Özgür bey iyi dilekleriniz için teşekkür ederim. 5 yaşından küçük aracı karavana çevirirseniz kasko değerinin %84 ü vergi ödüyorsunuz. benimki 2005 olduğu için ödemedim. Aracı yaptırdığınız zaman bir makina mühendisine proje yaptırıyorsunuz ve bu projeyi mühendisler odasına onaylattırıyorsunuz. Yapılan şeylerin tse belgelerini istiyorlar. projeyi onaylatabildikten sonra dilediğinizi yapın.ABS si olmayan aracı karavan yapabiliyorsunuz ama şöförden başka yolcu taşımaya müsade etmiyorlar 1 kişilik yazıyorlar. abs olunca yatak sayısına bakıyorlar oturma yerleri sayısına bakıyorlar hangisi azsa ona uygun veriyorlar kişi sayısını. Benim arkadaki oturaklar 85 cm idi. BİR kişinin oturma alanı 55 cm olacakmış artan 30 cm ye ikinci kişiyi vermiyorlar. Karşıdaki koltukta bir kişi ikide şöförmahallinde koltuk olduğu için 4 kişilik oturma verdi. Arkada 140*185 yatak iki kişilik öndeki oturma gurubu msa iniyor koltuğun yanındaki menteşeli parçalar kalkıyor altına ayakları geçiyor koltukların arka ve yan yastıklarıda yatağa konunca (bunların tamamını ölçülü yaptıdım) 130*190 yatak oluyor. Bunuda iki kişilik yatak kabul ettiler böylce 4 koltuk 4 yatak sayıp eşit olduğu için ruhsata 4 kişilik yazdılar. ÇEKİ DEMİRİ MOTOSİKLET YERİ HEP PROJELENDİRİLİYOR. eĞER ARACINIZI BİR YAPIMCI FİRMAYA yaptırırsanız onlar bedeli mukabili bunu yaptırıyorlar. Hemde ucuz yapıyorlar. Ben daha önce otobüs koltuk projesi yaptırmıştım. Çok uğraştım ve bir sürü para verdim. SİZLERE birkaç resim daha gönderyim imalatla ilgi. Halil bey vakit ayırıp cevaplandırdığınız için teşekkürler...Çok aydınlatıcı oldu..Çalışmalarınızda başarılar diliyor ve sizi takibe devam diyorum.Selamlar..