Ynt: Kayseri Off-Road Kulübü, Kuzeyden Güneye... Erciyes'te Safari (03 Ekim 2010)
Arkadaşlar merhabalar ben geldim.
valla süper uzun bir geziydi. erciyesre gitmediğimiz nereler varmış keşif yapmış olduk.
valla benimde her tarafım agrıyor. Şu eşşekten düşen hacı emmi gibi olmuşum ;D ;D ;D
(amcama durup yardım ettik tabi. amcanın eşşeği araç sesinden ürküp amcayı sırtından attı)
arkadaşlar çok zevkli bir gezi idi gerçekten.
Yolda kayıp olmamızda ayrı bir çabası.
şimdi yöreyi isim olarak daha iyi bilen biri olarak rota hususunda bir az daha detaylı bir bilgi vermek istiyorum
Yoldan çıkış noktamız kayserinin bogaz köprü kısmına gelmeden yer alan Saraycık köyü noktası.
Bu noktadan araziye girerek. Karasuya paralel , dokuzpınar -karpuz sekisi mevkine kadar geldik.
Buradan dağ yolundan hiç yola çıkmadan kızılören kasabasına çıktık.
Kızılörenden erciyese tırmanmaya başlayarak sarıgöle kadar çıktık.
Genelde herkes ile bu noktaya kadar çok defa çıkmıştık. ama bu noktadan sonra erciyesin güneyine geçip develiye hiç ulaşmamıştık.
Bu hafta bunu denedik.
Sarıgölden sonra rotamız çok zorlu geçti. Çünkü geçit verecek yollar bulmak çok zorlu idi.
yüksek kayalar araçlarımız için yer yer problem oldu.
Zorlu çıkış arayışlarından sonra nihayet yolu bulduk.
Sarıgölden aşağıya Şeyh Şaban (şık şaban) mevkine yol bulduk.
Burada şeyh şamil peygamberin yatırı bulunmaktadır. Yüksek meşelik alanlardan ve dar yollardan ilerleyerek. eski şık şaban köyüne ulaştık.
Burda çok az kişi var, çünkü insanlar aşağıdaki yeni yerleşime taşınmışlar. Bu köy aslında tarihi eski bir oluşum.
Burada 2 adet büyük sonradan yapım su göletleri bulunmaktadır.
Buradan en aşağı develi yol ayırdımına kadar ilerledik. Bundan sonra 2 ekip şekline ayrılarak bir kısım adana-kayseri yolundan kayseriye döndü.
Diğer ekipte develide cıvıklı yedikten ve arabaları yıkadıktan sonra , erciyes yolundan kayseriye döndü
Çok zevkli bir safariydi. katılan tüm arkadaşlara teşekkürler. bende fazla görsel yok ama elimden geldiğince paylaşacagım