Kdz. Ereğli Gezenbilir Grubunun Yeni Parkur Denemesi (21 Mart 2009)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan schweps Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 28
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,894

schweps

Zirve
Herkese merhaba,
Epey zamandır aklımda olup, çeşitli kereler niyetlenip ulaşamadığımız bir parkur olan yüksek gerilim hattına erişmeye çalıştık bugün. İlk sevgili Onur'dan duyduğum bu yüksek gerilim hattına çıkan 2 yolu evvelce denemiş, ormaniçi yola girişte gerili zincirler yüzünden devam edememiştim. Üçüncü bir yolun müjdesi Adnan abiden gelmişti birkaç hafta önce.
Geçen sene açılan yangın yolu üzerinden bu parkura ulaşılıyormuş güya. Biz de durumu kendi gözlerimizle görelim diye 3 araç çıktık yola. Zemin çok gevşekti ve yolun eğimi de epey dikti. Son rampayı araçlarla aşamayınca yürüyerek çıktık. Yürüyerek bile çok zorlandık. Yukarıda biraz vakit geçirdikten sonra kuvvetli bir rüzgara ve yağmura maruz kalıp geri döndük. Araçlarımızın başına döndüğümüzde yağmur ile iyice kayganlaşan zeminde biraz daha mücadele edip (geri dönüş manevrası için), havalar kuruyunca bir daha denemek üzere sözleşip şehire indik.
Buyrun geziye ait fotoğraf, video ve gps datası.

IMGP0426.jpg

IMGP0427.jpg

IMGP0429.jpg

IMGP0433.jpg

IMGP0431.jpg

IMGP0428.jpg

th_2009Mart221.png

th_2009Mart222.png

Ekli dosyalar

• 2009 Mart 22 Yuksek Gerilim.gpx
    58.4 KB · Görüntüleme: 390

Etiketler
Ynt: Kdz. Ereğli Gezenbilir Grubunun Yeni Parkur Denemesi (21 Mart 2009)

Karadenizin her tarafı mükemmel sizler böyle güzel manzaralı fotoğrafları gönderdiğinizde yeşile ve doğaya doyamıyorum.Bizde kurak ankarada yeşillik görmek için mayıs başını beklemekten başka çare yok gerçi böyle doğa güzelliğini hiç göremiyoruz o ayrı konu bizleri bu güzelliklerden mahrum bırakmayınız.Neşeniz bol olsun

Güzel bir keşif! Çıkış oldukça zorlu olmuş.
Askeri tip lastiklere rağmen az mı debelendim oralarda! Keşke o zaman veya şimdi ekip olarak araziye girebilseydik.
Fotoğraflardan anladığım kadarıyla gerilim hattının baraj tarafında kalan yerine ulaşmışsınız. Yarma tarafına daha yakın bir yerden girmiş olabilirsiniz.
Bir de Kepez tarafında Lojmanlar'dan baktığınız zaman uzunca merdivenler ve diğerlerine göre büyük bir apartman olan hizalı yerin 1 kilometre kadar deniz tarafından başlayan vıcık çamurlu, ilk açıklığa kadar fındık bahçeleri ardından makilerle çevrili bir yol vardı. Belki de zincirlerle kapatılmış olan yollardan biri odur.
En son 2001-2002 gibi bu sefer bisikletle çıktığımda o yola ilk açıklıktan sonra greyder girdiğini ve bir atv'nin ancak makilere sürtmeden geçebileceği parkuru oldukça genişlettiğini görmüştüm. Kaiser kamyonet hala duruyordu!

Tekrar ilk fotoğrafa bakınca acaba mı dedim. O yıllardan bir arkadaşıma göstereceğim o fotoğrafı.
Ne olursa olsun Ereğli off-road konusunda muhteşem!
Eski Bağlık'ın oradan vur 5 kilometre, Kadıtarlası'ndan Radar'a vur 5 kilometre...

Bülent bey, Yaşar bey, güzel yorumlarınız için teşekkürler.

orsa' Alıntı:
Ne olursa olsun Ereğli off-road konusunda muhteşem!
Eski Bağlık'ın oradan vur 5 kilometre, Kadıtarlası'ndan Radar'a vur 5 kilometre...

Evet Onur hocam,
Bu konuda şanslıyız.
Son rotayı ve önceki denemeleri görebilmen için google earth görüntüsünü gönderiyorum.
[attachment=1]

Y.Gerilim Hattı.jpg

Şenol bey çok güzel yerler, paylaşım için teşekkürler.

Onur bey potbaşı köseköy'in üzerinden girdik çok güzeldi aslında daha güzel resimleri çekecekken makina çamurdan gözükmüyordu bendeki resimleride en kısa zamanda yükleyeceğim hafıza kartını makinadan çıkardım.
Nede olsa değdi yukarıdan görüntüçok güzel. Daha kuru bir zamanda son rampayıda geçeceğimize eminim.
orsa' Alıntı:
Güzel bir keşif! Çıkış oldukça zorlu olmuş.
Askeri tip lastiklere rağmen az mı debelendim oralarda! Keşke o zaman veya şimdi ekip olarak araziye girebilseydik.
Fotoğraflardan anladığım kadarıyla gerilim hattının baraj tarafında kalan yerine ulaşmışsınız. Yarma tarafına daha yakın bir yerden girmiş olabilirsiniz.
Bir de Kepez tarafında Lojmanlar'dan baktığınız zaman uzunca merdivenler ve diğerlerine göre büyük bir apartman olan hizalı yerin 1 kilometre kadar deniz tarafından başlayan vıcık çamurlu, ilk açıklığa kadar fındık bahçeleri ardından makilerle çevrili bir yol vardı. Belki de zincirlerle kapatılmış olan yollardan biri odur.
En son 2001-2002 gibi bu sefer bisikletle çıktığımda o yola ilk açıklıktan sonra greyder girdiğini ve bir atv'nin ancak makilere sürtmeden geçebileceği parkuru oldukça genişlettiğini görmüştüm. Kaiser kamyonet hala duruyordu!

Bir kaç resimde benden videoları ayarlayınca gönderirim.[attachment=1]

Yolun bittiği yerde 2x2 derby çizme yolun öyle sakin durduğuna bakmayın tekerlek üzerine girince nadasa bırakılmış tarla gibi oluyor.

Sevgili Adnan yine güzel işler yapmışınız, içim gitti inşallah birlikte o bölgede bir etkinlik yaparız :smiley:

İhşallah Mustafa bey siz yeterki gelin her zaman için alternatif proğram hazır dağ,deniz,offroad hepsi iç içe hangisini isterseniz.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,091
Kayıtlı Üye Sayımız
166,832
Kaydolan Son Üyemiz
hasankaraalioglu

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR