Karavan Ruhsatı Olmadan Demonte Mobilya İle Trafikte Sorun Yaşarmıyız?

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan astroshero Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 107
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 131,859
Ben de aylar önce aynı durumdaydım.Biraz sağlamcı olduğumdan defalarca polislere bu durumu sordum.Bana söyledikleri,polis eğer kotasını doldurmak için ceza yazmak niyetindeyse amaç dışı kullanım dan yazar.yurtdışı uygulamaları nasıldır bilemiyorum.
 

Etiketler
 


Yolda giderken arka stop lambaları yanmayan, önde ise sadece bir farı yanan kamyona denk geldim. Çok karanlık bir yoldu, dikkat etmesem arkadan çarpabilirdim. Bu kamyon 15 temmuz sonrası her ilçe girişinde olan polis kontrol noktalarından geçmiş, kantar kontrolden geçmiş. Kimse umursamamış.
Demek istediğim bizim polis normal şartlarda araç kontrolü yapmaz ama nasibinde varsa sıkıntı yaşarsın. Babam kaportacıdan aldığı aracını 1 km ötedeki boyacıya götürürken ceza yedi. 6-7 sene evvel hatırladığım kadarıyla 1600 tl ödedi. Bir de bizim gibi kibar efendi olana mutlaka ceza yazıyorlar, kavgacı küfürbaz, bela tiplere yanaşmıyorlar...
 

 



Turkiyedeki devlet halktan nasil daha fazla vergi alabilir diye dusunen bir devlet. O yuzden her sey yasak hersek ucrete tabi.
 

Merhaba herkese, yeni konu açmak istemedim. Camlı Van tipi aracıma (Tourneo Connect) camperbox türü bir ekipman takmak soruna yol açar mı? Koltuk sayısı değişmiyor ancak içinde Ocak ve lavabo olacak, eski mesajlardan birinde bu sorun olabilir denilmiş.
Bir diğer sorum da, ququq veya egoe gibi camperbox markalarından Türkiye'de satılan var mı? Yada getirtip kullanan var mı?
 

Maliyenin Vergi hesaplama sayfasında, panelvan ile motorlu karavanlar aynı sekmede aynı rakamlar gözüküyor.Yani panelvan ikende karavana çevirildikten sonrada aynı ücret.Burada benim bilmediğim panelvan derken kamyonet kısmınamı bakmalıyım ? teşekkürler
 

5.1) Motor Karavan: En az aşağıdaki ekipmanları kapsayan, yatacak yeri olan bir özel maksatlı
M sınıfı araçtır.
koltuklar ve masa
koltuklardan dönüştürülebilecek uyku yatağı
yemek pişirme imkanları ve
depolama/saklama imkanları
Bu ekipmanlar oturma bölümüne sabit olarak monte edilmelidirler; ancak masa kolayca çıkarılabilecek şekilde tasarlanabilir.
yani sabit ocagı olmayan, araç karavan olamaz.şasiye vidalanmamış yük baglama yerlerine sabitlenmiş kamp kutusu , benzeri uygulamalar için yurdışında tüv ve eşdegeri kurum onayı gerekmez.Emniyet kemerlit ip onay belgesi olmayan koltukla yolculuk yapmak ülkemizde de yurt dışında da yasak.2+1 yada 1+1 ruhsatlı karavan ile daha fazla yolcu taşınması da yasak normalde.
 





Merhaba

Soruyu tekrar gündeme taşımak istiyorum. Ben de Rifter sahibi olarak aynı şeyi merak ediyorum.
Portatif kamp kutusu tabir edilen ama içerisinde yatak evye ocak buzluk barındıran bu tasarımlar da aynı kurallara tabii mi dir?

Teşekkürler