Karayoluyla 15 Günde Avrupa Turu

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan theodor_malinovski Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 74
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 28,244
Ynt: Karayoluyla 15 Günde Avrupa Turu

ukrayna'da navigasyonu unutun. unutun derken planlamayı kısa mesafeler içinde kendiniz yapmalısınız. siret sınır kapısından girip navigasyona kiev yazarsanız aracınızı ukrayna'ya bırakırsınız. elinizde mutlaka eski tip kağıttan ve güncel bir harita olmalı. oradan E kodlu uluslararası yolları kullanmalısınız. E kodlu yolların geçtiği şehirleri ara durak olarak işaretleyerek yolculuğunuzu planlayın çünkü sadece bu yollar asfalt (!) -ki ona da asfalt denirse-. bu sizin yolunuzu oldukça uzatacaktır ama başka çare yok. tabi altınızda 4x4 bir araç yoksa. ki onlaraa bile tavsiye etmem ama buralar maceraperest dolu. ön takımları elinize alacağınızın garantisini veriyorum. :smiley:
 

Etiketler
Ynt: Karayoluyla 15 Günde Avrupa Turu

bu resim geçen sene M kodlu ana yolda kiev-moskova arasında çekildi. yollarda adam boyu çukurlar mevcut. su dolu bir kesime geldiğinizde kesinlikle arabadan inip derinlik kontrolü yapmanız veya bir aracın arkasına takılıp onun düştüğü çukurlardan sakınmanız gerek. genellikle bu yollarda sekiz on araçlık konvoylar kendiliğinden oluşuyor. öncü aracın gittiği yol kesiminden diğerleri de gidiyor ve 10-15 km.de bir öncü araç en öndekinin yavaşlamasıyla değişiyor ve bu değişim tamamen gönüllülük esasıyla oluyor.tuhaf bir expedition anlayışı var ukrayna ve rusya yollarında.
benim tahminim iklim nedeniyle uzun süre kar altında kalan bu ülkelerde yolları onaracak vakit bulamıyorlar. tabi bu en iyimser tahmin. ekonomik sebepler de buna tuz biber oluyordur.

IMG 0182
 

Ynt: Karayoluyla 15 Günde Avrupa Turu

Lviv'e ulaşmak isteyenler navigasyona "L'viv" yazsınlar. üstten tire yazmazsanız chelyabinsk yöresindeki lviv köyünü gösteriyor, bilginize. siret'den girdikten sonra ternopil, sonra eziyet dolu yollar eşliğinde yerel halk söyleyişiyle livov.

lviv'de arkadaşımla uzun uzun sohbet ettik. ukrayna'nın bir türk iş adamı gözünden nasıl göründüğünü, dış dünyaya yansıyan ukrayna ile gerçek ukrayna'nın nasıl olduğunu tahlil ettik. bu apayrı bir başlık'ta incelenmesi ve tartışılması gereken bir konu. hakikaten buralar apayrı coğrafyalar ve apayrı kültürler ve savaşlar. bir gezgin sitesine politik gözlemlerimi yazarak gezi notlarımın amacını saptırmak istemiyorum. eğer isteyen olursa ülke başlığı altında tüm gözlemlerimi paylaşabilirim. aslında ukrayna karayoluyla bir kez gidilip bir daha gidilmemeye tövbe edilecek bir yer iken ben arkadaşımı görme bahanesiyle ikinci seyahatimi gerçekleştirdim. daha önce savaş öncesi suriye ve gürcistan'a yaptığım gibi. bir ülkeyi tanımak ve koklamak hep böyle savaş zamanlarında mümkündür aslında.
lviv anlarını ve krakow notlarını daha sonra ekleyeceğim.
görşmek üzere.
 

Ynt: Karayoluyla 15 Günde Avrupa Turu

Gezi notlarınız paylaştığınız için teşekkürler. Mümkünse devamını da bekliyoruz. Bu arada, mahzuru yoksa araç modelinizi öğrenebilir miyim? Yemek pişirmek için kamp ocağı mı kullanıyorsunuz? Dolap koltuk arasına sığabilecek dar tip dolap mı? Ben de henüz karavan alamadığımdan aracımla geziyorum, onun için merak ettim.
 

Ynt: Karayoluyla 15 Günde Avrupa Turu

atranslator' Alıntı:
Gezi notlarınız paylaştığınız için teşekkürler. Mümkünse devamını da bekliyoruz. Bu arada, mahzuru yoksa araç modelinizi öğrenebilir miyim? Yemek pişirmek için kamp ocağı mı kullanıyorsunuz? Dolap koltuk arasına sığabilecek dar tip dolap mı? Ben de henüz karavan alamadığımdan aracımla geziyorum, onun için merak ettim.
tekrar merhaba,
tatil dönüşü görev yeri değişikliğim nedeniyle tayin işleriyle uğraşmakta olduğum için paylaşımlarıma bir süre ara vermek zorunda kaldım. gezi notlarımı yavaş yavaş siteye ekleyeceğim.
sayın atranslator aracım 2010 model 1.5 dci. buzdolabım waeco'nun bayağı eski ve revize edilmiş bir modeli. dar ve uzun bir şekli olduğu için arka koltuğun ortasına koyduğumda her iki ön koltuk rahatlıkla arkaya yatabiliyor. ocak olarak bildiğimiz piknik tüpü kullandık. ufak molalarda kahve yapmak için ise küçük kamping ocağını kullandık. küçük kamping ocağını tavsiye ederim. hem çok küçük hem de çok ucuz. bu vesile ile ukrayna fotolarını da yükleyip ukrayna faslını kapatayım.

IMG 0808


IMG 0809
 






Ynt: Karayoluyla 15 Günde Avrupa Turu

bu arada kamp ocağının fotosunu yükleyeyim.
mesaj başına maksimum iki fotoğraf yüklemeye izin veriyor sistem. o yüzden taksit taksit yüklüyorum.

IMG 0786
 




Ynt: Karayoluyla 15 Günde Avrupa Turu

lviv'de inanılmaz bir kahve kültürü var. ben görünce çok şaşırdım. cıcak kum üzerinde türk usulü cezvede kahve pişiriyorlar ve inanılmaz lezzetli. yöresel meyve likörü, limon ve tarçın ile servis ediyorlar.

IMG 0848


IMG 0844
 

Ynt: Karayoluyla 15 Günde Avrupa Turu

kahve satılan dükkanlarda devasa kahve kavurma ve öğütme makinaları var. alt katlarında da ilginç ve tuhaf mahzenler mevcut. girerken madenci miğferi takılıyor. isterseniz bu kasvetli ortamlarda da oturup kahve içebilirsiniz.

IMG 0795


IMG 0793
 



Ynt: Karayoluyla 15 Günde Avrupa Turu

osmanlılar zamanında balkanlardan yürüyüp kuzeye doğru da sarkmışlar. şehri kuşattıklarında şehre attıkları top güllelerinden birini old city nam-ı diğer stargorod denen yerde bir tarihi kilisenin duvarında sergiliyorlar. küçük gülle lviv kentini savunanların top mermisi. büyük olan ise türk toplarından atılmış olan gülle.
amaç klasik işte, düşman kuvvetlerini heybetli gösterip küçük bir ordu ile kahramanlık destanı yazmak. :smiley:

IMG 0831


IMG 0834
 



Ynt: Karayoluyla 15 Günde Avrupa Turu

stargorod, staremesta, old city denen olgu tüm turistik orta ve doğu avrupa şehirlerinin değişmez klasiği.
istisnasız tüm bu şehirlerde eski şehir itinayla korunmuş ve çivi çaktırılmamış.
istanbul'un old city olarak bilinen tarihi yarımada'sının şu anki halini düşünüyorum da nasıl da hunharca katlediyoruz tarihi değerlerimizi.

IMG 0796


IMG 0797
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,479
Mesajlar
1,518,549
Kayıtlı Üye Sayımız
172,133
Kaydolan Son Üyemiz
sereze

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst