Ynt: Karavancıların hobileri
Dalgıçlık,balıkçılık,fotoğrafçılık bunlar en sık rastladıklarınız mıydı? Yoksa öylesine ilk aklınıza gelenler mi?
Konu çok ilginç geldi şu anda.Bunların üçü de bende var.Yoksa dalgıçlık,balıkçılık ve fotoğrafçılık karavancılığın ön şartı mıdır?

Bekleyip sonuçları görelim bakalım. Eğer gerçekten öyleyse hazırladığım karavancı adayı testine bir soru daha ekleyeyim. Dalgıçlık balıkçılık ve fotoğrafçılık hobileriniz arasında mıdır?
Şaka bir yana karavancı olup da doğa aşığı olmayan doğayla ilgili hobileri olmayan birilerinin çıkacağını pek sanmıyorum.
Kişisel hobilerime gelince, profesyonel gemiadamı cüzdanım bulunmakla birlikte, bu işi hobi olarak yaptığım için amatör denizciyim. Benim için çok üzücüdür ki uzun yıllardır denizle ancak yaz tatillerinin imkan verdiği ölçülerde içli dışlı olabiliyorum.Bu bağlamda serbest dalış (zıpkınla balık avı), rüzgar sörfü, yelken ve amatör balıkçılık hobilerimin önde gelenleri.Kışın fırsat bulabilirsem (bu aynı zamanda para bulabilirsem anlamına da geliyor) kayak yapmaktan hoşlanırım (malum en pahalı sporlardan biri).Doğa yürüyüşleri vazgeçilmezlerimdendir.
Ayrıca, edebiyat ve felsefe, lisans alanım gereği bitkiler ve hayvanlar (taksonomi, anatomi ve fizyolojileri), şifalı bitkiler, çin tıbbı ve akapunktur, yoga ilgi alanıma girer. Az biraz da gitar tıngırdatırım. Hepsi bu.