Kendi Karavanını Yapanlar; İveco 15.6 (Aka)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Aka Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,025
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 223,704
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; İveco 15.6 (Aka)

Benim buralar genelde tekneci cenneti olduğundan, malum karavan ve tekne biryerde aynı malzemeleri kullandığı için bir işe girişmeden önce çevremdeki teknecilerin deneyeimlerini araştırırım, beni metal depodanda vazgeçirten onlar olmuştu.

Etiketler

Ve depomun kapağının montajı, kapağı dökerken az tembellik edip kalıbı 2şer cm büyütmek yerine depo ile aynı ölçülerde döktüm, dolayısıyla işim biraz zorlaştı, halbuki kalıbı 2 cm büyütseydim, kapak depoya gazoz kapağı gibi oturacaktı, şimdi birleşme köşeleri 90 derece olduğundan önce köşelere bu açıyı kırmak için dolgu yaptım, neden açıyı kırmak lazım, çünki cam elyaf 90 derecelik açıları dönemiyor, ne kadar uğraşsanızda illa kabarıp altta hava boşluğu yapıyor, ha.. şuan çalıştığımın tersi eğer dişi bir kalıpla çalışıp elyafı içten 90 derece kıvırmak isterseniz sorun çıkmıyor.

DSCN5731c.jpg

Ve köşelere elyaf takviyesi yapılıp taşlanarak tatlı 45 derece açıya getirildikten sonra, şerit olarak 2 kat elyaf atıldı, ve iş bitti.

DSCN5736c.jpg

DSCN5737c.jpg

Şimdide içme suyu için çook uyduruk bir musluk yapımına giriştim.
1 yıl boyunca içme suyunu 5LT pet şişelerden lazım oldukça boşaltmak suretiyle kullandık, bana göre hava hoş ta hanım isyan etmeye başladı, önce uygun bir musluk aradım, istediğim gibi bişey bulamayınca kendim yapayım dedim, bu sırada Seyfettin hoca, ben sana gönderiyorum dedi, fakat ben işe başlayıp bitirme aşamasına gelmiştim.

Önce uygun kuturda bir krom boru edindim, iş kolaydı aslında, krom boruyu bir yere sabitle, bir tane ayak swiç al pompaya bağla, pompayı 5LT şişeye salla iş bitti.
Buraya kadar tamam da krom boruyu nasıl sabitlicez, neyle tutturucaz, illa bir kaide lazım, önce gövdesine bir PUL kaynatayım sonra bu pula 3 delik deleyim lavabonun kenarına tezgah üzerine vidalayım, diye düşündüm, ama kibar durmayacaktı, bir kaide yapmaya karar verdim.

Şu elektronik devrelerde kullanılan bir yüzü bakırlı epoksi den 2 kenar parça kestim, içine marin kontradan bir kasa kestim. ve ağaç kasayı epoksiye yapıştırdım.

DSCN5732c.jpg

DSCN5735c.jpg

Yok,u var eden Kemal abi gine muciplik,lere başlamışın kolay gelsin

Yaz geldi ya, dürtüyolar, rahat batıyo...

sonra kasa mat siyah boyandı, sadece krom boruya küçük bir tırnak kaynatmak işi kaldı.
Çalışma şekli şöyle, musluğu hafifçe öne eğiyorsunuz su akmaya başlıyor, ayrıca ilaveten birde ( tembeller için ) ayak swici koymayı düşünüyorum,

DSCN5743c.jpg

DSCN5742c.jpg

Abi o tembellere en iyi örnek ben deniz tam bana göre o ayak işi kolay gelsin

Aka' Alıntı:
Ve depomun kapağının montajı, kapağı dökerken az tembellik edip kalıbı 2şer cm büyütmek yerine depo ile aynı ölçülerde döktüm, dolayısıyla işim biraz zorlaştı, halbuki kalıbı 2 cm büyütseydim, kapak depoya gazoz kapağı gibi oturacaktı, şimdi birleşme köşeleri 90 derece olduğundan önce köşelere bu açıyı kırmak için dolgu yaptım, neden açıyı kırmak lazım, çünki cam elyaf 90 derecelik açıları dönemiyor, ne kadar uğraşsanızda illa kabarıp altta hava boşluğu yapıyor, ha.. şuan çalıştığımın tersi eğer dişi bir kalıpla çalışıp elyafı içten 90 derece kıvırmak isterseniz sorun çıkmıyor.
Fırça işçiliğini beğenmedim.İplikler sırıtıyor.Sevgiler.

Adil05' Alıntı:
Fırça işçiliğini beğenmedim.İplikler sırıtıyor.Sevgiler.

Evet ya, çok kötü ve uyduruk bi depo oldu, rezalet, bununla idare edicez artık.
öbür depo 13 000 km yol gezdi bakalım bu ne kadar gidecek.

Seyfettin hocam, depoyu 3 kat elyafla sardım, katlar köşelerde üst üste binince köşeler 6 kat oldu, depocu bu boyda işi kaç kat sarardı bilemiyorum, ama yan yüzlerin üzerine denemek için çıktım, bir ses çıtırtı yok şimdilik, bayada hafif oldu. bu arada işin pratiğini ve karışım oranını kaptım, yeni bir depo sarmayı gözüm yiyor doğrusu.
Musluk gerçekten çok zarif oldu, bende böyle olacağını beklemiyordum, hanım sevdi.

Şu aralar banyo tabanına ızgara yapmakla meşgulüm, araç hafif yan durduğunda tabanda biriken su deliği tutturamıyor, dolayısıyla wc ye girerken plastik terlik kullanmak zorunda kalıyoruz, gündüz neyse de gece uykudan kalkıldığında ayak ıslanması pek hoş olmuyor malum, kısacası tecrübeye dayalı eksikleri gideriyorum.

Aka' Alıntı:
Seyfettin hocam, depoyu 3 kat elyafla sardım, katlar köşelerde üst üste binince köşeler 6 kat oldu, depocu bu boyda işi kaç kat sarardı bilemiyorum, ama yan yüzlerin üzerine denemek için çıktım, bir ses çıtırtı yok şimdilik, bayada hafif oldu. bu arada işin pratiğini ve karışım oranını kaptım, yeni bir depo sarmayı gözüm yiyor doğrusu.
Musluk gerçekten çok zarif oldu, bende böyle olacağını beklemiyordum, hanım sevdi.

Şu aralar banyo tabanına ızgara yapmakla meşgulüm, araç hafif yan durduğunda tabanda biriken su deliği tutturamıyor, dolayısıyla wc ye girerken plastik terlik kullanmak zorunda kalıyoruz, gündüz neyse de gece uykudan kalkıldığında ayak ıslanması pek hoş olmuyor malum, kısacası tecrübeye dayalı eksikleri gideriyorum.

"yan yüzlerin üzerine denemek için çıktım, bir ses çıtırtı yok şimdilik, "
Polyesterin tam kuruması için uzun bir süre geçmesi gerikir

"Musluk gerçekten çok zarif oldu"
Güzel ve zarif olduğunu yazmıştım ;)

"araç hafif yan durduğunda tabanda biriken su deliği tutturamıyor"
Öğretman okulunda okuyor iken,Tarım öğretmenimiz;ağaçları börtü böcekten kurtarmanın yolu bordo bulamacıdır (o zamanda tarımsal hazır ilaçlar yoktu) derdi.Aracın yan durduğunu önlemenin-sen bilirsin-
yolu;aracı teraziye alabilmek için en az iki takozu araçta taşımanızdır.Yan yatan lastik altlarını bu takozla yükseltip teraziye alabilirsin.
Bulaşıkları sen yıkadığına göre;evye de birikecek su da senin önlüğünün üzerine taşabilir, DİKKAT..... :D ;)
Selamlar.

Aka' Alıntı:
Evet ya, çok kötü ve uyduruk bi depo oldu, rezalet, bununla idare edicez artık.
öbür depo 13 000 km yol gezdi bakalım bu ne kadar gidecek.
Ne kızıyorsun kardeşim.Olmamış.Elyaf iplikler sırıtmamalı.Depo neye çıtırdasın ki? Üzerine bindiğinde kaç kilo yük biniyor ki!

Bak ben de duş teknesini polyesterle tamamladım. İplikleri belli oluyor mu?

airboat' Alıntı:
"yan yüzlerin üzerine denemek için çıktım, bir ses çıtırtı yok şimdilik, "
Polyesterin tam kuruması için uzun bir süre geçmesi gerikir

"Musluk gerçekten çok zarif oldu"
Güzel ve zarif olduğunu yazmıştım ;)

"araç hafif yan durduğunda tabanda biriken su deliği tutturamıyor"
Öğretman okulunda okuyor iken,Tarım öğretmenimiz;ağaçları börtü böcekten kurtarmanın yolu bordo bulamacıdır (o zamanda tarımsal hazır ilaçlar yoktu) derdi.Aracın yan durduğunu önlemenin-sen bilirsin-
yolu;aracı teraziye alabilmek için en az iki takozu araçta taşımanızdır.Yan yatan lastik altlarını bu takozla yükseltip teraziye alabilirsin.
Bulaşıkları sen yıkadığına göre;evye de birikecek su da senin önlüğünün üzerine taşabilir, DİKKAT..... :D ;)
Selamlar.
Ne yani bulaşık yıkayanların hepsi takoz taşımak zorunda mı?Şaka bir yana depo görünüş olarak çok güzel duruyor.Sağlamlığına şüphe yok da,Temizlenmesinde hangi deterjan kullanılmalı.Elimde uygun polyester bir depo var.Benim bagajada oluyor.plastikten ziyade onun sağlıklı olacağını düşünüyorum.Sevgiler.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,944
Kayıtlı Üye Sayımız
166,714
Kaydolan Son Üyemiz
rsl54

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR