Kendi Karavanını Yapanlar; Hyundai H100 Camper - Kenan Akça

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan kenan akca Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 14
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 21,151

kenan akca

Kamp III
Yer
BOLU
Merhabalar

On yıldır H100 karavan kullanıyorum. İçinin dizaynını ve imalatını kendim yaptım. Yan kapıdan girince hemen sağ taraf
mutfak dolabı üstü mutfak tezgahı. Dolabın içinde 12lt gaz tüpü,çekmeceleri,üç raflı dolap gözleri,ikili ocak var.
Karşısında bir ranza koydum.Açılınca(110x190cm) yatak olabilecek düzenek ilavesi ile kullanıyorum. Yanında, şoför koltuğunun arkasında masa var kenarına tv koydum lcd 15 inç. Yükselticiside var. Ev tavan anteni fonksiyonunda
birde anten koydum arabanın tavanında kayak aparatına monte ettim hem ince hem daha zarif durdu. Masanın altında kompresörlü 50 lt lik birde buzdolabı var. hemen arkasınada yaşam aküsü koydum(105amper).Yatağın altında ise vebosta var.(çelik kasfesle muhafazaya aldım).Boşluklarada masa sandalye vs. koyulacak yer var.Gaz alarmını dolabın uygun bir yerine koydum.

İzalasyonunuda kendim yaptım. Tavan barlarını tamamen söktüm Bali yapıştırıcı ile gri sünger gibi olan izalasyon malzemesinden 1cm kadar kalınlığında olanından tavanın tamamına yapıştırdım. Bunun üzerinede ince halı kapladım.Barlarıda bunların üzerine tekrar monte ettim.Yan saç cam boşluklarınıda aynı biçimde kapladım.Sıcak vede soğuk izalasyonu epeyce işe yarıyor. Kış ve yaz gezilerinde çok faydasını gördüm. Tabanda ise muşamba üzerine halı kapladım.

Bütün bu dizayn zaman içinde ihtiyaçlarım doğrultusunda değişikliklere uğrayarak gelişti. Şimdi benim kullanacağım en ideal şeklini aldığını düşünüyorum.H100 bana hiç problem çıkartmadı halada kullanıyorum. Ancak tabiki dar geliyor zaman zaman darlığından şikayet etmiyorda değilim. Bütün hayalim alkovanlı orijinal temiz bir karavan almak. Vede eğer mümkün olursa H100 satmayıp günlük araç gibi kullanmak istiyorum. Bir gün gerçekleşeceğine inanıyorum.
Görüşmek dileğiyle, hoşcakalın.

Etiketler
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Hyundai H100 Camper - Kenan Akça

Kenan bey karavanınızı bize gayet detaylı ve güzel tanıtmışsınız, teşekkürederim. Bazı sorularım olacak; aracınızda lavabo ve su sistemi mevcut mu?, wc.niz var mı? en önemlisi ise aracınızın elektrik ve su tesisatını nasıl ve kime yaptırdınız? Ayrıca detaylarını gösteren fotoğraf ve çizimler varsa paylaşır mısınız? teşekkürler...

Kenan Bey,

Şimdi oldu, camper'ları bulduk. Sizin H100 ve Ferhat Beyin Kia Pregio'su, gerçek birer camper. (En küçük camper'lar grubunda) Benim L300 ise, panelvan; eh biraz da camper'ımsı birşey. Oğuz Beyin çağrısı üzerine birşeyler çiziktirdim, kalkıp ayrı bir başlık açtılar. Ben, camper tanıtımından daha çok, bu konulardaki düşüncelerimi yansıtmaya çalışıyordum oysa.

Sayın drares'e vereceğinizi umduğum yanıtınızla aracınızı tanıtımınız, tamamlanacak. Fotoğraf da koyabilirseniz, tanıtım çok daha iyi olur kanısındayım. Dilerim, alkovanlı motorkaravan hayaliniz de en kısa sürede gerçekleşir.

Saygılar.
Cavid Sezen

sn akca
bu sınıftakı araclar alan konusunda her nekadar cımrı davranıyorsada, trafıkte kullanımında ve yol gıdısınde kendını affettırıyor. ne dersınız ?
arzu ıstegınıze canı yurekten katılıyor en kısa zamanda gerceklesmesını dılıyorum.
mehmet-ızmır

Merhabalar

Karavanın su ihtiyacını evlerde kullanılan pompalı 20 lt lik tüpcülerden alınmış bidon ile gideriyorum. Tuvalet ise yatlarda ve karavanlarda kullanılan kasetli tipten. Bu tuvaleti aynı zamanda atık su ihtiyacını yere ve sokağa dökemediğim anlarada lavobo olarakta kullanmaktayım.Diğer tuvalet ihtiyaçlarımı yolda benzinliklerde veya kamplarda karşılamaktayım. Elektrik sistemi ise sadece 12 volt. kendim ihtiyacıma göre zaman içerisinde yaptım. 220 v elektrik ihtiyacına çok ihtiyaç duymadım. Benim karavanın tüm donanımları 12 v için üretilmiş özellikle ben böyle olanlardan seçtim. Geçenki gezimde fotoğraf makinesinin şarjı için 220 v gerekti. Aslında oda ihtiyaç.
İleride fotoğraflarınıda paylaşabilirim. İlginiz için teşekkürler.Hoşcakalın.

sn orbay74
Hacmi dar ama şehir içinde vede hertürlü trafikte rahatca küllanabiliyosunuz.Günlük kullanımda çok rahat.İkinci bir araç gerektirmiyor.Tüm gezilerimde hep ölçerim .Yakıt durumu 100km de 8-9 lt arasını geçmedi.H 100 reklamı gibi olmasın yolda gidişi, az yakıtı ile terçih edlebilir bir araç.Ancak dar olduğu kesin. Hoşcakalın.

Kenan bey merhaba...
İç kargo ölçüleri ne kadar. (Şöför arkasından arka kapıya kadar, en boy ve yükseklik olarak)
Zahmet olmazsa ölçüp yazabilirmisiniz?
Ölçüler yeterli gelirse bende bir H100 alıp içini VW Westfalia düzeninde yapmayı düşünüyorum.

Erden Bey,Merhabalar.
Huyundai H100 iç ölçüleri en-145cm,boy-260cm(koltuk tan arka kapıya kadar),yükseklik-135cm ölçülerinde.İki kişilik rahat bir karavan yapabilirsiniz.Ferhat Şirin Bey'in karavanıda kia marka. westfaliya wv modeline benzer kendisi yapmışi rahat iki kişi kullanabildiklerini söylemişti.

Merhaba Cavit Bey,
Ben 10 yıldır H100 kullanıyorum.Şu ana kadar hiçbir sorun çıkarmadı.Hiç L100 kullanmadım.Ancak H100 lerin daha konforlu ve rahat olduğunu kullananlar sölüyorlar.Bende aynı kanaatteyim.H100 ler daha donanımlılar.Suratleri iyi yakıt tüketimleri iyi.Ben euromobil mazot kullanıyorum çokta yararını gördüm.Ezilmemiş temiz bir araç bulursanız alın derim.Bu yaz gezisinde Bolu-Ankara Afyon güzergahında100km de 170 liraya kadar yakıt yaktı,Tüm gezi ortalaması199tl çivarında oldu.Bunun sebebi şehir içi gezleri,vede köy yollarından gitmem dolayısıyla oldu.Bu yaz gezisinde 2500 km yol yaptım.Bolu-Ankara-Afyon-Aydın-Didim-Muğla-Fetiye-Antalya-Ankara- Bolu güzergahını dolaştım. H100 'tavsiye ederim.-hoşcaklınız.

Kenan bey ilginiz için teşekkür ederim. Selamlar.

kenan akca' Alıntı:
Erden Bey,Merhabalar.
Huyundai H100 iç ölçüleri en-145cm,boy-260cm(koltuk tan arka kapıya kadar),yükseklik-135cm ölçülerinde.İki kişilik rahat bir karavan yapabilirsiniz.Ferhat Şirin Bey'in karavanıda kia marka. westfaliya wv modeline benzer kendisi yapmışi rahat iki kişi kullanabildiklerini söylemişti.

kenan akca' Alıntı:
Merhaba Cavit Bey,
Ben 10 yıldır H100 kullanıyorum.Şu ana kadar hiçbir sorun çıkarmadı.Hiç L100 kullanmadım.Ancak H100 lerin daha konforlu ve rahat olduğunu kullananlar sölüyorlar.Bende aynı kanaatteyim.H100 ler daha donanımlılar.Suratleri iyi yakıt tüketimleri iyi.Ben euromobil mazot kullanıyorum çokta yararını gördüm.Ezilmemiş temiz bir araç bulursanız alın derim.Bu yaz gezisinde Bolu-Ankara Afyon güzergahında100km de 170 liraya kadar yakıt yaktı,Tüm gezi ortalaması199tl çivarında oldu.Bunun sebebi şehir içi gezleri,vede köy yollarından gitmem dolayısıyla oldu.Bu yaz gezisinde 2500 km yol yaptım.Bolu-Ankara-Afyon-Aydın-Didim-Muğla-Fetiye-Antalya-Ankara- Bolu güzergahını dolaştım. H100 'tavsiye ederim.-hoşcaklınız.

Teşekkürler!... Hele bakalım devran ne gösterecek?...

Cavid Sezen

Kenan Bey,
Önce merhaba
Bu isim bana yabancı gelmedi ya da benzettim mi acaba. Akçadağ da berber çalılştık mı?
Selamalar.

Ykamas Bey,
Merhabalar. Karıştırmış olmalısınız. Ben hiç Akçadağ'da bulunmadım. Tanışmak bu güne nasip oldu. Sizinle tanıştığımıza çok sevindim. görüşmek dileklerimle,hoşcakalın.

Kenan bey,
ben de tanıştığımıza sevindim.
hem adı hem de soyadı aynı olunca sormadan edemedim
görüşmek dileğiyle.

Aracınız hayırlı uğurlu olsun.İyi vesağlıklı gezmeler.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,946
Kayıtlı Üye Sayımız
166,714
Kaydolan Son Üyemiz
rsl54

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR