Karavancıların Hobileri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan drares Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 63
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 18,186

Etiketler
Ynt: Karavancıların Hobileri

Konuya hemen cevap vereyim (ARTIK GELENEKSEL MAYISTOS ŞİMDİ GÖRDÜ DEMEYEYİM) uzun zaman amatörce fotoğraf çektim ama en başta deli gibi gezerim-dim yanlız çıkarım hamakta yatarım,çadırda, nerde olursa, kaybolmak için dağlarda gezerim-dim,pink floyd dinlemek ayrıca müzik dinlemek,küçük objeler,baykuş objeleri resimleri,kızılderili kültürü hakkında merağımı gidermek için araştırmak.Aslanahmet in dediği gibi mangal dumanından parfümü çok severim,malda mülkte gözüm yoktur ..valla yoktur :smiley: felsefe ile ilgilenmek,internette en az10-12 saate kadar zaman geçirmek.Heryerde her şartta ibiş keyfi yapmak.Son hobim de evlenmek oldu :smiley:

Herkese selamlar

Uzun zamandır bu konuya gözüm takılıyor ama birşey yazmak aklıma gelmedi, belki de kendimi henüz bir karavancı olarak görmediğimdendir :smiley:
1988 VW T3 minibüs sahibiyim. Ne yazık ki Westfalia ya da karavan donanımlı değil. Ama biz yine de onu karavan gibi kullanmakta son derece başarılıyız :smiley:
Üniversite yılları tamamen dağcılık, kampçılık, bisiklet ve kaya tırmanışı ile geçti. Arkeoloji öğrenimi gördüğüm yıllarda bir de dalışa el atarak su altı arkeolojisi alanında çalışmaya başladım.
Şimdilerde ise beni epeyce meşgul eden spor seakayak / deniz kayağı. Kimileri kano dese de kanodan biraz daha farklı bir deniz taşıtı. Merak edenler için gezenbilirde açtığımız sea kayak alanını ziyaret edebilirsiniz: http://www.gezenbilir.com/index.php?board=375.0
Genelde İstanbul Boğazı ve İstanbul çevresinde yaptığımız hafta sonu faliyetlerinin yanı sıra en çok 3-4 günlük uzun turlar yapmayı çok seviyorum. En son Çanakkale-Geyikli ile İzmir-Çandarlı arasında yaptığımız turun tadı damağımda kaldı. VW T3'ün üzerine yüklediğimiz kayaklarla gittiğimiz faliyetin raporu ve fotoları da yine gezenbilirde olacak çok yakında.

Bu arada bu spora bulaşmak isteyen varsa kulübümüzün 13 Eylül Pazar günkü eğitimine katılabilirsiniz : http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=38666.0
Kamp ve Karavancı birçok kişinin hoşuna gideceğine eminim :smiley:

1979 yılına kadar tek hobim galataköprüsünde balık tutmaktı,
1979'da Dağcılık yapmaya başladım, 30 senedir hala devam ediyorum, birçok filimde düblörlük yaptım, birçok tv reklam filminde oynadım.
1980'de Motocros yapmaya başladım, 1981-1982-1983 elyapımı chopper motosikletimle üç türkiye turu yaptım...
1981'de Bir arkadaşımın Dragon sınıf yelkenli teknesiyle Akdenize açıldık, bu sırada, yelkenciliğe ilk adımı attım..
1983'de Balıkadam elbisesi aldım, Dalmaya başladım..
1989'da Windsurf aldım, denizin ve rüzgarın tadını çıkartmaya başladım..
1992'de Kayak(ice ski) yapmaya başladım, hafta sonları kartalkayaya abone oldum, yurtdışında bazı kara pistlerde bile kaydım...
1993'de Riwerski nehir kayağı ile azgın nehirlerde kayak(kano) yaptım..
1994'de Abantta parapant ile uçmaya başladım,,
1995'de Master şişme Katamaran alıp denizlerde yelken bastım..
1996'da Akut kurulmadan önceki(akutun ilk kuruluş planlarını biz yaptık) kurtarma timind ,rahmetli Onna Tunç'un düşen uçağına yapılan Helikopterli kurtarma operasyonuna katıldım...
2004'de İlk Çekme karavanımı aldım ve Karavancılığa başladım....
2006'da Kaldığım kamplarda sandalla balık tutmaya başladım...Rakıya çok önceden başlamıştım....
2007'de Alıp sattığım karavanları tamir etmekden, karavan tamir etmeyi öğrendim...
2008'de emekli oldum, şimdi yıpranmış veya teknolojisi eski çekme karavanlar alıp bakımlarını yapıp satarak gönlümü eğlendiriyorum....

Teşekkürler, Sn. Oğuz
Yaşadıklarımdan herzaman gurur duyuyorum, bütün bunların birde anlatılacak o kadar çok hikaye ve anıları varki, karavanda mangal başında herkezin kafasını şişiriyorum....
Yaşadıklarımdan öğrendiğim bir şey var; diyor Atilla İlhan, Yaşadınmı tam yaşayacaksın...Biz birtek Rahmetli Turgut özalın benim memurum işini bilir uyarısını dikkate almayı unuttuk, SGK maaşıyla karavan çekmeye çalışıyoruz....

bendeki hobilerde farklı değil, zaten doğayı seven herkes bir noktada buluşuyorlar hepimizin burada olduğu gibi
İnsel bey eski oto radyosu topluyormuşunuz, bende eski ww radyosu var en son çalışıyordu adresinizi özelden bana bildirin

bence zaten karavan merakı ve karavancılık sevdası aslında doğa sevgisi ve doğaya daha yakın olma iç içe olma isteğinden geliyor doğayla nasıl iç içe olunur denirse denize sadece bakmazsın dalarsın derinlere, görülmeyenleride görmek, yaşamak istersin.sonra dipte gördüğün o balıkları tutmak o heyecanı yaşamak itersin o heyecanlı dakikaları ölümsüzleştirmek istersin fooğraf çekersin. dağlara bakarsın derin vadiler görürsün o vadilere yürüyüş düzenler sırt çantanı alır koşarsın yani arkadaşlar bu uğraşlar önce doğa sevgisinin sonra yaşama sevincinin sonuçlarıdır hemen hemen hepimizde vardır. Ayrıca bende bunlara ilaveten gezip gördüğümüz yerleri yazıya dökme ve arşivleme merakıda var saygılar

EXCELL1500' Alıntı:
bence zaten karavan merakı ve karavancılık sevdası aslında doğa sevgisi ve doğaya daha yakın olma iç içe olma isteğinden geliyor doğayla nasıl iç içe olunur denirse denize sadece bakmazsın dalarsın derinlere, görülmeyenleride görmek, yaşamak istersin.sonra dipte gördüğün o balıkları tutmak o heyecanı yaşamak itersin o heyecanlı dakikaları ölümsüzleştirmek istersin fooğraf çekersin. dağlara bakarsın derin vadiler görürsün o vadilere yürüyüş düzenler sırt çantanı alır koşarsın yani arkadaşlar bu uğraşlar önce doğa sevgisinin sonra yaşama sevincinin sonuçlarıdır hemen hemen hepimizde vardır. Ayrıca bende bunlara ilaveten gezip gördüğümüz yerleri yazıya dökme ve arşivleme merakıda var saygılar
Ben bu arkadaşta Yusuf'un geçen yılki heyecanını görüyorum. Hadi bakalım hayırlısı.. :smiley:

Murat arkadaşım,
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=38746.0 Burada kendini kısaca tanıtabilirsen sevindirici olacak.

2005 de emekli oldum.Emekli olduktan sonra arıcılığa başladım ve en büyük hobim oldu.Arıcı arkadaşlar varsa tanışmak isterim.

Sayın Cesi aramıza hoş geldiniz,Babam memuriyetinin yanında yıllarca arıcılık yaptı yaklaşık 150 kovan arımız vardı çocukluğumuz tamamıyle arıların içinde geçti az çok anlarım fakat yorucu bir meslektir.

hoşbulduk.babanızın memuriyeti hangi şehirlerde geçti.Şu anda sağmı.

Sayın Cesi babam Görevini sağlık personeli olarak kendi memleketimiz olan Kars ili ve ilçelerinde yaptı çok şükür halen sağ Allah onlara ve sizlere sağlıklı hayırlı uzun ömürler versin.

Ynt: Karavanc?lar?n Hobileri

Suana kadar hic campinge para verip konaklamadim.
Tam karavanci sayilmam. Onceleri balik tutmayi cok severdim.sonradan can almadan eglenme yollarini aramaya basladim.
Birincisi vosvosu sevmek oldu.
Ikincisi off road u sevmek oldu.
Mangal,kamp zaten bunlar hep vardi.listeye dahil etmiyorum.
Off roadla karavani defender 110 yakaladim.sabit uzun konaklamalar yapmasam bile karavani seviyorum.
Karavanin varsa kuslar kadar ozgur degilsin fakat normal yasantidan cok daha ozgursun.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,016
Kayıtlı Üye Sayımız
166,763
Kaydolan Son Üyemiz
azzdmr

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR