Kendi Karavanını Yapan; "ttr Bike" Pop-up (atiladi)

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 170
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 80,692
Ynt: Kendi Karavanını Yapan; "ttr Bike" Pop-up (atiladi)

Oncelikle cok gecmis olsun. Evet benim gosterdigim ornekte tavani tamamen kesmisler. Acikcasi izleyince insanda ilk basta hemen yapabilecekmisim gibi bir izlenim olussada sonradan dusununce tavanin tamamen kesilmesi insani korkutuyor. Ama yaptiklari tavanin olculeri seninkine benzer sanirim. Sadece kucuk delik yerine buyuguk acip araca hacim kazandirmis. Ben olsam deligi kucuk tutar yukarida yatak imkani yatardim ki buda senin yaptigin. Cunku alcak tavan aracta bile mutfak bolumunde ayakta durabilsen yeterli bence. Otururken tavan yuksekligi cok rahatsiz edici olmuyor. Ayrica alcak tavan araclarda deligi buyuk acmak demek butun guvenlik barlarini kesmek demek. Bence cok mantikli degil.

En kisa zamanda iyilesmen dilegiyle.
 

Etiketler
Ynt: Kendi Karavanını Yapan; "ttr Bike" Pop-up (atiladi)

Kolay gelsin,hayırlı olsun.PSA lardan sonra aslında ben sırada alkovenli bekliyordum artık :D
Neyse bu da değişikliktir, ilgiyle izlemeye devam edeceğim.
 

Ynt: Kendi Karavanını Yapan; "ttr Bike" Pop-up (atiladi)

Hayırlı olsun merakla beklediğim bir proje idi artık start verilmiş sonuda güzel olur inşallah (gerçi sizin elinizden ne kurtulmuş) :smiley: :smiley:
 

Ynt: Kendi Karavanını Yapan; "ttr Bike" Pop-up (atiladi)


Atilla Bey,öncelikle geçmiş olsun. Yeni projenizde de kolaylıklar diliyorum.

Rahatsızlığınızı biran önce atlatmaya bakın. Karavan nasıl olsa biter.

İzmir'den selamlar, sevgiler.
 





Ynt: Kendi Karavanını Yapan; "ttr Bike" Pop-up (atiladi)

Kolay gelsin Atilla Hocam, merakla izleyeceğim.
Pop up tavanı aluminyumdan yapmaya karar verdik sanırım?
 

Ynt: Kendi Karavanını Yapan; "ttr Bike" Pop-up (atiladi)

Sağolun herkese tekrar teşekkür ederim....

Fiber tavan öncelikle yaklaşık iki misli ağırlığa ulaşıyor, tabi bu fibercinin bana verdigi kg, durum böyle olunca hemen alüminyuma döndüm, hem hafifledi hemde iş hızlandı....
 


Ynt: Kendi Karavanını Yapan; "ttr Bike" Pop-up (atiladi)

Geçmiş olsun Abi. Acil şifalar dilerim.

Yeni çalışmaların hayırlı olsun. Merakla bekliyoruz.
 



Sayın atilla abim.araçlarınızı zevkle takip ediyorum.öncelikle geçmiş olsun.bronşit rahatsızlığınız için size istanbulda feyzullah çuhadaroğlu 0 (216) 352 63 00 telden ulaşabilirsiniz.kendisi astım bronşit uzmanıdır.bu konu üzerine eğitim almış işinin uzmanı bir profesördür.ricam oki sağlığınız için bu doktoru size şiddetle tavsiye ederim.tekrar çokk çok geçmiş olsun abimm


iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
 


Ynt: Kendi Karavanını Yapan; "ttr Bike" Pop-up (atiladi)

Tüm dostlara, teşekkür ederim...Dört gündür yatıyordum, artık hastalığın sonuna geliyorum sayılır, alışık olmayınca insan sırtıstü yatamıyor, içindeki şeytan, işler yarım kaldı kalk çalış diyor sürekli..

Bu gün, pop-up alüminyumularını bir araya getirip ölçüleri kontrol ettim, 260x135 lik pop-up tavan çerçevesini insan yerde görünce bu amortisörler ile nasıl kalkar diye büyüklüğü korkutuyor insanı, şimdilik bir sorun yok, artık alüminyumları birbirine civatalamaya başlıyabilirim...

Bu gün ayrıca Antalyadan Tatanka ile Cengiz Kaya geldi, Tatankanın tek olan bisiklet taşıyıcı aparatı cift bisiklet taşıyabilir hale geldi, kayarkapı önü mutfak tezgan dış yüzeyine ikinci bir masa sabitleme aparatı takarak, içerideki masa tablası gerektiğinde araç dışında da masa olarak kullanılabilir hale geldi.. Tatanka gelmişken, karavan bakımları yapıldı, cam toz fitilleri değişti, yeni takılan ikinci akünün bağlantı kabloları kalınlaştırıldı .....

Böylece mesaide başlamış oldu..

20131112 140913


20131112 121318


20131112 121329
 

Ynt: Kendi Karavanını Yapan; "ttr Bike" Pop-up (atiladi)

Atilla Bey, hayırlı olsun çalışmanız. Daha önce kiralık araçta kullanmıştım, bir kere de bir kampta görüp incelemiştim. Kiralık araçtaki elektrik motorlu, kamptaki ise manuel çevirmeli idi. Benim fikrim manuel çevirmelinin daha sağlam ve dayanıklı olacağı. Motorluyu çalıştırmak için aracı çalıştırmanız gerekiyor , nerde duracağını bilmeniz gerekiyor . Bir de kapatırken açık cam -kapı olduğunu unutmamak gerekiyor.
Havalandırma pencerelerini dikkatli yapmanız gerekir ki, rüzgarlı havalarda dayanıklı olsun. Kiralık aracı teslim ederken adamlar hiç bir yere bakmadı, sadece bu pop up tavanı açıp kapattılar ki sanırım en zayıf nokta orası idi. Kumaşı hafif ama çok sağlamdı.
Bir yerde bunun için tavan açanların resmini görmüştüm. Önce kendilerine master yaptılar, onun yardımı ile tavanı kesiyorlardı.
Amartisörlere çok dikkat etmedim ama rüzgara dayanıklı olsun diye kenarları tutan çubuklar çok sağlam gözüküyordu.
Tavanı kaldırırken yatakla birlikte kalkıyor, istenirse yatak aşağıya iniyordu. Yatak dediğimde 3-4 cm kalınlığında sünger misali bir şeydi. Ahım şahım yatak değildi, hatta üstüne çıkmaya bile korkmuştum. Bunlar kısa tavan transporter üzerinde idi.
Ama içinde yatması yazın süper bişi. Klima ya filan ihtiyaç yok. Çadır gibi, püfür püfür esiyor.
 

Ynt: Kendi Karavanını Yapan; "ttr Bike" Pop-up (atiladi)

Teşekkür ederim...
Tavan toplamasını ilk önce perlon bantlar vasıtası ile, ön ve arkadan gelen bantı ikisini birlikde aynı anda, resimdeki aparata, şarzlı vidalama ile sararak toplamayı deneyeceğim, verim durumuna göre A, B, C planları hazır..

Tavanın stabilizasyonunu, uzun kenarda birbirine kontra bakan iki amartisör ile kontrol ederken, kısa taraflarda, makas kullanarak, tam açık konumda kilitlenerek sabitlenir hale getireceğim, böylece, tüm yönlerden esen rüzgarlara mukavamet göstereceğini sanıyorum..

Yazın tavanın mükemmel olacağı kesin, zaten pop-up'ın en önüne standart orjinal sineklikli plastik 40x40 karavan tavan havalandırması takacağım, yan brandalarda da tüllü pencereler bırakacağım..Kış şartları için pop-up içine webasto'dan çift yollu bir yönlendirme borusu çıkıp, boru içi klape ile Alt, üst veya alt+üst olarak sıcak hava akışını kontrol edeceğim, kış şartları için pop-up'ın ısıtılması şart..

Benim, şu anki en büyük sorunum, pop-up yan kapamasında kullanılacak brandanın seçilmesi, malesef ülkemizde avrupa standartında kaliteli extrem dağ çadırı imalatında kullanılabilecek branda olmaması, nasıl bir branda bulacağımı henüz bende bilmiyorum...

Pop-up içindeki sünger yatak 195x120 cm ve 10 cm kalınlığında olacak, PSA'ların tavan kuşakları çok sağlam olduğu için tavan yatağında sağlık ve konfor bakımından hiç bir sorun çıkmayacağına eminim, araç içinden de extra bir kaç adet, kalça bölgesine gelecek şeklide ahşap kuşak atacağım için garantisi artacak.....

222000
 



Ynt: Kendi Karavanını Yapan; "ttr Bike" Pop-up (atiladi)

Hayırlı olsun Atilla Bey,
Şimdiye kadar, sadece okurdum, artık cevapta yazabilecem yaşasın!!
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,453
Mesajlar
1,518,122
Kayıtlı Üye Sayımız
172,106
Kaydolan Son Üyemiz
Ahmet AKGÜN

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst