<div class="bbWrapper"><b>Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Yusuf Aybek (yaybek)</b><br />
<br />
Merhabalar, Buzdolabı kullanımında karşılaştırabilinmesi amacıyla kendi deneyimimi paylaşmak istedim.<br />
<br />
Donanım: 220 V 100 lt A sınıfı kompresörlü buzdolabı, 1200 W modifiye sinüs inwerter,20 A şarj cihazı, 2X105 A yaşam aküsü ve 1 kw 4 zamanlı attlas marka jenaratör.<br />
<br />
Bu yaz üç ay boyunca 220 elektrik almadığım zamanlarda, yaşam akülerinin tamamen boşalmasını beklemeden her gün 2saat jenaratörle aküleri şarj ederek ; Buzdolabı (sürekli), tv ,decoder(4-5 saat) gerektiğinde,aydınlatma,su pompası, vantilatör,mikser gibi günlük yaşamda kullanılacak tüm gereksinimlerimi hiç bir sorunla karşılaşmadan ve akülerim hiç bitmeden karşıladım. Jenaratör aküleri şarj ettiği zamanlarda buzdolabını da jenaratörden besledim.<br />
Önümüzde ki yaz şarj cihazının amperini yükselterek jenaratör çalışma saaatini daha da azaltabileceğimi düşünüyorum.<br />
Bir den fazla cihazı aynı anda çalıştırabilirim diye inwerter'in gücünü yüksek tuttum. Buzdolabı için 600-1000 wattlık inwerterlerinde kullanılabildiği deneyimleri de biliyorum.Buzdolabı çalıştırmada kullanılmaz diye görüşler olan modifiye sinüs inwerter 3 aylık sürekli kullanımda başarılıydı.<br />
<br />
Enerjiyi en çok tüketen cihaz, buzdolabının kullanımı da çok önemli. İçi tıka basa doldurulduğunda ve kapısı sık açildığında enerji tüketimi artıyor.</div>