Karavancıların Hobileri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan drares Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 63
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 18,186

drares

Haşmet Kalkancı
Yer
Aydın
Arkadaşlar tanıdığım bir çok karavancının beraberinde başka bir hobiyi de yaşadığını gördüm, kimi dalgıç, kimi de balıkçıydı. Bir çoğunun ise ortak tutkuları doğa ve fotoğrafçılık. İşte bu başlık altında sizleri hobilerinizi anlatmaya davet ediyorum. Karavanınızı alırken doğada yapmak istediğiniz, gezilerinizde araya sıkıştırdığınız ya da yapmaya özen gösterdiğiniz hobileriniz nelerdir? Buyrun beyler...

Etiketler
Ynt: Karavancıların hobileri

Çocukluğumdan beri balık tutmayı çok severim,küçükken kendimiz yapardık oltayı iğneden ısıtıp eğerek misina yerine yorgan sırımak için kullanılan ip kullanırdık.bölgemizde küçük dereler çok vardı soğan çuvalından birleştirerek bir araya getirdiğimiz ağın iki ucundan karşılıklı iki kişinin tutmasıyla suya daldırıp beklerdik 3-5 kişide yukarıdan aşağıya koşturarak gelir kovalardı balıkları ağa doğru çok keyif alırdık.zaman değişdi şimdi ise bir arkadaşımla birlikte aldığımız 3 metrelik fiber bir sandalımız var 7.5 beygirlik motoru ile birlikte bir tanede zodiac.Zodiac eskidi yenisini netten sipariş verdik shobbo diye bir site biz parasını ödedik ama adamlar dükkanı kapadı kaçtı gitti bizim 3.60 lık bot balık malzemesi olarak birçok malzemem var 4 tane çeşitli boylarda yerine göre kullanımlık kamış var.iğne vs malzemeler kutulara sığmıyor.3 tane çadırım var daha önce çokca çadırda kaldığımız oldu çadırda kamp kurmayı odun ateşinin yanında oturup çay içmkten çok keyif alırım.fotoğrafcılık en sevdiğim hobim zaten mesleğime yakın bir hobi 4 tane makinam var 1 tane küçük 5 mp kompact makina 1 tane polaroid 1 tane Zenit E 1 tane Canon 400D 18-55,70-210,50mm 1.8 diyafram tepe flaşı ve 3 tane paraflaşı ile birlikte fotoğraf çekmeği çok seviyorum kısmet olurda karavanımı yapabilirsem gezdiğim yerleri aynı zamanda fotoğraflamayıda düşünüyorum gerçi mesleğim icabı çok gezdim Anadolu'da fakat kamera varken fotoğraf çantasını da gezdirmek zor oluyordu.şimdi ise hiç bir engelim olmadan gezip gezdiğim gördüğüm güzellikleri fotoğraflamak istiyorum.Ayrıca sık olmasada denk gelirse su kayağı yapabiliyorum anlayacağınız tam doğa aşığı biriyim emekli olduğumda ekonomim'de müsade ederse dağ orman ve denizin bir arada olduğu bir kasabada büyükçe garajı olan müstakil bir evde yaşamak isterim malum teknik malzeme oldukça çok.

Dalgıçlık,balıkçılık,fotoğrafçılık bunlar en sık rastladıklarınız mıydı? Yoksa öylesine ilk aklınıza gelenler mi?

Konu çok ilginç geldi şu anda.Bunların üçü de bende var.Yoksa dalgıçlık,balıkçılık ve fotoğrafçılık karavancılığın ön şartı mıdır? :D Bekleyip sonuçları görelim bakalım. Eğer gerçekten öyleyse hazırladığım karavancı adayı testine bir soru daha ekleyeyim. Dalgıçlık balıkçılık ve fotoğrafçılık hobileriniz arasında mıdır? :D

Şaka bir yana karavancı olup da doğa aşığı olmayan doğayla ilgili hobileri olmayan birilerinin çıkacağını pek sanmıyorum.

Kişisel hobilerime gelince, profesyonel gemiadamı cüzdanım bulunmakla birlikte, bu işi hobi olarak yaptığım için amatör denizciyim. Benim için çok üzücüdür ki uzun yıllardır denizle ancak yaz tatillerinin imkan verdiği ölçülerde içli dışlı olabiliyorum.Bu bağlamda serbest dalış (zıpkınla balık avı), rüzgar sörfü, yelken ve amatör balıkçılık hobilerimin önde gelenleri.Kışın fırsat bulabilirsem (bu aynı zamanda para bulabilirsem anlamına da geliyor) kayak yapmaktan hoşlanırım (malum en pahalı sporlardan biri).Doğa yürüyüşleri vazgeçilmezlerimdendir.

Ayrıca, edebiyat ve felsefe, lisans alanım gereği bitkiler ve hayvanlar (taksonomi, anatomi ve fizyolojileri), şifalı bitkiler, çin tıbbı ve akapunktur, yoga ilgi alanıma girer. Az biraz da gitar tıngırdatırım. Hepsi bu.

Bence karavancılık her türlü doğa sporuna yakın bir tutkudur ben yamaç paraşütü yapanların hepsinde bir karavan alma arzusu olduğunu gördüm hatta offroadcıların çoğunun araçlarını karavanın arkasında taşıma fikri trekking zaten karavanı olan herkesin yeni biryere vardığında yaptığı ilk şey hepimiz az da olsa fotoğrafla ilgileniyoruz benim hep yapmak istediğm şey resim yapabilmektir ama bu da kabiliyet işi
not: klavyede virgül tuşunu bir türlü bulamıyorum kusura bakmayın

Benim hobim piknik yapmak. Mangal yakmak, üzerime duman kokusu sindirmek, doğada yemek yemek (kahvaltı-öğlen-akşam), ağaç altında uyumak, çimenlerde yuvarlanmak.

Aslında bu başlığı açarken benim hobilerim neler diye düşündüm, vardığım sonuç ise biraz ondan biraz bundan oldu...
En büyük hobim kesinlikle karavancılığın kendisi, karavansızken de doğadan ayrılamıyorum. Fotoğraf makinem çok profesyonel değil ama hep yanımdadır, bakmak değil görmeye çalışırım, görürsem de çekerim. Yürümek, yüzmek, dalmak (herhangi bir eğitimim yok ama gözlük, palet, şnorkel dalıyoruz işte),bisiklete binmek,sabredebilirsem balık tutmak, çocuklarla uçurtma uçurmak sevdiğim aktiviteler. Ama bunların hepsini gelip Gezenbilir'de yayınlamak ayrı bir hobim oldu....

Hadi beyler sadece 6 cevap yazılmış, diğerlerinin hobisi yok mu? yada çok fazla da hangisinden başlayacağını mı bilemediler?

Merhaba,

Karavancılık, fotoğrafçılık, geziyle ilgili yazı,resim... briç ve nette ilgimi çeken konularla ilgili araştırma yapmak, son dönemde beni meşgul eden başlıca konular. Briçte bir miktar azalma oldu yalnız bu aralar.

İnternet, çok büyük bir olanak. Çocukluğum ve gençliğimde "ansiklopedi okumak" gibi pek normal sayılmayacak bir uğraşım vardı. (Eşimde de böyle bir "rahatsızlık" varmış çocukluğunda. Hal böyle olunca, oğlum da "armut dibine düşer" sözüne uygun olarak bize benzedi doğal olarak) Böyle bir insan için internetin önemini belirtmeye gerek var mı? Bunlara ek olarak zeytin/zeytinyağı ve bağ/şarap konuları da öteden beri ilgimi çeker.

Cavid Sezen

Sayın aslanahmet beni bu kadar yazabilir yani :smiley: :

Benim hobim piknik yapmak. Mangal yakmak, üzerime duman kokusu sindirmek, doğada yemek yemek (kahvaltı-öğlen-akşam), ağaç altında uyumak, çimenlerde yuvarlanmak.

Koleksiyonerim. Teneke toplarim. Sadece teneke oyuncaklarim 170 kusur. Harcadigim para harcayacaklarimi artik engelliyor. Elime geceni teneke oyuncaklara yatiriyorum. Ilk adresim gittigidiyor.com, sonra ebay.com
Siyah beyaz icinde ozellikle vosvos olan istanbul fotograflari topluyorum.
1950 1960 arasi eski araba kataloglari topluyorum.
Heykeltrasim
Birara seramik uzerinde garip garip renkli sirlar yapiyordum. Heykellerime uygulamak icin.
Eski araba radyolarini topluyorum.
Vosvoslardan uzak durmaya calisiyorum.
Yelkenli tekne hastasiyim. 50sinden sonrasina sakliyorum. Su anda seyrediyorum. Arkadaslarimin teknesi en guzel tekne simdilik.
Cumhuriyet donemi meydanlardaki heykeller uzerinden siyaset tarihi ile ilgili belgeler topluyorum. Iz pesindeyim. Neler neler ne hikayeler buluyorum. Sempozyumlarda bildiriler halinde bunlari sunuyorum.

Ben biliyorum daha ne cevherler var aramızda. Anlattıkça çıkıyor meydana, ama biraz naza mı çekiliyor ne?

benim için karavan sahibi olmak başlı başına bir hobi.diğerlerini zaten yapıyoruz.yağışlı havalarda karavana gidip kitap okurken kahve yudumlamakta evde oturmaktan iyi geliyor. :smiley:

Ynt: Karavancıların Hobileri

Bende sayın Aslanahmet beye katılıyorum.Doğada olmak ve yeşili maviyi yaşamak evlerde betonlar arasında olmaktan kat ve kat iyidir.Zaten doğa insanın hobilerinide geliştirir.Karavancılığın geliştirilmesinde herkes herkese destek olmalı.Fotoğrafçılık ve balık tutmak benim de hobim ,ayrıca gidilmeyen yerlere gitmek keşfetmek ve macerayı anında yaşamak çok hoş. Bu gezginlik esnasında insanlara da yardımcı olmak da güzel keyif verir bana .Sevgiler. saygılar.

Ynt: Karavancıların Hobileri

Şu anda kı yogunlastıgım tek hobım; benı yıyıp bıtıren ,parcalayan bolen surunduren ,uykularımı kacıran ,tum bedenımı agrılar ıcınde bırakan buna karsılık da buyuk bır haz aldıgım kendı karavanımı yapıp bıtırebılmek hobısıdır, dıger tum hobılerımı kızaga cektım.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,016
Kayıtlı Üye Sayımız
166,763
Kaydolan Son Üyemiz
azzdmr

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR