coskuntic
Bütün doğaseverlere sağlıklı güzel geziler
<div class="bbWrapper"><b>Ynt: Karavanımın Yapım Aşamaları; Isuzu-coskuntic-Ali Coşkun</b><br />
<br />
OTOBÜS den KARAVANA dönüştürmenin RESMİ İŞLERİ<br />
-------------------------------------------------------------------<br />
Otobüsü almadan önce Antalya dan bir makine mühendisi ile irtibata geçtim. Alacağım aracın özelliklerini söyledim ve bunun karavana dönüşümünün proplem olup olmayacağı hususunda bilgi istedim.<br />
Makine mühendisi, TSE ye sorduktan sonra hiçbir proplemin olmayacağını bildirdi ve ben bu işe öyle başladım.<br />
Mobilya ve tesisatları bitirdikten sonra makine mühendisine aracı götürdüm. Araç Antalya TSE ye gitti. <br />
<br />
Antalya TSE iki gün önce Ankara dan gelen bilgi ile artık karavana dönüştürülecek araçların SANAYİ BAKANLIĞINDAN ARAÇ DÖNÜŞÜMLERİNDE YETKİ BELGESİ almış olan firmalarca onaylı projeden sonra yapılacağına dair bilgi aldım. <br />
<br />
Daha önceden verilen bilgi ve sözlerin ehemniyeti yoktu.<br />
<br />
Makine Mühendisinin yardımı ile Sanayi Bakanlığından araç dönüşümü yetki belgeli bir firmayı ANTALYA dışında bulduk. Bu firma aracı istedi. Götürdük. Bazı eksikliklerini de tamamlayarak bize TSE belgesini aldı.<br />
<br />
Bu belgeden sonra işler kolaylaştı. TÜV den geçirterek ÖZEL AMAÇLI MOTOKARAVAN olarak ruhsatı aldık.<br />
<br />
İki cümle ile anlattığım bu olaylar 15 gün sürdü. Çekilen sıkıntıyı siz tahayyül edin.<br />
<br />
Bu işe başlayacakların resmi prosedürü bütün detayları ile araştırmalarını tavsiye ederim.</div>