KAVRUN YAYLASI-RİZE

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan livan08 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 24
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 20,618

livan08

Kamp I
Mesajlar
109
Tepkime Puanı
0
Yer
artvin
temmuz sonunda 3 günlüğüne yaptığımız kamp fotolarını paylaşayım.kamp yeri: rize ili çamlıhemşine bağlı yukarı kavrun yaylası.meşhur (yayla denemez)ayder yaylasından sonra 12 km daha yukarıda.yol ayder yaylasına kadar asfalt.ayder -kavrun arası toprak. otomobilin altını vuracağı ve çıkarken zorlanacağı yerler var.ayderden y.kavrun yaylasına minibüslerde servis yapıyor.y.kavrunda daha çok turizme dönük işletmeler açılmaya başlamış.hayvancılık azalmakta.bir kaç sene sonra ayderdeki gibi bilinçsiz yapılaşma ve doğallıktan uzaklaşmış bir görüntü olacak gibi.y.kavruna ayderden ortalama 1 saatte çıktım.kampımızı yerleşim yerinin daha yukarısında kurduk.6 kişiydik.4 çadır attık.gündüzleri yanımızdan akan dereye girerek serinledik(donduk).göller bölgesine yürüyüş yaptık.göller bölgesi kaçkarların tam eteklerinde,yaklasık 2 saat yürüyüş mesafesinde.1 saatte dönüş toplaşm 3 saaat.geceleri dağ rüzgarının etkisiyle çok soğuk oluyor.kamp alnının rakımı 2400m.gece içlik,polar takım,kışlık mont,bere,bot vs giyidik ve üşüdük.çadırlara erken saatte çekildik.dönüş yolundada y.kavrun yaylasına komşu vadideki Çaymakçur yaylasına çıktım.orası daha doğaldı.2-3 yaylacı vardı.doğanın sesi baskındı.gittiğimiz bu yaylaradaki kaçkar dağlarının arka kısmıda artvin yusufeli ilçesinin yayları bulunuyor.zamanında yaylacılık daha yoğun yapılırken bu rize artvin yaylacıları arasında değiş tokuşa dayanan ticaret yapılıyordu.iyi seyirler

DSC09688


DSC00030


DSC00031


DSC00059


DSC00118
 

Etiketler







Ynt: KAVRUN YAYLASI-RİZE

Bence bu bunaltıcı sıcaklarda yapılabilecek en güzel kampı yapmışsınız. İçim serinledi yaylaları gördükçe :smiley: Paylaştığınız için teşekkürler.
 

Ynt: KAVRUN YAYLASI-RİZE

Paylaşımınız için teşekkürler kardeş.Bu manzaraları görünce içime hep şu korku düşer acep ben oralara gitsem geri dönermiyim ? O tabiat o güzellik o doğallık nasıl terkedilir bilemiyorum.....!!!!
 

Ynt: KAVRUN YAYLASI-RİZE

İyi günler
Güzel bir kamp gerçekleştirmişsiniz,fotograflarınızı bizimle paylaştığınız için teşekkür ederim.
Saygılar
Batuhan
 





Ynt: Kavrun Yaylası-rize

Paylaşımlar çok güzel,ama kıskandırıyor.Peki defenderi olmayanlar nasıl görebilecek buraları,şehir arabaları gidemezki buralarda... :(
 


livan08' Alıntı:
temmuz sonunda 3 günlüğüne
ayder yaylasından sonra 12 km daha yukarıda.
yol ayder yaylasına kadar asfalt. ayder -kavrun arası toprak. otomobilin altını vuracağı ve çıkarken zorlanacağı yerler var.
gündüzleri yanımızdan akan dereye girerek serinledik(donduk).
geceleri dağ rüzgarının etkisiyle çok soğuk oluyor.kamp alnının rakımı 2400m.gece içlik,polar takım,kışlık mont,bere,bot vs giyidik ve üşüdük.çadırlara erken saatte çekildik.
y.kavrun yaylasına komşu vadideki Çaymakçur yaylası orası daha doğaldı. doğanın sesi baskındı.

Plan aşamasında olan biri olarak çok değerli bilgiler.

Teşekkür ederim.


iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
 

Ynt: Kavrun Yaylası-rize

mrdnmz' Alıntı:
Plan aşamasında olan biri olarak çok değerli bilgiler.

Teşekkür ederim.


iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Çok teşekkür ederim.Yukarıdaki bilgiler çok değerli sagolunuz. :smiley:
 




Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,476
Mesajlar
1,518,506
Kayıtlı Üye Sayımız
172,127
Kaydolan Son Üyemiz
agalandarli

SON KONULAR



Geri
Üst