Karda İniş

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan selhum Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 64
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,439
Ynt: Karda İniş

rkayaci' Alıntı:
Bir land alın hangi lastiği alırsanız ne kadar tecrübesiz olursanız olun, iniş ve çıkışta sorun yaşamazsınız.

Rıdavan bey,kusura bakmayın ama bence dogru bir yorum olmamış. Aracınız land ,toyata , disco vs vs... ne olursa tecrübe her zaman tecrübedir.
Ayrıca buzlu zeminlerde ne olursa olsun, dogru teknigi uygulamaz iseniz ,aracınızı kaydırırsınız

Etiketler

CDM-SUBARU' Alıntı:
Gökhan kardeşim merhaba :smiley:
Bende Bayburt'luyum,kop felan diyince dayanamadım :D
M/T lerle bizim oraları bu mevsimde pekte doğru değil.
Mümkünse,A/T lerle gel,M/T leride bi kargo yada ambarla gönder İstanbul'a ;)
A/T lerle geliyorkende mümkünse arkada zincirde bulundur her ihtimale karşı ;)
dusunccelerınız ıcın tesekurler sanırım lastıklerı trabzona kadar port bagajımda gturecegım orda arkadasımın evınde degısırım :smiley:

Aykut Bey vermiş olduğunuz bilgi için teşekkürler.Araçtan memnunmusunuz zorlu arazi şartlarında kullandınız mı?
Bir de kullandığınız lastik markası ebadı ve türü nedir?
Teşekkürler

poorangel' Alıntı:
...
otomatik 4x4 lerin zinciri çapraz takmaları daha sağlıklı olacaktır..

Bunun sebebi nedir? Orta diff kilidi olan bir 4X4 ve orta diff kilitli de olsa, önden ve arkadan zincir takılı olmayan lastikler patinaja düştüğünde araç hareket edemeyecektir. Halbuki ön akstaki 2 tekerleğe de zincir takılsa (aynı zeminde) ön tekerleklerin çekiş kaybetmesi daha zor olacaktır. Orta diff yine kilitliyken arka aksdan bir tekerlek çekiş kaybetse bile ön aksdaki tekerlekler (tek zincir takılı duruma kıyasla) büyük ihtimalle hala çekiş sağlıyor olacaktır.

selhum' Alıntı:
Aykut Bey vermiş olduğunuz bilgi için teşekkürler.Araçtan memnunmusunuz zorlu arazi şartlarında kullandınız mı?
Bir de kullandığınız lastik markası ebadı ve türü nedir?
Teşekkürler

Araçta michelin latitude hp 4 mevsim lastikleri takılı 265/65/17 ebatlarında. Ama depomda saklamak üzere 1 set MT tipi lastik arayışına girdim. Memnunluk konusuna gelirsek 2 senedir kullanıyorum pathfinderı. Yazları kumda gömülmüşlüğümde olmuştur kışları ise karda saplandığım olmuştur [hatırlayanlar vardır belki geçtiğimiz kış edirne bölgesinde kar ve tipi etkiliydi] o şartlarda tam 2 gün boyunca tam olarak test etme imkanı bulmuştum açıkçası nereye batarsam batayım hep istediğim yere gitmekte zorluk çekmedim kısacası Pathfinder her şartta size hizmet etmeyi iyi biliyor ;D aracınızın fotoğraflarını bekliyoruz ve keyifli forumlar dilerim . .

PIKE' Alıntı:
Rıdavan bey,kusura bakmayın ama bence dogru bir yorum olmamış. Aracınız land ,toyata , disco vs vs... ne olursa tecrübe her zaman tecrübedir.
Ayrıca buzlu zeminlerde ne olursa olsun, dogru teknigi uygulamaz iseniz ,aracınızı kaydırırsınız

Estafurullah....Latife bir yana karda buzda yukuş yukarı çıkmak yada inmek isteyen acemi birini hiç görmedim...Belki ondan.... Tüm arkadaşların yorumlarına katılıyorummm. Bu bilinçle gidersek süper olur herşey....

CDM-SUBARU' Alıntı:
Gökhan kardeşim merhaba :smiley:
Bende Bayburt'luyum,kop felan diyince dayanamadım :D
M/T lerle bizim oraları bu mevsimde pekte doğru değil.
Mümkünse,A/T lerle gel,M/T leride bi kargo yada ambarla gönder İstanbul'a ;)
A/T lerle geliyorkende mümkünse arkada zincirde bulundur her ihtimale karşı ;)
erkan bey caglarla beraber yanına gelmıstık yazın senı sonradan cıkardım kusura bakma ıstanbula geldım gerı dondum at lerle sorun olmadı 4 ceker konumunda zorlandıgım yererde gıttım zaten erzrumda ısım dıtıyor seneye antalyada karlastıgıne cok ıhtıyaacım olmaz

bu buzda iniş her zaman korkutmuştur birde yokuş inişlerde asfalta dökülen sıvılar var bir keresinde bir viano ile bizim istanbul beşiktaştaki atv nin yanında fulya tarafına inen yokuşlardan birinde zor anlar yaşamıştım :smiley: allah korusun

rkayaci' Alıntı:
Land Rover freelander ların iniş eğim sistemi, Dicovery den daha güzel ve daha pratikdir. Kullanımı daha hızlı ve kolaydır. Üstüne başka bir iniş sistemi tanımıyorum....
20 gün önce kartepe kuzu yaylaya iki araba maceralı bir şekilde çıktık.Çünkü benim arabada normal lastikler var.Fakat akşam olunca aynı yolda ve aynı lastiklerle iniş sistemini kullanarak rahatlıkla 5 km kadar olan yolu güvenli bir şekilde indik.Konuda çok başarılı ben arabayı yeni aldığım halde çok memnunum .

AKAZ41' Alıntı:
20 gün önce kartepe kuzu yaylaya iki araba maceralı bir şekilde çıktık.Çünkü benim arabada normal lastikler var.Fakat akşam olunca aynı yolda ve aynı lastiklerle iniş sistemini kullanarak rahatlıkla 5 km kadar olan yolu güvenli bir şekilde indik.Konuda çok başarılı ben arabayı yeni aldığım halde çok memnunum .

Bu sistem aslında sizin ABS sisteminizi kullanıyor. Balata ve disklerinizin mutlaka bakımlı ve güzel olması lazım. Bu araçlarda bu sistem açıkken balata yada disk sorunu yaşanırsa, Allah muhafaza fren tutmaz, zira pedal kilitlenir...Buna tüm freelander kullanıcıları çok dikkat etmeli !!!!

Saygılarımla..

rkayaci' Alıntı:
Bu sistem aslında sizin ABS sisteminizi kullanıyor. Balata ve disklerinizin mutlaka bakımlı ve güzel olması lazım. Bu araçlarda bu sistem açıkken balata yada disk sorunu yaşanırsa, Allah muhafaza fren tutmaz, zira pedal kilitlenir...Buna tüm freelander kullanıcıları çok dikkat etmeli !!!!

Saygılarımla..
Teşekkür ederim tavsiyeniz için ,arabayı alınca daha bir haftalıktı fren balatalarını deyiştirdim.Kafam rahat.

arkadaşlar dört çekerleri bilemiyorum ama iki çekişlilerde muhakkak birinci vites elfireni kitli olarak rampa basında elfirenini aracı kendi halinde salıcakmış gibi bir .iki diş salınarak inilmesi gerekir araç ivme hareketine geçmemesi gerekir ayrıca ayak firenine hafif bir şekilde basılı kalmalıdır.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,050
Kayıtlı Üye Sayımız
166,792
Kaydolan Son Üyemiz
wdeepw

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR