Karavan Seçimi Hakkında Yardım ve Önerileriniz?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan çağatay özçelik Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 12
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,549
öncelikle forumdaki arkadaşlara Selam....
doğayla baş başalığım bisiklet ve çadırımla başladı,ama artık karavan kamp yapmak istiyorum bu konuya eşimde çok sıcak bakıyor fakat nasıl bir karavanla başlamalıyız neler yapmalıyız bilmiyoruz yani bu konularla ilgili tecrübemiz yok:(
birde işin doğrusu her işte olduğu gibi bu iş bütçe meselesi tabiki ayağımızı yorganımıza göre uzatmalıyız ama başlangıç için önerilere ihtiyacımız var
yardımcı olucak arkadaşlar varsa öneri fikir bazında msjlarınızı bekliyorum
şimdiden çok teşekkür eder bol oksijenli yemyeşil günler dilerim sağlık ve huzura kalın arkadaşlar

Etiketler
Ynt: Karavan Seçimi Hakkında Yardım ve Önerileriniz?

Öncelikle aramıza hoşgeldiniz. Yaklaşık 8 ay önce ben de benzer durumdaydım :smiley: Benim gibi bu işin heveslisi olan bir çok arkadaşımız (ben de dahil olmak üzere) buna benzer birçok başlık açmıştır. Karavan bölümü başlıklarını biraz araştırırsanız faydası olacaktır.
Özetlemek gerekirse;
Mevcut bir aracınız var mı?
Bu iş için ayırabileceğiniz bütçe nedir?
Karavandan beklentileriniz nedir? Sorularına vereceğiniz cevaplara göre yardımcı olmaya çalışalım.
Alternatifler: Çekme karavan - Motokaravan - Camper olarak sayılabilir. Her aracın en temel ihtiyaçlarınızı karşılayacak
mütevazi modelleri ya da en lüks beklentilerinizi karşılayacak donanımlı modelleri mevcuttur.

Ben bu işe merak sardığımda duş-wc, ısıtma ve sıcak su sistemi, klima, 4-5 kişilik yatak kapasitesi olmazsa olmazlarımdandı. Zaman geçip teğet geçen ekonomik krizle ve karavan konusunda edindiğim teknik bilgilerle yüzleşince mevcut renault kangoo aracımı camper olarak içinde yatılabilecek gibi düzenlemeye karar verdim ;)

Çağatay bey aramıza hoş geldiniz,sizin sorunuzdan forum içerisinde çokca var tekrar tekrar aynı cevaplar vermek ve forumda yazı kirliliğine neden olmamak adına diğer yazılanları okursanız sanırım sorunuza cevap bulursunuz.Mesela ben bu karavan konusuna başladığımda kazayla girdim bu foruma karavan ve karavancılık adına hiç bir bilgim yoktu inanın bu forumda karavan adı altında ne kadar yazı varsa hepsini okudum şimdi ise haddim olmayarak kendi karavanımı yapıyorum görmek isterseniz bu linkden bakabilirsiniz benim gibi çok arkadaş var kendi ihtiyacına göre yapmaya çalışan,umarım istediğiniz hayal ettiğiniz karavana en kısa zamanda (ki mevsimi yaz geldi) sahip olursunuz.
Niyetim size bu sevda insana neler yaptırıyor onu örnek vermek.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=29088.0

çok teşekkür ederim arkadaşlar bende siteyi biraz gezindimm köşe bucak:smiley::smiley: emeği gecen ve böyle bi forum oluşturan herkesin ellerine sağlık ...
benim aracım yok ve sanrım bu yüzden motokaravan yada bi camper düşünüyorum bütçe konusu ise gercekten düşündürücü bişi tabi:smiley: bakalım şimdilik bir ön hazırlık aşamasındayız umarım en kısa sürede aranıza katılırız
cevaplar için ayrıca çok teşekkür ederim...

Geçtiğimiz gün bir arkadaşımız daha aynı talepte bulunmuştu. Ona da aynı tavsiyeyi vermiştim. Size de daha önce satılık ilanları tartıştığımız bir topiği tavsiye ediyorum. http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=29998.0
Bu yada benzeri topikleri incelerseniz hangi donanımdaki araçların hangi fiyatlara satıldığını öğrenebilirsiniz. 10 bin lira civarına kimilerimizin vasat diyebileceği bir motokaravan alabiliyorken. 20 bin liralara biraz daha yeni model bir motokaravan, 30 bin lira civarlarında ise çok daha donanımlı ama yine ikinci el karavanlar alabilirsiniz. Kendi karavanını kendi inşa eden bazı arkadaşlarımızın topiklerini okuyarak bunu başarabileceğinize kanaat getirirseniz daha farklı arayışlar içine girebilirsiniz.
Sonuçta sizin kendi ihtiyaçlarınızı belirleyip karavanları tanımanız bizim sizi tanımamızdan daha kısa süre alacaktır :D
Soracağınız daha somut sorularla ise sizi tanımaktan memnun olacak birçok dostunuz olabilecek :smiley:
Kolay gelsin, bulaştımı gitmiyor yanlız...

forumdan takip ettiğim kadarı ile genelde karavancı dostalrımız motokaravan sahibi ama moto karavanmı yoksa cekme karavanmı daha avantajlı

Benim çekme karavan tercihimi mali durumum belirledi. Yeterli bütçem olsaydı Ducato camper yaptırırdım. Şimdi çekme karavanımı yeni almış olmanın heyecanını yaşıyorum ve ilk tatilime temmuzda çıkmayı planlıyorum. Emekli olduğumda (ki daha çooook seneler var) motokaravana geçmeyi planlıyorum.

ankirali' Alıntı:
Benim çekme karavan tercihimi mali durumum belirledi. Yeterli bütçem olsaydı Ducato camper yaptırırdım. Şimdi çekme karavanımı yeni almış olmanın heyecanını yaşıyorum ve ilk tatilime temmuzda çıkmayı planlıyorum. Emekli olduğumda (ki daha çooook seneler var) motokaravana geçmeyi planlıyorum.

cekme karavanınızla taildesinizdir umarım nasıl gidiyor

iyi tatiller

başoğlunun caretta 1200 ve 1500 modelleri ile ilgili bilsi deneyimi olan varmı sadece hafta sonu kullanımı(en fazla 2 gece) ve belkide senede 5-6 kere kullanmak için (2 kişi) nasıl olur?

Küçücük bir römorka 8-10 bin lira vermezdim küçük bir çadır bile onun yapacağı işi aşağı yukarı görür,bence onun yerine bir 4.25 çekme karavan daha fazla memnun edecektir ve aynı fiyatlara sahibinden com sitesinde doluca var yağmurlu soğuk havalarda karavanın içinde ayakta durmak kısıtlıda olsa hareket etmek büyük bir nimet,oysa caretta sadece imekleyerek içine girip yatacağınız ve çay demlemek için dışarı çıkıp yağmurun altında demlemek zorunda olacağınız bir araç ben kesinlikle tercih etmezdim.

yaybek' Alıntı:
Küçücük bir römorka 8-10 bin lira vermezdim küçük bir çadır bile onun yapacağı işi aşağı yukarı görür,bence onun yerine bir 4.25 çekme karavan daha fazla memnun edecektir ve aynı fiyatlara sahibinden com sitesinde doluca var yağmurlu soğuk havalarda karavanın içinde ayakta durmak kısıtlıda olsa hareket etmek büyük bir nimet,oysa caretta sadece imekleyerek içine girip yatacağınız ve çay demlemek için dışarı çıkıp yağmurun altında demlemek zorunda olacağınız bir araç ben kesinlikle tercih etmezdim.

düşüncelerime tercüman oldunuz kesinlikle haklısınız
tesekkurler

Önce caretta akla geliyor ama Yusuf kardeşiminde dediği gibi karavanda en azında ayakta duracak kadar bir alan olmalı. Bende 4.40 başoğlu çekme karavan var. Beş kişilik bir aile olarak rahat bir yaşam alanı sunuyor bize.

Aşağı Linkdeki karavandan daha küçük bir şeye pek karavanda denilemez artık, minimum karavan budur..

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-cekme-karavan-cok-az-kullanilmis-sifir-ayarinda-karavan-29700285/detay

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,091
Kayıtlı Üye Sayımız
166,831
Kaydolan Son Üyemiz
RoseSpreader

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR