Kendi Karavanını Yapanlar; LR 110 4x4 Defender Camper-(erhan110)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan erhan110 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 883
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 249,623
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; LR 110 4x4 Defender Camper-(erhan110)

Sağolun Ümit bey vallla bu işte sevinci yasamak bile sabır istiyor :smiley:) sizin nasıl bir araca niyetiniz var yada aldınızda başlamadınızmı ?

Etiketler

erhan110' Alıntı:
Sağolun Ümit bey vallla bu işte sevinci yasamak bile sabır istiyor :smiley:) sizin nasıl bir araca niyetiniz var yada aldınızda başlamadınızmı ?

Erhan bey benimkaravanım bölümünde İveco daily yüksek tavan aracımın tadilat aşamalarını resimliyorum sonuca yaklaştık gibi. İnşallah mutlu sonu ruhsata başvurup aldığımızda
yaşayacağız.
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=57619.100

erhan110' Alıntı:
Teknik olarak haklısın yusuf .... ıste bir deneyip gorecez kardesım. kamplarda herhalde aracın bir muddet calısmasına musaade ederlermı bılmıyorum egzos falan mılletı zehirlemeyelım klıma acalım derken :smiley:)
[/quote

Erhan abi hayırlı olsun. Kafanı karıştırmak istemem ama şu an kurdurduğun sistemin kompresörüne paralel küçük bir 220 volt klima kompresörü yada senin portatif klimanın kompresörü takılsa fanlarda bununla çalışacak şekilde uyarlansa nasıl olur ? Klimacı arkadaşlara bir danış istersen.

İyi akşamlar arkadaşlar :smiley:

Karavansız son tatilimizin bitip İstanbula intikal ettik vede aracımızın motor tahrikli kliması takılmıştı şükürler olsun sıcaktan terden kurtulduk:smiley: aşağıda sizlere tatilden tavsiye edilebilecek birkaç yerin resimlerini gönderiyorum , yurtdışı olanlar karavanla pek mümkün değil ama motorsikletle ve çadırla hatta motorsuzda gitmek mümkün .

Didimden sahili takip ederek önce Akbük sonrada gene sahilden yada dağların tepesinden Kazıklı köye ulaşıyorsunuz . Burda yol sizi sola ve sağa döndürüyor . Eğer Giiritli lokantanın önünden sağa giderseniz 1.resimde karşıda görülen sahile ulaşıyorsunuz mocamp falan yok ama çok güzel bir kamp yeri. Eğer sola dönersenizde resimlerde görülen KAPTAN HAN a ulaşıyorsunuz birkaç odası kamp yeri vede çok güzel yemekleri tavisye edilir denenmiştir:smiley:

ka.jpg

kaz.jpg

Kuşadasından karşıdaki Samos adasına 50 euro ya gidip dönebiliyorsunuz oldukça ucuz bir ada vede diğer yunan adalarında bağlantı verebiliyor. Altta resmini gördüğünüz hotel limana oldukça yakın Bella Vista oteli odaların hepsi nerdeyse denizin tespesinde oda fiyatı 40 euro vede çok yakınında tertemiz küçük bir koy var bikaçtanede küçük taverna . Şnorkelle daldıgınızda 3-4 metre derinde levrekler yüzüyor.

sa.jpg

Burasıda Mikanos ve resimdeki bizim Berko poz vermiş:smiley: Arkada görünen gemi ise Deniz Lines Samsun gemisi. Mikanosta gidilecek en güzel 2 plajı Calo Livadi vede Gagari beach buraları serbest dalış için çok uygun. Akşam oturup Mikanos gece hayatına en güzel takılabileceğiniz yer ise Little Venice denilen dalgaların vurdugu barlar kıyısıdır. Kalınacak en uygun fiyatlı hotellerden birisi MARIA'S HOUSE fiyatı 60 euro civarındadır . Lokanta ise Heybeliadadan göçen Aleko ustanın ALEXIS isimli lokantasını tavsiye ederim.

mi.jpg

Son olarak Kuşadası Dilek yarımadasının her iki tarafındaki kıyılardan bahsedicem Söke tarafından gidilince Doğanbey kıyılarına ulaşıyorsunuz maalesef buranın resmi yok ancak deniz mükemmel vede sadece bir balık lokantası var karavan park ediliyor , Güzelçamlıdan gidilince ise parkın girisinde küçük bir mocamp var . Parka girince burda deniz mükemmel birkaç tane plajı var ama eb güzeli en sondaki KARASU plajı burda akşamları kalınamıyor ancak gün boyunca mükemmel bir plaj ama çok fazla arı vede domuz var :smiley: vede karavanımız olmadıgı için ancak arabayla gidebildik ama tente denemelerini tamamladık :smiley:

mp.jpg

mpp.jpg

Erhan Bey hoşgeldiniz.Güzel bir gezi olmuş.Sisam hakkında hep düşüncelerim vardı artık rahatlıkla o tarafa geçtiğimde gidebiliceğimi düşünüyorum.Doğanbey'deki balık lokantasında çupra veya levrek farketmez çok lezzetlidir bildiğim kadarıyla bölgenin tercih edilen kefalleri de oralardan çıkmaktadır.Kalamaki (Dilek Yarımadası Milliparkı)'nin benim için yeri her zaman farklıdır.

yaybek' Alıntı:
Erhan abi hoş geldiniz güzel bir tatil yapmışsınız devamında karavanla geziler bekliyoruz sizden.

Sağol Yusufcum :smiley: işallah beraberde yapar senın tecrubelerinden faydalanırız.

Yaşar bey sağolun teşekkür ederim.

Erhan bey güzel bir gezi olmuş, devamını dilerim :smiley:

toffy' Alıntı:
Erhan Bey hoşgeldiniz.Güzel bir gezi olmuş.Sisam hakkında hep düşüncelerim vardı artık rahatlıkla o tarafa geçtiğimde gidebiliceğimi düşünüyorum.Doğanbey'deki balık lokantasında çupra veya levrek farketmez çok lezzetlidir bildiğim kadarıyla bölgenin tercih edilen kefalleri de oralardan çıkmaktadır.Kalamaki (Dilek Yarımadası Milliparkı)'nin benim için yeri her zaman farklıdır.

Hoşbulduk Gökhan bey ; dediğiniz gibi Doğanbey harika açıkçası bende zorlayarak ulaştım aslında yasak bölge olduğunu vede JAndarma kontrolunda oldugunu biliyordum ama niyetim Doğanbeyden girip Karasudan çıkmaktı :smiley: ancak jandarma karakolunu görünce stopladık ... Gerçi 4x4 araç olupta izin istenilirse müsaade ediyorlarmış önümüzdeki senelerde deneriz.
Bu vesileyle söylemem gerekirki Dilek yarımadasına en yakın Samos limanı Phytogoras yada matematik mucidi Pisagorun yeri. Burası adaya 1 deniz mili mesafede vede yasak falan değil bizim milli park neden yasaktır anlayabilmiş değilim ; hatta karşı tarafın halkı Türk sahil güvenliğini takip edip devriye bittikten sonra atlayıp motora gelip millli parkın bakir sularında denize bile giriyormuş yunanlılar :smiley:)) buda çok ilgimi çeken komik bir durum açıkçası.

Sisamı hararetle tavsiye ederim ., bilvesile belirtmek isterimki benim en önemli seyahat kriterim maliyetler vede özellikle bu ada çok ucuz herhalde krizden ötürü fiyatlar iyice düşmüş çünkü limanı büyük cruise gemilerini alacak büyüklükte değil bu yüzden kitle turist çekemiyor , neticesinde ada halkı karşı sahilden gelen turistlere yani bizlere çok muhtaçlar bu nedenle Türklere çok iyi davranıyorlar. Ucuz fiyatları birkaç örnekle noktalayım :- Günlük araba kirası (2010 model) 30 euro , scooter 15 euro , kişibaşı cafede yemek 5-10 euro , kişibaşı taverna full yemek 15-20 euro (uzo dahil) , kişibaşı hotel 20 euro , herhalde pansiyon ucuz hotel vs 10 euro yada bulunur, benzin 1.5 e/litre.

Sonra döndük geldik milliparktaki Karasu plajına vede orda ihaleyle yeni açılan cafede 2 çöpşiş 2 ayran 1 bira :smiley: 67 .-tl yada 35 euro şok şok şok ....................

Durum budur Gökhan kardeş şimdiden iyi yolculuklar dilerim.

Artık kısmet olursa seneye gideriz.Suyun berraklığı ve çıplak gözle balıkların yüzüşü gözüme geldi. :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,036
Kayıtlı Üye Sayımız
166,784
Kaydolan Son Üyemiz
techniclight

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.