<div class="bbWrapper"><b>Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato 10m3 (Atiladi)</b><br />
<br />
Glomex in hem karasal anoloğ, hemde uydu antenleri var, benim bahettiğim, eskiden otobüslerde kullanılan adına yönsüz mobil anten denilen yerli imalat antenlerin, ciddi bir firma tarafından yapılmış versiyonu...Yerli anolog karasal mobil yönsüz anten 110 TL, glomex karasal mobil yönsüz anten 350 TL gibi...Anolog karasal antenler kullanıldığı yerde yayın çekiyorsa çalışır, yayın yoksa zaten çalışmaz...Seyehat halinde çevredeki yükseltilere bağımlı olarak yayın kalitesinde değişiklikler olur, bazı sert yön değiştirmelerde yayını kaybeder, ama TV'de belirli aralıklarla kanal taratması yapılarak (30sn sürüyor), değişen yöne göre daha düzgün çekebileceği aramalar yaptırılabilir...Ben bir kaç defa karabigadan tekirdağa ferryboat ile geçerken kullandım, geminin küçük manevralarında yayıyn ortalama bir kalitede seyredilebiliyor, ama gemi keskin rota değişiklikleri yaparsa yayın kayboluyordu hemen 30 saniyede yeniden taratıp, bir sonraki keskin rota dönüşüne kadar idare ediyordu...111 TL yerli veya 350TL glomekx anolog karasal antenle bu kadar...Karavan parkedildikden sonra kurularak kullanılan uydu antenler 1500-2500 TL arası, araç seyehat halinde iken uydu takipli antenler ise, 5000-12.000 TL arası markalarına göre satılıyor...yerli marka Neta, yabancı markalar ise, Glomex ve Atlanta markalar...</div>