Boru bükme şu anda Praktiker'de satılıyor. 5 TL.
Menteşe parçalarını sanayide kolaylıkla yaptırabilirsiniz.
Gerekli alüminyum profiller de keza sanayi de var.
Merdiven alüminyum profilden basitçe yapılır. Profilleri satılıyor.
Taban ahşap ya da alü. profilden yalıtımlı olarak fotodaki gibi yapılabilir.
Şilte-yatak bir döşemecide diktirilir.
Sadece çadır kısmını yapacak meraklı ve kazıkçı olmayan bir çadır ustası bulmak lazım ki zor olacağını tahmin etmiyorum.
Ynt: Kendi Araçüstü Çadırını Kendin Yap (Rooftent)
Benim önerim çadırı aracın üzerine tamamen yerleştirilmesi.Yani merdivenle destek bana sağlam olmayacakmış gibi geliyor. Katlı şekilde aracın üstünde yarım olarak durur,açılınca tüm tavanı kaplar. Yandan merdivenle çıkılır. Ön tarafa da bir tente eklenerek sistem tamamlanır.
Ahmet abi her zamanki gibi yine çok güzel bir çalışma sundunuz bizlere sanırım bu projeye ilgi çok olacaktır hatta hakan abinin (Aslanahmet) arabasına güzel bir sistem olur bu durumda arabayıda satmamış olur.
yaybek' Alıntı:
Ahmet abi her zamanki gibi yine çok güzel bir çalışma sundunuz bizlere sanırım bu projeye ilgi çok olacaktır hatta hakan abinin (Aslanahmet) arabasına güzel bir sistem olur bu durumda arabayıda satmamış olur.
çok teşekkür ederim bende sizi özledim biraz yogun geçti buaralar uzakkaldım forumdan
bu kaç kiloya kadar taşıy abiliyor acaba bir bilginiz varmı sabaha kadar uykumda bunun la ugraştım makinacılık kötü şey tentesinden anlamam ama çalışma sistemi çokkolay hatta size şöyle diyim bunu toplaması 3 saat alır belki
söyle söyliye bilirim benım aklımdaki sistem de bunun taşıdıgı agırlıgı 2 katı taşır
bu şaseyi istanbul ulaşım için kurmuştum profiller 50 lik bunun daha ufakları kullanılacak 30 gibi paslanmaz içi kanallı oldugu için ağır yükleri taşıya bilir ve son derecede kolay kurulur 4 adet saç parçayı işlemek ta autocad de pilanıyaptıktan sonra lazerde pazlanamazda tek seferde kestirilir delikleri delinmiş halde cakada kenarları kıvrılır isterseniz ama kıvırmanıza hiç gerek yok cıvataları pazlanamaz kullanılır somunlar jontalı olur hatta hıc cıvata kullanılmaz pim le segmanla katiyen açılmayacak gevşemeyecek bir montaj olur
borular dediğiniz gibi bir çok yerde bükümü yapılır kafalarınıda ezeriz içine parça koyup güzel olur ama tenteye karışmam heheeh