Karavancıların Kamping'de Yada Kamping Dışı Konaklamalarını Tartışalım.

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Tifa Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 72
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 43,820
Ynt: Karavancıların Kamping'de Yada Kamping Dışı Konaklamalarını Tartışalım.

Levent beyin açtığı başlığı görmeden Avrupa´daki karavanparklar konusundaki düşüncelerimi "Avrupada Mobilkaravanlar İçin 12,000 Park Yeri ve Servis Olanakları" bölümünde yazdım.
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=63120.15

Sevgili Ebru ve Mustafa´nın resim ve detaylı bilgilerle yaptıkları güzel açıklamalara benden sadece yanınızda bozuk para bulunsun demek kalıyor. Çünkü bu otomatlar genellikle bozuk para ile çalışıyorlar.
 

Etiketler
Ynt: Karavancıların Kamping'de Yada Kamping Dışı Konaklamalarını Tartışalım.

Stellplazt'daki parkomat cihazının çalışması ve etraf ile ilgili benim çektiğim açıklayıcı bir video arkadaşların izlemesini tavsiye ederim.

http://www.youtube.com/watch?v=32uXyOYPW8o
 


Ynt: Karavancıların Kamping'de Yada Kamping Dışı Konaklamalarını Tartışalım.

Yüklemede sorun yaşadık.Bende silip yeniden yüklemek istedim .Ancak bu seferde sürekli bu videoyu sildiniz uyarısı yapıyor .Yani ikinci kere neden yükleyemiyormuşum anlayamıyorum.Yeniden video editor bir programla düzenleyip farklı bir videomuş gibi yaptım.Bakalım you tube amcayı kandırabilecek miyiz ?
 

Ynt: Karavancıların Kamping'de Yada Kamping Dışı Konaklamalarını Tartışalım.

Kandırdımm ;D ;D ;D

http://www.youtube.com/watch?v=S-G6OlcXeok&list=UUZRF_4YipMe-HezLzdIRDKg&index=1&feature=plcp
 



Ynt: Karavancıların Kamping'de Yada Kamping Dışı Konaklamalarını Tartışalım.

Bir derdimi söyleyeceğim. İstasyonlarda bazen karavan işereti görüyorum. Yanına gidiyorum. Bi türlü tuvalet boşaltma yerini bulamıyorum. Bi yerlere gizliyorlar.
 

Ynt: Karavancıların Kamping'de Yada Kamping Dışı Konaklamalarını Tartışalım.

Bu işin sonu bence ne beyaz ne siyah. ( GRİ )
 

Ynt: Karavancıların Kamping'de Yada Kamping Dışı Konaklamalarını Tartışalım.

Teoman bey haklısınız. Buralar pek iç açıcı yerler olmadığı için genellikle sapa yerlerde ;D. En kolayı kasadaki benzinciye sormak. Bu yıl Türkiye´ye giderken, Avusturya Brenner otobanında bir benzincide mola verdik. Tesadüfen böyle bir yerin yanında durduk. Fırsattan istifade hemen karavanın ihtiyaclarını giderdik. Özellikle Italya´da benzin istasyonlarının bazılarının girişinde bu karavan levhaları var. Bu levhayı yazdırıp yanımızda bulundurmakta fayda var. Bu servis yerlerinin isimleri her ülkede farklı ama bu resim internasyonal ;D.

SAM 4008
 

Ynt: Karavancıların Kamping'de Yada Kamping Dışı Konaklamalarını Tartışalım.

merhabalar,beni bağışlayın yada bu konularda yeniyim cahilliğime verin bu vesileyle öğrenmiş olurum.Benim için karavancılık en başta özgürlük,bağımsızlık demektir.Karavanımda banyom, tuvaletim,mutfağım.yatağım varken ne diye kamp yeri arayayımki ..zaten karavan bunun için var.Kamp alanına tıkılıp kaldıktan sonra karavan yerine bungalov ev olan yerlere gider tatilimi geçiririm.Tabiki istisnalar olacaktır suyunuz kalmaz enerji gerekir zorunlu olarak yada duşu tuvaleti olmayan karavan olur tamam... tedbiri alıp, doğada olmak,hiç kimseye hiçbirşeye ihtiyaç olmadan yaşamak ...bence karavancılığın felsefesi bu olmalı.Sadece naçizane fikrimi söyledim,ustalara saygım sonsuz ???
 

Ynt: Karavancıların Kamping'de Yada Kamping Dışı Konaklamalarını Tartışalım.

Bu önemli konuda yıllar önce yazdığım ve hemen tüm forumlarda yayımlanan bir yazıyı sizinle paylaşmak istedim.





Kamp Dışı Konaklama

Bu konu aslında bir kaç kişinin üzerinde kalmaması gereken,tüm tekerleği dönen karavancıları ilgilendiren bilinmesi gerekli bir konu kanımca..
Kamp dışında konaklama konusu en azından yılda bir kere açılır. Demek ki böyle bir konu kalıcı bir konu imiş ki bir türlü bitemiyor. Yoksa bir kere sorulur , soran bir şey öğrenir, ya da öğrenemez, konu kapanırdı. Ama kapanmıyor işte. Ve demek ki bu konu ya da tekrar edilen başka konular yeterince işlenemiyor. Bir iki yazışmadan sonra yazışmalar sen şusun, ben buyum tarzı kişisel polemiklere dönüşüyor, soruyu soran da sorduğuna soracağına cevaplayanlar da cevapladıklarına pişman oluyorlar . Bu durum aslında yıllardır tekrar ede ede benim meşhur “muz kabuğu” na dönen birkaç konuda da böyle. Yani her bastığında düşeceğin kesin olan muz kabuğu gibi... Güzin abla misali... böyle devam edecek , kesin. Bazı sık tekrarlanan konuları ve cevapları temel bilgiler haline getirsek , falanca soru için bakınız şurası desek olmaz mı . Karavanın ağırlığı, yüklenmesi temel bilgi de bunlar değilmi yani. Şimdi dilerseniz bu kamp dışı konaklama konusunun da bir “adını koyalım”. Ama birlikte yapalım bu işi. Görüşler birleşsin, renklensin.
İşte benden bir renk.

********* ********** **********

Kamp Dışında Konaklamada Temel Bilgiler


Kamp dışında konaklamak genelde bazı gereksinimlerden kaynaklanır ve karavancıların kişisel becerilerin yanı sıra karavanlarının da bir süre dış destek almadan ihtiyaçları karşılayacak yapıda olması gerekmektedir. Her karavancının aslında kamp dışında konaklayabilmesi, karavancılığın ayrılmaz bir parçası olup karavanları da bağımsız yaşamı olanaklı kılacak aksesuarlarla donatılmış olmalıdır.

Ne Zaman Kamp Dışında Konaklanır
Kamp dışında konaklamada belirgin öğelere ve gereksinimlere bir göz atalım dilerseniz. Bu öğelerin bazen biri bazen de birkaçı bir arada bulunduğunda karavancılar kamp dışı konaklamayı tercih edebilirler.
- Konaklanacak ve gecelenecek belde, koy, yayla vb. gibi yerlerde kamping olmayabilir.
- Mevsim itibarı ile kampingler kapalı olabilir .
- Kötü hava koşulları nedeni ile zemini yumuşak ve batak olabilecek bir kampinge girmek mümkün olmayabilir.
- Kampingin fiyatı düşünülenin çok üstünde olabilir.
- Karavancıların gezi için ayırdıkları bütçede zorunlu haller dışında kampinglerde konaklama, öngörülmeyebilir.
- Mevsimler itibarı ile kalabalık , gürültülü ve hijyenik olmayan kampingler tercih edilmeyebilir.
- Uzun yolculuklarda sadece dinlenmek ve uyumak için kamp yeri aramakla vakit kaybetmemek üzere kamp dışında konaklanabilir.
- Full donanımlı bir karavanla gezildiğinde girilecek kamping beğenilmeyebilir.
- Randevusuz gidilen bir kampingde yer bulunamayabilir.
- Koşullar ne olursa olsun kamping yaşamı tercih edilmeyebilir.

Yukarıda belirtilen öğelerin varlığı kamp dışı konaklama için birer neden olmakla birlikte karavancıların ve de karavanların bazı özelliklerinin bulunması gerekmektedir.
Dilerseniz bunlara da bir göz atalım.

A-Karavanlarımızda ne gibi donanımlar olmalıdır.
Karavanlar , özellikle motokaravan’ lar “karavan tarifine” uymalı ve kamp dışında bir süre konaklamaya uygun olmalıdır. Dilerseniz bir karavan tarifi vereyim;
Karavan, dışarıdan hiç bir destek almaksızın en az iki gün medeni bir insanın gerekli ihtiyaçlarını karşılayacak donanıma ve ihtiyaç maddelerine sahip olan kamp araçlarına denir .
Bu doğrultuda bir karavanın karavan sayılabilmesi için aşağıdaki donanıma sahip olması gerekecektir.
- Elektrik ihtiyacı için tüketime uygun jeneratör, güneş enerjisi sistemi, yaşam aküleri gibi enerji alt yapısına sahip olmalıdır,
- Buz dolabının sürekli çalışabilmesi sağlanmalı ve gerektiğinde üç sistem buz dolabı kullanılmalıdır.
- Günlük su ihtiyacını karşılamak üzere en az 100-150 Lt.lik temiz su deposu, buna uygun atık su deposuve yaklaşık 20m. uzunlukta makaralı bez hortumu bulunmalıdır,,
- Tente ya da en azından bir şemsiye bulundurulmalıdır,
- Soğuk havalar için ısıtıcınız ve sıcak su boileriniz olmalıdır,.
- Yeteri kadar içme suyu ve gıda maddesi bulundurulmalıdır,
- Her türlü hava şartlarına uygun giysileriniz olmalıdır,
- İhtiyaç maddelerini taşıyabilecek bir bisikletiniz ya da motosikletiniz olmalıdır.
- Konaklanacak yerin Polis,Jandarma gibi kolluk güçlerinin ya da beldenin Belediye,Muhtarlık gibi birimlerin sizleri tanıyabilmesinı sağlayınız ve geceleyeceğiniz yeri bildiriniz.

B- Karavancılar, eşler tam bir uyum içinde olmalıdır.
- Karavancılar göreceli olarak güvenliksiz bir ortamda kalabilecek, geceleyebilecek yapıda olmalıdır.
-Karavancı eşler arasında günlük yaşamın gereksinimlerini ve güçlüklerini karşılayabilecek beceri ve dayanışma olmalıdır. Eşler her türlü hal düşünülerek yapılması gereken tüm işleri tek başına yapabilecek bilgi ve beceriye sahip olmalıdır.
- Eşler günlük yaşamlarında bir aradayken dahi gerektiğinde yalnız kalabilmeli, birlikteliklerinde hoşça vakit geçirebilmeli , sohbet edebilmeli, bezik, tavla vb. iki kişilik oyunları oynayabilmeli, okumayı sevmeli, ve her şeyden önce birbirlerini ve yaşadıkları hayatı paylaşmalıdırlar .Yatma, kalkma, yeme, içme konularında ısrarcı değil anlayışlı ve uyumlu olmalıdırlar.
- Sağlık konularında bilgili olunmalı ve acil durumlarda ne yapılması gerektiği bilinmelidir.
- Karşılaşılan her türlü maddi veya manevi güçlükleri birlikte yenebilmeli, ”ben sana dememişiydim” tarzında sorumluluktan kaçan davranışlar göstermemelidirler.
- Kamp dışı konaklamalarda konforun her türlüsünden uzak durmaya çalışılmalı, “şu yokmu bu yokmu” dememeli bulunabilenlerle yetinilmelidir. Bu beceri karavancılara hayatın her safhasında karşılaşılan güçlükleri yenme konusunda da en büyük yardımcıları olacaktır.

Kamp dışı konaklamalarda konaklanacak sürenin uzunluğuna ve konaklanacak yerin yerleşim yerine uzaklığına bağlı olarak karşılaşılan güçlükler de artarak büyüyecektir. Bu husus kesinlikle bilinmelidir.
Karavancıların kamp dışında konaklamadan önce kendilerini iyi tartmaları, karavanlarının dış destek almadan ne denli yeterli olup olmadığını bilmeleri ve bu iki faktörün yeterli olduğu oranda kamp dışında kalacakları süreyi ve yerleşim yerlerine uzaklığını belirlemelerini öneririm.

RÜZGAR
 



Ynt: Karavancıların Kamping'de Yada Kamping Dışı Konaklamalarını Tartışalım.

rüzgar bey yazınız çok açıklayıcı aslında düşüncemle paralel.Ayrıca kamp dışı yerlerde kalındığında o yörenin insanlarının tedirginliğini gidermek amacıyla gidilen yerde ilk yapacağım şey polis yada jandarma hatta köyse ilk olarak muhtarına bilgi vermek olmalı diyorum.Sizce doğrumu ?
 

Ynt: Karavancıların Kamping'de Yada Kamping Dışı Konaklamalarını Tartışalım.

mustafayetim' Alıntı:
Aşağıdaki resimde bu sene kaldığımız kampın hem kamp hizmeti hemde karavanpark konaklama hizmeti verdiği alanları gösterdim.İnşallah bu iki türlü karavanla konaklama tercihinede hizmet verebilecek kampları bir gün memleketimizde de görürüz...

Yukarıdan çekilmiş bu görüntü aynı zamanda karavan kamping ile stellplatzı bir arada göstermesi bakımından oldukça ilginç..

mustafayetim' Alıntı:
Yurt dışına gitmeyi arzu eden arkadaşlar özellikle avrupada kamp dışı kalmayı arzu ediyorlar ise en azından günlüğü ortalama 10€ geçmeyen bu karavan parklarını tercih etmelerini tavsiye ederim.

Buraları bulmak için en uygun yöntem ise aşağıda resmini verdiğim Adac proğramı herkese sevgiler ve selamlar diliyorum...

adingil' Alıntı:
Tüm kamp ve karavan dünyasının ve hepimizin bildiği gibi kamping fiyatları yıllardır hep tartışıla gelmiştir.
Her iki tarafı da memnun edecek fiyatı bulmak gerçekten zor.
Tabii ki işin doğası gereği kamp sahipleri fazla ücret almak, gezenler daha ekonomik tatil yapmak isterler.

Masanın ne tarafında oturduğunuz önemli. Örneğin ben masanın karşı tarafındayım,yani kamp sahibiyim.
Gördüğüm kadarı ile forumu kullananların hemen hemen hepsi gezen tarafta.Doğrudur,birçok kamp alanı sezonluk çalışır ve bir yıllık
kazancını 4 aya bilemedin 5 aya sıkıştırır. Bu da kamp fiyatının yükselmesi demektir. Hele kamp alanı kiralık ise işletmecinin işi daha da zordur.

Kamp fıyatı yüksek ise karavancılar ve çadırcılar kamp dışı konaklamayı tercih ederler.Kamp sahibi sürüm yapamadığı için fiyatını indiremez, bu böyle fasit daire gibi devam eder gider.

Forumda genellikle istek ve temenni niyetinde yorumlar var.Ben önce bu sene uyguladığım fiyatlardan örnek vereyim,daha sonra somut önerimi sunacağım.

Tepe Camping 2011 sezon içi (16.06.2011-16.09.2011) fiyatları:

Karavan için 2 kişi 25.00 TL+ ilave kişi başı 10.00 TL (0-6 yaş ücretsiz,6-12 yaş grubu 5.00 TL, ilave karavan ücreti yok)
Örneğin: 2 yetişkin+ 1 kişi 6-12 yaş+1 kişi 0-6 yaş grubu=25.00+5.00+0.00=30.00 TL/Gün

Çadır için kişi başı 10.00 TL (0-6 yaş ücretsiz,6-12 yaş 5.00 TL)


Verilen hizmetler:
24 saat sıcak su
Temiz bir duş, WC ve çevre
Çim konaklama alanı
Mutfak (bulaşık yıkama)
Elektrik
İçilebilir su sağlanması
Hijyenik yüzme havuzu( günübirlikçiler için havuz ücretimiz 10.00 TL/gün)
Işıklarla donatılmiş güzel bir çevre düzenlemesi ve harika bir Denizli manzarası (kuş bakışı)

Önerim şu; kampçılar müşteri olarak kendi aralarında fiyat belirlesinler veya önersinler bunu da kendi sitelerinde veya forum sayfalarında yayınlasınlar,
Bu fiyat ve şartları kabul eden kamp işletmecileri bunu deklere etsin.
Gerçi şu anda sezon bitti ama bir dahaki sezona yararı olabilir. Biz 365 gün açık bir kampız.Saygılarımla

Adalet Dingil

www.tepecamping.com

Değerli Kampçı ve Karavancı Dostlar;
Bir kamp işletmecisi olarak önce UKKF daha sonra Gezenbilir Sitesi'ni yaklaşık 4 yıldır takip etmekteyim. Zaman zaman yorumlarımı gönderiyorum.
Özellikle kamp fiyatları, kamp içi ve dışı konaklama ,Sayın Rüzgar'ın dediği gibi, bitmeyen bir tartışma konusudur.
Gördüğüm kadarıyla sitede yorum yapan, görüşünü bildiren ağırlıklı olarak çadır ve karavan kullanıcıları. Fakat biz işletmeciler siteye o kadar ilgi göstermemekteyiz. Konunun tek taraflı tartışılmakta ve bir yönü eksik kalmaktadır. Bir işletmeci olarak görüşümü ve önerimi 07 Ekim 2011 tarihli yorumumda bildirmiş olmama rağmen herhangi bir cevap alamadım, karşı bir fiyat önerisi bile gelmedi.

