Karavan Ququq

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan EGEYELI Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 29
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 19,857
Ynt: Karavan Ququq

omnitemporal' Alıntı:
Bende çok beğendim,mutfak komple tente'nin olduğu tarafta dışardan kullanılsa tam süper olurdu,karavanın içinde oturmakta tabii keyiflidir ama güzel havalarda çoğunlukla dışarda oturuluyor,araç küçük ve hızlı olursa yolculuklar fazla yıpratmaz,birde az yakıt harcarsa tadından yenmez,küçük araç ta ferahlığın yolu da pop-up tavandan geçiyor,#direnatilla :smiley:

Pop-up tavan konusuna katiliyorum ama Turkiye'de ben her araca yaparim diyen birine daha rastlamadim. Yapan da ne sekilde yapacagi belli degil. Ya kafayi bozup kendiniz yapacaksiniz kaldi ki Atilla abi yapti fakat onun yaptigi buyuk bir araca monte edilecegi icin estedigi etkilemeyecektir. Boyle kucuk araclar icincok daha ince ve yuvarlak hatli olmali ki bunuda aliminyumdan yapmak zor. Yani ya kendin kalip hazirlayip fiber dokeceksin yada Almanya'ya gidip Reimo taktiracaksin ki onunda en ucuzunun fiyati 2700 euro (yani 8500TL).

Etiketler

Transporter pop-up konusunda hala bu aşamada olmak üzücü,8500 ve masraflarda onbini geçer,o zaman beklemeye devam edeceğiz

omnitemporal' Alıntı:
Transporter pop-up konusunda hala bu aşamada olmak üzücü,8500 ve masraflarda onbini geçer,o zaman beklemeye devam edeceğiz

Satis bolumde arac tavanina cadir yapan bir beyefendi vardi. Alt ve ustu tamamen fiberden yapilmis. Mekanizmasi ayni popup mantigi ile calisiyor. Elindekini 1000 euro gibi bir fiyata satti. Onun basliginda pop-up yapip yapamayacagini sormustum (aslind yaptigi mekanizmadaki al fiber parcayi cikaracak ve ustu daha kibar yapacak hepsi bu kadar). Baslikta cevap vermemisti atolyesine davet etti gelin konusalim demisti. Ben su anda boyle bir proje dusunmedigim gidemedim ve dolayisi ile bu isi gerceklestirip gerceklestiremeyecegini ogrenemedim. Eger siz bu konuda ciddi iseniz gorusebilirsiniz. Eger tavan cadirini yaptigi fiyatlara yapabiliyorsa bence oldukca uygun olur.

bahsettiğin ustayı bildim,bursalı ilhami bey,bursaya gittiğimde görüşeceğim,buradan haber veririm

Aslinda boyle bir ise girerse alacak bircok insan olur. Fiberi bildikden sonra zor olmasa gerek standart bir kalip yapsa ana govdeyi orda dokse farkli araclarin fakli tavan egimlerine gore uclatini sonradan modifiye etse neredeyse her araca uyan bir popup yapabilir.

Sent from my iPad using Tapatalk

bu araçtan güzel bir kamp aracı olmaz mı?,hem 4x4, dağa yaylaya gider,hemde şehir içi konforu yüksektir,biraz fazla yakıt yakar sanırım,ama lpg takılsa acaba noolur,klasik seçimlerin dışında bir model
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-minivan-van-panelvan-gmc-1995-5-7-gmc-vandura-starcraft-151324013/detay

Murat bey;

Bence bu aractan uygun bir kamp araci olmaz, en azindan benim icin cunku tavan yeterince yuksek degil yada pop-up degil. Ikincisi aracin yolda kapladigi alanla icinde sundugu hacim orantisiz. Madem ki bu hacimde bir arac kullanacagiz 10M3 ducato alabiliriz. Ucuncusu ise yakit. Arac 5.7 litre. Bununla gezerken benzinliginizide yaninizda gezdirmeniz gerekli. Diger minibuslerle belki 1.5-2 kat yakit sarfiyati varki vardir bu aracin. Uzun soluklu 6-7 bin kilometre yaptiginiz bir avrupa gezisinde maliyeti cok arttirir.

ducatoya hiç ısınamadım,ne bileyim karavan hissi vermiyor bana,
gmc lpg ile ne kadar yakıyormuş,sahibine sordum ,bakalım,merak ettim

Ducato'nun karavan hissi vermesi maliyetle alakali birsey. Ornegin estetik orjinal karavan cami ve havalandirmalari kullanir, karavan inlaylerinden yaptirir, on tampon koruma ve sis farklari ile desteklerseniz hos gozukecektir ama bence Docato'da sehir icinde kullanmak icin buyuk bir arac. Tabiiki baska care bulunamazsa 10m3 en ideali.

melihbozkurt' Alıntı:
Murat Bey selamlar;

Gecen hafta icerisinde Ingiltere'ye geri dondum ve sizin isteginiz uzerine kendilerine mail atarak fiyatini ve bu donusumu kendi aracimiza yapip yapamayacaklarini sordum. Oncelikle guzel ve sevindirici tarafi VW T5 uzun sase araca (4 motion olmayan) bunu yapabiliyorlarmis. Yanliz isin bir de maddi tarafi varki orasi oldukca dusundurucu. Bu donusumun fiyati £30.000 (Evet yanlis gormediniz 30 bin pound). Belki bu ulkenin sartlarinda para kazananlar icin imkansiz bir maliyet olmasada, Turkiye'den gelip yaptirmak istediginizde maliyet muthis. Ozellikle sterlin'in su anda 4TL ye yaklastigini dusunurseniz. Bu gunun kuru ile bu donusumun maliyeti 112 bin TL.

Saniyorum bundan sonra bu aracin resimleri bir daha bu sitede paylasilmaz. :smiley:

Bende Dacia Lodgy var. Böyle bir şey olabilir mi diye düşünüyorum. Bana kalırsa fiyatta kesinlikle bir hata var. Hangi ülkede olursan olsun, böyle bir şeye 112 bin Tl vermek akıl karı değil. Bence bir sıfır fazla. Ben bunun kadar olmasa bile aşağıdaki gibi bir şey düşünüyorum, fiyatına dikkatli baktım beş haneli değil dört haneli fiyatı var. Türkiye' de bulabilsem hemen alırım.

http://www.youtube.com/watch?v=9AWHZPOWk1g

http://www.swissroombox.com/

Sefer' Alıntı:
Bende Dacia Lodgy var. Böyle bir şey olabilir mi diye düşünüyorum. Bana kalırsa fiyatta kesinlikle bir hata var. Hangi ülkede olursan olsun, böyle bir şeye 112 bin Tl vermek akıl karı değil. Bence bir sıfır fazla. Ben bunun kadar olmasa bile aşağıdaki gibi bir şey düşünüyorum, fiyatına dikkatli baktım beş haneli değil dört haneli fiyatı var. Türkiye' de bulabilsem hemen alırım.

http://www.youtube.com/watch?v=9AWHZPOWk1g

http://www.swissroombox.com/

Sefer bey sanirim bir yanlis anlamissiniz. 112 bin TL olan VW transporter icin yapilan donusumun fiyati. Bu basligin en basinda bahsedilen Caravan Ququq adli kutunun fiyati tabiiki cok daha uygundur. Ama zaten ve swissroombox'a nede caravan Ququq'a bu kadar para verilmez bence. Cunku doviz ile alindiklari icin Turk lirasi karsiliklari bizler icin fazla oluyor. Bu tarz kutulari kendi aracinizin olcusune gore cok rahat ahsap yada MDF den kendiniz yapabilirsiniz.

bencede bunlar için yurtdışına gitmeye ve bir sürü para harcamaya gerek yok,elinden iş gelenler kendi yapıp boyayabilir,yada bu tür şeyleri yaptıracak bir usta bulunabilir,aklıma ilk gelen ankarada dolly karavan bülent usta oldu,video izletilse aynısını yapar bence
bu arada gmc minibüs lpg de uzun yolda 50 kuruş yakıyormuş,şehir içi 80 kuruş
benzinde heralde her km de bir lira hetta belki daha fazla yiyordur,benzinliği olanı bile iflasa sürükler

Evet bu Box lar zaten kendinden boyali MDF kullanilarak yapiliyor. Bizim toptancilardada var. Plaka olarak alinip bu tur kutulari cok ucuza maletmek mumkun.

Bu arada GMC tam tahmin ettigim gibiymis. :smiley: Benzinin ve Dizelin 5 TL oldugu bir ulkede en az yakan arac en iyi aractir. Artik ici darmis, azcik kucukmus kusuruna bakilmaz. :smiley: Ben bu yuzden baska bir baslikta belirttigim gibi Turkiye'ye getirilse Nissan NV200 alacagim arac olurdu. Arac uzun yolda 4.3 litreye kadar dusyor. Dag bayir gittiginizde ise 5 litre falan yakiyor. Arkasi tranporter kadar buyuk olmasada iki kisilik bir aile icin yeter. Ama orada bir ama var ki bu arac Turkiye'ye gelmiyor. :smiley:

melihbozkurt' Alıntı:
Sefer bey sanirim bir yanlis anlamissiniz. 112 bin TL olan VW transporter icin yapilan donusumun fiyati. Bu basligin en basinda bahsedilen Caravan Ququq adli kutunun fiyati tabiiki cok daha uygundur. Ama zaten ve swissroombox'a nede caravan Ququq'a bu kadar para verilmez bence. Cunku doviz ile alindiklari icin Turk lirasi karsiliklari bizler icin fazla oluyor. Bu tarz kutulari kendi aracinizin olcusune gore cok rahat ahsap yada MDF den kendiniz yapabilirsiniz.

Teşekkür ederim. Ben de sonradan fark ettim yanlış anladığımı. Gecenin geç saatinde bilgisayarın başında olunca bazen oluyor böyle yanlışlıklar.
Aşağıdaki vatandaşın yaptığı fazla pratik değil ama ona yakın bir şey yapabilsem Türkiye şartlarında bana yeter de artar bile.

http://www.youtube.com/watch?v=M-fDeTEFBog

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,056
Kayıtlı Üye Sayımız
166,957
Kaydolan Son Üyemiz
iom44r

Çevrimiçi üyeler