Karavan Ququq

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan EGEYELI Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 29
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 19,876

Etiketler
Ynt: Karavan Ququq

Sehir icinde kullanmak icin bir araca mutlaka ihtiyaciniz varsa Caddy, Doblo tarzi bir arac alarak bu sekilde kullanabilirsiniz. Fakat kamper olarak oldukca kucuk ic hacim sagladiklari icin her turlu kullanim ve geziye uygun olmazlar. Tabiiki hayalleri ertelemekten iyidir.

melih merhaba,bunu izlemişsindir eminim,ingilterede pazarlanıyor,sanırım sende oradasın,sence bu nasıl kullanışlı değilmi,firmadan fiyat bilgisi alabilirmisin,türkiyeden bir standard T5 ile atlayıp gelsek,orada yaptırıp dönsek
http://www.youtube.com/watch?v=GIG9P0lB1iA

Bu araci biliyorum. Hatta bu sitede bu araci ilk paylasanlardan biriyim. Fiyatinin oldukca yuksek oldugunu biliyorum. Ama sizin icin tam fiyatini ve dediginiz islemin yapilip yapilamayacagini sorabilirim.

Sent from my iPad using Tapatalk

Çok teşekkürler Melih,tavanda açılacak,bir de acaba panelvanmı getirmemiz lazım camlı mı?

Su anda bende Turkiye'de oldugum icin fiyatlari goremiyorum. Ingiltere disindaki ulkelerden girildiginde fiyat gozukmuyor. Insallah yarin geri donuyorum. Geri dondugumde fiyatlari gorebiliyor olmam gerekli. Haftaya sizi bilgilendiririm.

Murat Bey selamlar;

Gecen hafta icerisinde Ingiltere'ye geri dondum ve sizin isteginiz uzerine kendilerine mail atarak fiyatini ve bu donusumu kendi aracimiza yapip yapamayacaklarini sordum. Oncelikle guzel ve sevindirici tarafi VW T5 uzun sase araca (4 motion olmayan) bunu yapabiliyorlarmis. Yanliz isin bir de maddi tarafi varki orasi oldukca dusundurucu. Bu donusumun fiyati £30.000 (Evet yanlis gormediniz 30 bin pound). Belki bu ulkenin sartlarinda para kazananlar icin imkansiz bir maliyet olmasada, Turkiye'den gelip yaptirmak istediginizde maliyet muthis. Ozellikle sterlin'in su anda 4TL ye yaklastigini dusunurseniz. Bu gunun kuru ile bu donusumun maliyeti 112 bin TL.

Saniyorum bundan sonra bu aracin resimleri bir daha bu sitede paylasilmaz. :smiley:

öncelikle teşekkür ederim melih,
112 bin lira,28 de araca versen 140 bin lira,ev alınıyor bu fiyata,atilla abinin dediği gibi bunlar iş değil,
konyada bir transporter var enlemesine yataklı,onu düşünüyorum,pop-up yapılsa nasıl olur diye

melihbozkurt' Alıntı:
Murat Bey selamlar;

Gecen hafta icerisinde Ingiltere'ye geri dondum ve sizin isteginiz uzerine kendilerine mail atarak fiyatini ve bu donusumu kendi aracimiza yapip yapamayacaklarini sordum. Oncelikle guzel ve sevindirici tarafi VW T5 uzun sase araca (4 motion olmayan) bunu yapabiliyorlarmis. Yanliz isin bir de maddi tarafi varki orasi oldukca dusundurucu. Bu donusumun fiyati £30.000 (Evet yanlis gormediniz 30 bin pound). Belki bu ulkenin sartlarinda para kazananlar icin imkansiz bir maliyet olmasada, Turkiye'den gelip yaptirmak istediginizde maliyet muthis. Ozellikle sterlin'in su anda 4TL ye yaklastigini dusunurseniz. Bu gunun kuru ile bu donusumun maliyeti 112 bin TL.

Saniyorum bundan sonra bu aracin resimleri bir daha bu sitede paylasilmaz. :smiley:
Melih selamlar.Sankide30x 4=120 bin liraya mı denk geliyor ne?sevgiler.

Adil bey merhaba:

Ilk basta Sterlin'in 4TL ye yaklastigini soylemistim. Dunku doviz kuru ile tam 112 bin yapiyor. Bu gunku doviz kuru ile 113 bi yapiyor. :smiley:

omnitemporal' Alıntı:
öncelikle teşekkür ederim melih,
112 bin lira,28 de araca versen 140 bin lira,ev alınıyor bu fiyata,atilla abinin dediği gibi bunlar iş değil,
konyada bir transporter var enlemesine yataklı,onu düşünüyorum,pop-up yapılsa nasıl olur diye

Murat bey merhaba;

Enlemesine yatak transporterda cok zor olur cunku aracin eni 1.60cm civari. Bu yataga yetiskin bir insanin sigmasi biraz zor. Ben size yurt disinda yapilmis transporter ve diger arac calismalarini incelemenizi oneririm. Aracta ne istediginize gore bir cok farkli model bulabilirsiniz. Turkiye'de ne yazikki sadece westfalia tarzinda tasarimlar yaygin diger tasarimlar yapilmiyor ama eminimki fotograflarini gosterip bunu istiyorum dediginizde bir cok karavan yapim firmasi bunu size saglayabilir. Ben size asagida benim favori araclarimdan bir kac tanesini gostermek istiyorum.

Eger transporter sevenlerdenseniz yine Danbury Caravans firmasinin Danbury active adli tasarimini cok basarili buluyorum. Hatta bu araca arka tuvalet bolumunun altina dusakabin altligi (bu beyaz olanlardan adini bilmiyorum) konulursa. Zorda kalindiginda seyyar bir dus perdesi kullanilarak aracin icinde dus bile alinabilir.

http://www.danburymotorcaravans.com/models/modeltype.aspx?modelID=2&modeltypeID=13

Bu arada yeri gelmisken bir dip not vermek istiyorum. Ingiltere'de tasarlanan kampervanlarin cogunda dus oncelikli bir tercih degildir cunku burada kamping disi konaklamak yasak. Yani dagda bayirda caninizin istedigi yerde kamperimi ceker, sandalyemi disari atar kamp yaparim diye birsey soz konusu degil. Ayni sekilde cadir ilede konaklamak yasak. Cadirda olsa, kampervanda olsa kamping alanlarinda konaklamaniz gerekmekte. Durum boyle olunca kampingin banyo imkanlarindan yararlanildigi icin bu tarz bir tasarim cozumu uzerinde pek durulmuyor.

Bir diger sevdigim tasarim ise Avusturalya'dan. Ic hacimin ferahligi, disari donebilen ocak unitesi ve genis yatagi ile benim basarili buldugum tasarimlardan. Bu tasarim uzun sasi bir cok panelvana uygulanabilmekte.

http://discoverercampers.com.au/preloved/2008-toyota-hiace-3-0litre-turbo-diesel-frontline/

Çok güzel tasarımlar,Türkiye'de uygulanabilir bence de,vampir olmayan karavan üreticileri var aklımda,ingilterede kamping dışı konaklamanın yasak olmasına şaşırdım,benim karavandaki beklentim mutfağın dışardan da kullanılabilmesi,aslında dış duş pek kullanışlı olmaz sanırım,toz toprak,konforsuz olur gibi geldi,kullananlardan fikir almak lazım,

omnitemporal' Alıntı:
Çok güzel tasarımlar,Türkiye'de uygulanabilir bence de,vampir olmayan karavan üreticileri var aklımda,ingilterede kamping dışı konaklamanın yasak olmasına şaşırdım,benim karavandaki beklentim mutfağın dışardan da kullanılabilmesi,aslında dış duş pek kullanışlı olmaz sanırım,toz toprak,konforsuz olur gibi geldi,kullananlardan fikir almak lazım,
Murat bey benim karavanımda banyo olmasına rağmen yaz aylarında en zevk veren konulardan bir tanesi deniz sonrası dış duşumla tuzlu suyumu akıtmaktır. İçerideki banyoyu kızım ve eşim kullanırlar. Ama onlar da öncelikle dışarıda ayaklarındaki toz, kum, çamuru yıkarlar. Kış kamplarında ise tabii ki ben de banyoyu kullanıyorum.

karavan içinde duş tabiiki güzel bir konfor olacaktır ancak
tabii ki istisnalar vardır ama,emekli olmayan yani halen çalışma hayatı süren kampçılar kışları sadece hafta sonları kamp yapabilir,yazları bölük pörçük yada komple maksimum bir ay karavanla tatil yapabilirler
bu varsayımdan yola çıkarak; kış şartlarında denize girilmediği,sıcak olmadığı için çok terlenmediği ve kamp süresinin kısa olması nedeniyle duş ihtiyacı eve varana kadar ertelenebilir mi?
yazın aynı nedenlerle sık duş ihtiyacı olacak,hava iyi olacağı için dış duşla sorun halledilebilirse, küçük araçlar daha pratik olması nedeniyle çalışma hayatı devam edenler için daha iyi bir seçenek midir?karavanın yanına kurulabilecek katlanır duş çadırları var,bunlarda işe yarayabilir
yazın her ne kadar hava iyide olsa çocuklar soğuk suyla duş alamıyor,ne yalan söyleyeyim bende duş suyunun ılık olmasını isterdim,dış duş suyunu ılıtmak için hangi yöntemler kullanılabilir,suyu hafif ılıştırmak için hermetik şofben yada boiler masrafı yapmadan,ocakta kaynatılan bir çaydanlık su dış duş su deposuna ilave edilse nasıl olur?
tuvalet içinde kasetli wc kullanılabilir,yazın kampinglerde gece uykudan kalkıp uykulu gözlerle kampingin wc sine gidince bazen uyku açılıyor

Murat bey,

Kucuk arac konusunda sizinle hemfikirim. Ozellikle Istanbul, Ankara gibi sehirlerde ikinci bir arac yoksa buyuk boyutlu karavanlar sorun olabilir, ozellikle park yeri bulmada. Eger sizde ocaginizin disardan ulasilmasini istiyorsaniz, avusturalya sitesindeki (discoverer) toyotanin tasarimi tam size gore. Bu arac benim favorim cunku birincisi aracta panaromik 360 derece etrafi gorebiliyorsunuz (bu yalitim acisindan biraz dez avantaj). Ikincisi ocak pratik bir hamle ile aracin disina cikiyor ve disarda kullanabiliyorsunuz. Bu aracta mutfak lavabosunun arkasi kapali ama buraya cam yapilirsa lavaboyada disardan rahat ulasilabilir. Ve son olarak aractaki yatak 160x180 (yada kendi boyunuz kadar boyunu uzatabilirsiniz) olculerinde. Sikisik yerlerde yatamayanlar icin gercek bir cozum.

Sent from my iPad using Tapatalk

Bende çok beğendim,mutfak komple tente'nin olduğu tarafta dışardan kullanılsa tam süper olurdu,karavanın içinde oturmakta tabii keyiflidir ama güzel havalarda çoğunlukla dışarda oturuluyor,araç küçük ve hızlı olursa yolculuklar fazla yıpratmaz,birde az yakıt harcarsa tadından yenmez,küçük araç ta ferahlığın yolu da pop-up tavandan geçiyor,#direnatilla :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,060
Kayıtlı Üye Sayımız
166,961
Kaydolan Son Üyemiz
Nehir Doğann

Çevrimiçi üyeler