Kamp içi ve dışı konaklama eninde sonunda gelip kamp fiyatlarına dayanmaktadır. Özellikle yukarıda Sayın mustafayetim'in iki yorumunu ekledim, çünkü bu iki öneri ve temenni yaşadığımız kısır döngüyü gayet iyi ifade etmektedir.
Bu başlıkta tartışılan konunun yorumlarının hepsi Avrupa'daki kamp fiyatlarından bahsetmektedir. En mütevazı karavan otoparkı 10€, kampın özelliğine göre bu fiyat 50€ ya kadar çıktığı söylenmektedir. Bildiğim kadarıyla Türkiye'de karavan + 2 kişilik kamp fiyatı 25 TL ile 40 TL arasında değişmektedir. Buna da elektrik, su vb. hizmetler dahildir. Bizler kampçılar olarak kamp içi ve kamp dışı konaklamayı tartışıyoruz. Eğer her çadır ve karavan gezgini kamp dışı konaklamayı savunur ve uygularsa bırakın Sayın mustafayetim'in temenni ettiği kamp alanlarına sahip olmayı, mevcut kamp işletmecilerinin ayakta kalması bile mümkün olmaz. Hangi işletmeci bu durumda arzu edilen kamp alanı için yatırım yapar?
Tabiki çadırcı ve karavancılar için aslolanın ekonomik bir tatil olduğunu biliyorum, ama masanın öbür tarafına oturduğunuz zaman kamp işletmesinin asgari giderlerini karşılaması ve bir miktar da para kazanılması için ödenecek olan makul fiyatı gezginlerin çok görmemesi inancındayım. Kaldı ki bu sene fiyatları değiştirmedik.

Saygılarımla. Adalet Dingil
 

Ynt: Karavancıların Kamping'de Yada Kamping Dışı Konaklamalarını Tartışalım.

Selamlar,

Henüz ilk karavanını teslim bile almamış bir karavancının, zamanın testinden geçmemiş düşünceleri:
:-\
Herkesin kampcilik ve karavanciliga bakisinin farklı olması doğal. Bize göre ise kampcilik sadeliğin deneyimlenmesi olagelmistir. Yani en basit sekilde, en temel ihtiyacların giderildigi ortamları sevdik biz. İki sırt veya uç motosiklet çantasında taşınan evimiz, mutfağımız ve tüm malzemelerimizle özgür oldugumuzu hissettik.

Şehirdeki düzen, devamlı biriktirilen malzemelerle, yapay ihtiyacları karşılamaya çabalama oyunuyken, kampta gercek ihtiyacların ne olduğunu hatırladık. Sehre döndüğümüzde musluktan akan sıcak/soğuk suyun ne büyük bir lüks olduğunu düşünürüm. O akan suyun aslinda bir pınarın suyundan asirildigini fark ederim.

Su anda Dedeagac'ta bir kampingde etrafı gözlerden, çadır ve karavanlardan yapılmış küçük bir sehir görüyorum. Sehirde düşünülebilecek tüm konforları ve ihtiyacları(!) gidermeye çalışanları izliyorum. Tatilci mantığına göre hesaplı, otele göre serbest vs. Ama benim ölçüme göre hiç de "özgür" bir yani yok ve sehir bakış acısından cok farklı değil. :-[

Benim seveceğim karavancilik anlayışında yine temel ihtiyaclara inmek ve bunun tadına varmak olacak galiba::smiley:...

... derken esim Ekim'de buraya gelip uç-dört gün kalmamızın ne kadar güzel olacağını söylüyor. Buna ne buyrulur!? ;D

Tekrar deneyeyim:

Özgürlüğü, ihtiyacları en aza indirgemeyi bir kenara koyayım. Her yeni seyi onceden bilinenle karsilastirma yaniltici olabiliyor. Bu bambaşka bir uğraş belki de. Dört duvar arasında olmamak, biraz göçmen zamanların genlerde kalmış özlemini gidermek, komşularınla kolayca görüşmek, benzer ilgiye sahip kimselere dostluk... güzel olabilir bunlar.
 

Ynt: Karavancıların Kamping'de Yada Kamping Dışı Konaklamalarını Tartışalım.

Bir ton emek zaman ve para harcayarak alınabilecek bilgileri sizin gibi tecrübeli forumdaşlardan elde edebiliyoruz.Emeği geçenlere teşekkürler.Takip
 

Ynt: Karavancıların Kamping'de Yada Kamping Dışı Konaklamalarını Tartışalım.

Herman' Alıntı:
Selamlar,

Henüz ilk karavanını teslim bile almamış bir karavancının, zamanın testinden geçmemiş düşünceleri:
:-\
Herkesin kampcilik ve karavanciliga bakisinin farklı olması doğal. Bize göre ise kampcilik sadeliğin deneyimlenmesi olagelmistir. Yani en basit sekilde, en temel ihtiyacların giderildigi ortamları sevdik biz. İki sırt veya uç motosiklet çantasında taşınan evimiz, mutfağımız ve tüm malzemelerimizle özgür oldugumuzu hissettik.

Şehirdeki düzen, devamlı biriktirilen malzemelerle, yapay ihtiyacları karşılamaya çabalama oyunuyken, kampta gercek ihtiyacların ne olduğunu hatırladık. Sehre döndüğümüzde musluktan akan sıcak/soğuk suyun ne büyük bir lüks olduğunu düşünürüm. O akan suyun aslinda bir pınarın suyundan asirildigini fark ederim.

Su anda Dedeagac'ta bir kampingde etrafı gözlerden, çadır ve karavanlardan yapılmış küçük bir sehir görüyorum. Sehirde düşünülebilecek tüm konforları ve ihtiyacları(!) gidermeye çalışanları izliyorum. Tatilci mantığına göre hesaplı, otele göre serbest vs. Ama benim ölçüme göre hiç de "özgür" bir yani yok ve sehir bakış acısından cok farklı değil. :-[

Benim seveceğim karavancilik anlayışında yine temel ihtiyaclara inmek ve bunun tadına varmak olacak galiba::smiley:...

... derken esim Ekim'de buraya gelip uç-dört gün kalmamızın ne kadar güzel olacağını söylüyor. Buna ne buyrulur!? ;D

Tekrar deneyeyim:

Özgürlüğü, ihtiyacları en aza indirgemeyi bir kenara koyayım. Her yeni seyi onceden bilinenle karsilastirma yaniltici olabiliyor. Bu bambaşka bir uğraş belki de. Dört duvar arasında olmamak, biraz göçmen zamanların genlerde kalmış özlemini gidermek, komşularınla kolayca görüşmek, benzer ilgiye sahip kimselere dostluk... güzel olabilir bunlar.

Hakan Bey'in imbiğinden özgün yorum ve değerlendirmeler geliyor; anladığım sürecek de... :smiley:

Cavid Sezen
 



Ynt: Karavancıların Kamping'de Yada Kamping Dışı Konaklamalarını Tartışalım.

gezmen' Alıntı:
Hakan Bey'in imbiğinden özgün yorum ve değerlendirmeler geliyor; anladığım sürecek de... :smiley:

Cavid Sezen
Benim değerlendirmelerim olsa olsa bu ise yeni başlayan birinin heyecanını yansitabilir biraz. Eskileri gülümsetir biraz. Belki henüz konuya uzak olanlara yararlı olur.

Karavanımin mümkün olduğu kadar kolay çekilmesini ve şebeke elektriğine ihtiyac duymamasini istiyorum. Hantal bir karavanın lastiklerinin örümcek bağlaması kolaylaşıyor anladığım kadarıyla. Onun için 3.75 (Pino) bir model sectik ki 3.25 mı alsaydık daha iyi olurdu, kullanınca yorum yapmaya çalışırım.

İki kişilik ufak bir çadırda bir hafta konaklayabilen (hep değil, rekorumuz bu) bir çift için 3.75 karavan kocaman ev gibi. İnsan konfora kolay alisir. Ancak forumlarda bir bilen dostun yazdığı gibi, konfor hemen yoldaki huzursuzluk olarak geri dönebilir. Motosikletin hareket kabiliyetine alışmış biri için dikkat edilmesi gereken bir özellik mobilite.

Sevgiler,
H.Erman
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,453
Mesajlar
1,518,120
Kayıtlı Üye Sayımız
172,105
Kaydolan Son Üyemiz
kmete35

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst