Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; 2008 15m3 Jumper (atiladi)
Bu gün, karavan sacına delikler açılarak montajlanacak tesisatın son kontrolleri yaptım...Çalışma düzeni için karavan içinde bir çalışma masası oluşturdum..
Kapaklı Şebeke 220v girişinin önce imalatını yaptım, boş olarak aldığım kutunun içine uzatma kablosuna uygun TR'ye uygun fiş yerleştirerek montajladım....
Akü grup kutusunda bulunacak inverter, 220v akü şarj aletinin soğutulması ve akülerden çıkabilecek olası gaz çıkışlarını tahliye edebilmek için bir havalandırma menfezi taktım, tabiki menfezin fanı yoktu, bir bilgisayar havalandırna fanı montajı ile menfezi fanlı hale getirdim....
Sıcak-soğuk dış duş oval yapısından dolayı sacın kesilmesinde her zaman sorun yaratır, bunu gidermek için kutu için açılacak deliğin kesim ölçü kalıbını çıkarttım...
Bu gün buzdolabı havalandırmasıda geldi...
Sonra bir iş sıralaması yapmam gerkti, çünkü bu karavanda kendi imalatımız olan camları kullanmayı düşündüğümden, camların imalat zamanlaması bana uymayacağı için karavanın içinde yapılacak işlerin bir sıralamaya sokulması gerekti, daha önce izlemiş olduğum imalat sırasında çok farklı bir yol izlemem gerekeceği belli oldu, zaman kayıplarına engel olmak için bir iş sıralaması yaptım..
Giriş bölümünde; araca temiz su girişi, yeni musluk çıkışı, dış duş, 220v şebeke girişi, akü havalandırması, buzdolabı havalandırması, klima egzost çıkış, tavan havalandırması, açılarak bunların montajları yapılacak...
1. bölümde; Elektrik tesisatının çekilmesi ve tavan izolasyonu vede tavanın kontra kaplanması..
2. bölümde; Tavan yan köşe dönüşlerinin izolasyon ve kontra ile kaplanması..
3. bölümde; Taban kontralarının montajı.
4. bölümde; Yan duvarların, bel altı izolasyonu ve kontra kaplanması.
En sona 5. bölüm olan camların açılıp montajları, izolasyonu ve iç kaplamalarını bıraktım, bu bölüme kadar camların imalatı gerçekleşirse ne ala gecikme olursa bu bölümde bekleme yapılarak, diğer teferruat ile oyalanılacak...