<div class="bbWrapper"><b>Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Yusuf Aybek (yaybek)</b><br />
<br />
Yusuf Bey merhaba,<br />
Tam olarak anlayamadım. Gezenbilir' de başlayan ve büyük bir ilgi ve destekle karşılanan karavanınızın yapılış hikayesini artık başka bir sitede mi devam ettireceksiniz ? Yoksa her iki sitede de mi? içeriği aynı ise her iki sitede aynı yazıyı devam ettirmek ve ayrı ayrı izlenmesini istemek çok anlamlı gelmedi. İçeriği farklı bir konu ise yazılarınızı başka sitelerde de zevkle izlerim. Sn. Özdal'ın Anakamp'ını ya da yeniden yapılanmasını beklediğim 'My Camper'ım gibi. Ama aynı ise, büyük uğraşla yaptığınız ve yazdığınız karavanınızın hikayesi için öteki sitelere 'Gezenbilir' in linkini vermek sizin ve izleyenler için de daha kolay olmazmı?<br />
<br />
Gezenbilir sitesi nin, 'karavan Dünyası' bölüm'ün de en çok ilgi gören topik ler: Serbest muhabbet köşesi (85 sayfa) ve sizin bölümünüz(66 sayfa) olmasına karşın ilgili bölümlere yazanlarîn sayısı 20 kişiyi bile bulmaz.Sayısı zaten az olan bu üyeleri çok fazla bölmemek lazım diye düşünüyorum.Tabiki izleyenler çok daha fazladır.<br />
Karavan ile ilgili sitelerin artmasına çok sevinirim. Ama aynı yazıları, farklı sitelerde aynı şekilde görmek zevk vermiyor. Siteler'de kendillerini teknik ve yönetsel anlayış olarak yenilemek zorundalar. Ne yazık ki geçmişi çok daha eski olan kimi Kamp-Karavan vb. sitelere ilginin çok azaldığını izliyorum. <br />
Gezenbilir, teknik alt yapısı ve kimi zaman eleştirilmesine karşın dili,içeriği ve özgürce fikirllerin paylaşılmasına izin veren yönetimi ile öncü olan ve desteklenmesi gereken bir sitedir.<br />
<br />
Konu ile ilgili siteler'in artması sevindiricidir.Bana göre siteler kendilerini içerik olarak konumlandırdıklarında,izlenmeleri daha çok olacaktır.<br />
<br />
Sevgi ve saygılarımla</div>