Kendi Karavanını Kendin Yap; Çekme Karavan

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yasiko Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 46
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 36,791
Ynt: Kendi Karavanını Kendin Yap; Çekme Karavan

Neden olmasın sayın Yasiko,amaç bu dünyada yaşarken mutlu olmaksa ve bu yolda giderken bunlardan mutlu oluyorsak neden olmasın..

Etiketler

SLM. Ben aranıza yeni katıldım. Paylaşımlarınıza baktıııımmm baktııımmm .... İçimden kendikaravanımı yapmak geldi.. Ve bu bende bi tutku haline geldi. :smiley: Resimlere bakınca hani hafta sonları uğraşarak 2 ayda ortayaçıkartırız gibime geliyor ama.. Gel gelelim işin en can alıcı kısmı malzeme tedariği ve malzeme seçimi. Sonuçta açık havada duracak malzeme lazım.. Ve uzun ömürlü olmalı. Fiber malzeme sunta seçimi ve metal aksam. İşin en kolay kısmı elektirik benim için... Dizayn ve ölçülendirme önemli...

sn. cool m.
aramıza hos geldınız, bu sene yedıveren mevsımı. oldukca ıyı ısler cıkıyor.eger dusunuyorsanız sızde katılın aramıza. hıc korkmayın . burada sevgı var paylasma var yardımlasma var.
hosca kalın .

Burada da Teardrop (bu tip karavanlar böyle isimlendiriliyor) karavanlar için çizimler var.İstediğinizin üzerini tıklayın.

http://www.angib.pwp.blueyonder.co.uk/teardrop/tear00.htm

Bunlar da başka bir Teardrop resimlerle yapım aşaması

Teardrop Trailer Projekt

http://www.tomswenson.com/teardrop/index.shtml

Diğeri

http://www.outbackteardrop.com/

Her aşama resimlerle anlatılmış.

Kolay gelsin

Tentemizi de unutmayalım :smiley:

tente.jpg

tente.1.jpg

Ahmetciğim,

Bu karavanlar dünyaca meşhur ve "Teardrop" olarak adlandırılıyor.1940 lı yıllardan beri ufak değişikliklerle bu güne kadar gelmiş. Aslında Başoğlunun Carette'sı bunlara benziyor. ;)

Başoğlu'nun sitesine bakarsan Caretta 1200' ün fotolarının birinin üzerinde TeardropTrailer.co.uk yazdığını görebilirsin. Silmeye üşenmişler.

Hiç bu kadar uğraşmaya gerek yok. Buyrun burdan yakın ;D

Açıklama şöyle:

"John Lautner’un Chemosphere villa konseptlerinden esinlenerek tasarlanmış bu modern uydu ev oldukça fantastik görünüyor. John’unkinden tek farkı bunun sabit olmayıp, aracınızın arkasında bir karavan olması.

Hem kompak hem de gerektiğinde yeterince yaşama alanı sunduğundan dolayı da çekici bir tasarım.

Karavan 252 derece açılabilen yelpaze benzeri bir zemine oturmuş. Her bir ünitenin mobil duvarları ve zemini raylar üzerinde kolaylıkla hareket ettiriliyor. Tıpkı şu ünlü “Japon Yelpazeleri” gibi son derece basit.

Aynı zamanda körük şeklinde şeffaf bir örtü de odaların tavan ve dış duvarlarını örtüyor. Doğa kamplarında oldukça işe yarayacağı kesin.

Her ne kadar fantastik bir konsept olsa da, mobilite kavramının geleceğiyle ve tercihlerde yapacağı değişimle ilgili ipuçları taşıyor.

Tasarımcılar: Stephanie Bellanger, Amaury Watine, François Gustin & David Dethoor"

mobil-ev.jpg

mobil-ev-2.jpg

Özden hanım,

Çok ilginç bir tasarım. Ben böyle çok amaçlı kullanımı olan tasarımlara bayılırım. Paylaşım için teşekkürler.

harika bi başlık uzun zamandır düşünüyordum bu meseleyi. kesin kararımı verdim kendi kamp karavanımı kendim yapacam...

teşekkürler...

yaybek' Alıntı:
Sayın Bymuammer hadi hayırlısı bakalım karar vermek niyetlenmek işin yarısı sayılır.
Sabırsızlıkla ilk çalışmalarınızı bekliyoruz.

abi bu kararımda en çok sen etken oldun. Senin çalışmanı sürekli takip ettim ve sonunda çok başarılı olduğunu gördüm. Umarım bende senin gibi başarılı olabilirim. Ama ben çekme karavan yapmak zorundayım. Tek araç kullandığım için sadece haftasonraları ve tatile giitiğim zaman kullanabileceğim birşey daha kullanışlı olur benim için. Ya eski bir niva bulup onun önünü kesip yapacam yada 0 dan bir karavan yapacam. bakalım hayırlısı umarım istediğim gibi bişey yapabilirim.

Muammer kardeş şevkini kırmak değil niyetim ama şu an satılık sitelerinde çokca ucuz fiyata satılan ikinci el çekme karavanlar var vede çok temiz,çekme karavan yapılabilir tabi önce şasesini alacaksın sonra profiller asıl malzeme dışa uygulayacağın su geçirmez malzeme izolasyon çok önemli denge dahada önemli ben sadece arabanın içini yaptığım için girdim bu işe,ilk zamanlar bende çekme karavan yapabilirmiyimin peşine düştüm ve araştırdım inan bana daha ucuz olmayacak düşünsene şase,izolasyon,kaplama,camlar,havalandırma,iç mobilya ve gerekli techizat hem çok zaman alacak hem çokca para vereceksin harcayacağın paranın yarısına çekme karavan alıp az bir masrafla döşemelerini yenileyip biraz bakımla gıcır gıcır bir çekme karavana kavuşabilirsin benden tavsiye.yada iç mobilyasız bir karavanı ucuza bulup onu tamamlayabilirsin daha mantıklı olur.yinede sen bilirsin yok eyer ben yapacağım dersen elimizden gelen desteği gösteririz.

yusuf abi çok araştırdım 2. el ve sıfır karavanları ama istediğim gibi bir karavan bulamadım bulduğumada gücüm yetmedi ben ne büyük nede çok küçük olsun istiyorum carettalar aslında uygun ama oda çok küçük. ve hafif olması lazım. çok samimi bir dostum kamyon ve kamyonut kasaları imal ediyor onunla bi konuşayım bakalım ne diyecek eğer kasasını o bana yapabilirse ki yapacağına inanıyorum çünkü soğutmalı kasa bile yapıyor gerisini kendim yapmayı pilanlıyorum.

Gerçekten çok hoş çok yararlı olabilir...
Çok basit şeylerden çok kullanışlı şeyler yapmak bu olsa gerek...
Keşke aldığınız kaynaktan ölçülerinide bulabilseymişsiniz çok merak ettim doğrusu...

Ayrıca bu karavan bana bir Türk karavan şirketi vardı adını hatırlayamıyorum şimdi Caretta diye bir modeli vardı bunun aynısı hatta LCD ekranlı fotoğrafları ona ait yanlış hatırlamıyorsam...

Bizlere bakma zevkini yaşattığınız için teşekkür ederim...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,032
Kayıtlı Üye Sayımız
166,772
Kaydolan Son Üyemiz
feryboatcom

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR