezilmeye çalışıldı. Bazı insanların karavancılıktaki birikimlerini inkar edemem. Ancak ille herkes Avrupa'ya gidecek diye bir şart yok. Bütün bunlar bir yanılsama. Bu elma bir bütün ama bunun bir yarısı olan genç kampçılığını malesef hiç görmüyor ve bütünün dışında tutuyoruz. Karavancılar hep emekliler ve belli bir yaşa gelmiş birikimi olan insanlar. Haliyle bu düzende yanlış bir şeyler var. Ve bu düzende yanlış bir şeyler olduğunu herkes söyleyebilir. Çünkü bu çok açık görünüyor.
 

Arkadaşlar,

Çok olmak istesek bile biz malesef Avrupa'lı değiliz. Onlarla eşit şartlarda yarışmıyoruz. Malesef benim şartlarım Avrupa'lı bir öğretmenden çok daha zor mesela. Haliyle kendimize karavan alacak birikime sahip olmamız. Veya kalkıp her sene Avrupa gezileri yapmamız olanaksızlaşıyor arkadaşlar. Bütün bunlar bizim bir suçumuz değil. Her şey bizim dışımızda gerçekleşiyor arkadaşlar. Çok fazla Garip'liğimizi değiştirecek bir yolumuz yok. Ev kredisine borçlanıyoruz senelerce çok yüksek borçlar ödeyip duruyoruz. sistem buna insanları özendiriyor ve mecbur ediyor. Hadi bir birikimimiz en azından bir evimiz olsun diyoruz. Çok büyük borçlara imzalar atıyoruz. oysa kiracı olmayı kabullensek belki bir karavanımız olurdu iyi kötü. Bu yine bizim seçimimiz olarak karşımıza çıkıyor.
 

Arkadaşlar...

Maddi olarak çok zor şartlarda kalsam bile kampçılığıma devam ederim. Elbette Avrupa görmek gibi bir hayalim olamaz ama yine de kendi zevkimi kampçılıkla tatmin edebilirim. Kimse yaptığım şeyleri ve konuştuğum şeyleri beğenmez ve ben yokmuşum gibi davranabilir. Ama ben yine de bir Garip olarak yaptıklarımla varolabilirim arkadaşlar...
 



Arkadaşlar...

Ben bir Garip'im ama ben kimseden maddi manevi bir beklentisi olan bir Garip değilim. Benim Garip'liğim kendimi önemsememekten geliyor. Bir insana has büyüklenmelerimi bir kenarıya bırakmak için Garip'im ben. Buna bir meta olan karavan aşkı da dahil. Bir mal olarak Karavana ihtiyacım yok ve bu benim maddi gücümü aşan bir uğraş. Dolayısıyla ben her zaman yaptığım gibi otomobil kampçılığına devam edeceğim arkadaşlar. Kimseyi söz söyleyip kırmak dökmek ve incitmek niyetim değil ama insanların ben yokmuşum gibi davranmasından bıktım usandım. Bu da bir tür aşağılama ve tahkirdir arkadaşlar. Ben çok paylaşım yapıyorum ve yapmaya da devam edeceğim. Param yok Avrupa falan gezemiyorum ama pekala çok güzel kamplar yaptım ve yapıyorum arkadaşlar.
 

Edebiyatı abartabiliriz, bundan bir fenalık gelmez. Kendimizi abartmayalım: bir anne tarhanası değiliz.
-ahmet büke-


Arkadaşlar bu söze katılıyorum. Birilerini kırıyorsam üzgünüm. Fikirlerimi kimseyi kırmadan dillendirmeye çalışıyorum. Elbette kimseyi kırmaya hakkım yok. Bir anne tarhanası değilim.
 

Arkadaşlar...

Çok acımasızca eleştirilmiş olabilirim. En güzel kampımı henüz gerçekleştirmedim. Bu şairin en güzel şiirini henüz yazmadığını söylemesi gibi bir şey arkadaşlar. Elbette daha çok kamplar yapacağım arkadaşlar. Üstelik bunları otomobil ve çadırla yapacağım. Var olan maddi durumumu zorlamama gerek kalmadan kamplarda olacağım arkadaşlar. Beni eleştirebilirler arkadaşlar. Aslolan bu ben en güzel kamplarımı henüz yapmış değilim arkadaşlar. Ne karavan yokluğu ne de herhangi bir şey bana mani olabilir.
 

Arkadaşlar,

Garip halinden şikayet eden bir Garip değil aslında. Garip karavan almak yerine ev almayı kendisi tercih ettiyse bunun sonuçlarına da kendisi katlanacak. Garip hayat karşısında tevazu göstermek istediği ve insana has egoların getirdiği büyüklenmelerden. mal mülk mevki hırsı gibi şeylerden sıyrılabilmek için kendini bir Garip olarak adlandırıyor. Ve Garip'in garipliğinde şöyle bir yan var aslında: Garip kendisine verilen nimetler için şükür ediyor. Sahip olduklarının değerini bilmek istiyor Garip.
 

Arkadaşlar,

Ben bir Garip'im... Otomobilimle geziler ve kampçılık yapıyorum. Daha önce motosikletimle de çok güzel kamplara katıldım. Ve de festivallere de katıldım. Ama motosikletten iyice hevesimi aldım. Bu yüzden bundan sonrasında otomobil kampçılığı yapıyorum arkadaşlar. İzmir'e döneceğim eninde sonunda. Döndüğümde çok güzel kamplara katılmaya devam edeceğim otomobilimle. Artık içki ya da sigara da kullanmıyorum arkadaşlar. Dolayısıyla bol bol gezip kamp yapacağım. Otomobilcik'im de benim gibi bir Garip. Şu sıralar her gün birlikte işe gidip geliyoruz ama bu günler de geçecek. İnşallah İzmir'e döneceğim arkadaşlar.
 




Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,459
Mesajlar
1,518,188
Kayıtlı Üye Sayımız
172,113
Kaydolan Son Üyemiz
KhanDeep

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst