Kendi Karavanını Yapanlar; Magirus Camper - Hasan Çakır (cakir0203)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan cakir0203 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 53
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 23,262

cakir0203

Kamp I
Yer
MALATYA
Bu karavanın adını siz koyun.Ben yürüyen evim diyorum.Her şeyiyle benim tercihim,kimsenin günahı yok.sabit yatak (120*185)menteşeli,kalkınca mini küvet çıkıyor ortaya,yanında eşyalar için dolap, arkada 100 lt temiz su altta 60 lt pis su depoları var.Yatağın önünde buz dolabı evde fazlaydı attım içine,elimin altında kullanacağım her şeyi attığım bir dolap var cam sevyesi.Camların kalın perdeleri açılınca her tarafı seyretmek mümkün dört taraflı.Seyretmeyi seviyorum.
Ön koltukların arkasına sol tarafa kolayca (90*180) yatak olabilen, sandık şeklinde,otuma gurubu yemek masalı koydum.Dört beş kişi rahat yemek yiyebiliyor.Sağ tarafa tekli ocak evye yerleştirdim.Bana şirin geliyor,sanırım kendi emeğim ve fikrim olduğu için.
Derler ya kunduza yavrusu aslan görünür diye .

Sanırım benim ve benim gibi dar gelirli , dahada önemlisi israf etmeden en azla en çok ve doğal yaşamak iseğim ağır geldi ve bir karar aldım,ihtiyaçlarımı karşılayacak en ekonomik araç dizayn etmeliyim.Bu beni otokar magirus la buluşturdu.1988 model temiz bir araç ,Antalyadan aldım,oradada dizayn ettim ve ruhsatını karavan (motorlu) olarak aldım 2008 in altıncı ayından beri kullanıyorum memnunum. En çok sevdiğim ve tercih sebebim,yerden yüksek oluşu.Yolda giderkende bir yere çekip içinde oturmak gerektiğindede geniş ferah görüş alanı sağlıyor olması.

PICT1017.jpg

PICT1016.jpg

PICT1022.jpg

PICT1024.jpg

PICT1028.jpg

Etiketler
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Magirus Camper - Hasan Çakır (cakir0203)

Sayın Hasan ÇAKIR bey hoşgeldiniz.Bence çok güzel olmuş ve siz yoktan var etmişsiniz.En önemlisi szi taşıyor ve sizi hiçbir güzellikteneksik etmiyor.İnsan gezmekten ve doğadan hoşlanıor ise o size hitap ediyor ve ihtiyaçlarınıza cevap veriyor.Herşey gönlünüzce olsun.Sevgiler, saygılar.

Yusuf bey çok sağolun,
Nezaketiniz,ilginiz ve duyarlılığınız beni çok mutlu etti, dilerim sizde çok mutlu olursunuz.
Esen kalın ,özgür olun.

Sn. Hasan, Karavanı güle güle kullanın...Bu tip bir araca karavan ruhsatı alma konusunda bizim tecrübemiz yok, projeyi cizdirip ruhsatı karavan olarak çıkartmanızın detaylarını anlatabilirmisiniz. bazı sorunlar yaşadınızmı, çok kolaymı oldu...

Sayın Sami bey çok sağolun .
Beni sevindirdiniz ,siz sevinin.
Esenlikler dilerim.

Guzel olmus Hasan bey kardesım. Evınızdeymıs gıbı rahat edebılecegınız hele de getırmıssınız. Gonlunuze sınsın ınsallah. Haydı. . . . . Yollar senı beklıyor.
ıyı gezıler olsun . Mehmet.

Tebrikler. Bende hep magiruslerin bu ise ne kadar uygun oldugunu dusunmusumdur. Bence dogru secim.

Merhaba Atilla bey,
Önce sağolun temenniler için.
Bu tip bir aracı kimse yaptımı bilmiyorum ama Antalya gibi yerde üç dört projeci (güya) ye derdimi anlatana kadar fazlasıyla uğraştım. Alışılmışın dışna çıkınca her şey zor bu memlekette takdir edersinizki, TSE belirliyor kriterleri,sabit yatak,sabit masa ve oturma yerleri,evye temiz su pis su depoları zorunlu. Bunun dışında kullanılacak herşeyle birlikte projelendiriyorsunuz tamam.
Sorun benim yaptığımın alışılanların görünüşünde olmaması.Adamlar her şey tamam ama bu diğer karavanlara benzemiyor dediler.TSE nin,karayollarının,trafiğin bu konuda,şekil model tip renk malzeme şartı varmı diyorum yok ama bu dğerlerine benzemiyor gibi anlamsız bir polemik dışnda zorluk çekmeden,projelendirdim ve ruhsatımı aldım.
Abiciğim şuan yazdıklarımın dışnda merak ettiklerinizi sorarsanız cevaplamaktan zevk duyarım.
Hoşçakalın.

Araç alışıla gelmişin dışında olduğu için, sorun yaşamış olabileceğinizi tahmin ettim zaten, şu anda başka bir şey sormayacağım ama ileride mutlaka arkadaşların soracağı şeyler olacakdır...

Mehmet bey__İnsel bey
Her ikinizde sağolun,beğendiğinize sevindim Allah da sizi sevindirsin .
Esenlikler dilerim.

Hasan bey bizi kırmayıp karavanınızın detaylarını paylaştığınız için teşekkür ederim. Karavanınızı tam amacınıza uygun şekilde dizayn etmişsiniz. Güzel günlerde kullanın.Yanlış anlamadıysam kendiniz imal etmişsiniz. El emeği olan her ürüne saygı duyarım. Şu kaldırılınca duş olan yatağın duş olmuş halini merak ettim, imkan olursa fotosunu koya bilir misiniz? Bir de karavanıza tuvalet koymadınız mı?

Hasan Bey,
Yürüyen evinizi güle güle kullanın.
Bende sizin gibi kendim ürettim tüm dizaynını.
Ne güzel de kullanıyorum.
Güzel geziler dilerim.

Hep savunduğum birşey vardır...Benim minibüsüm bana yat tadında geliyor...niye... çünkü herşeyini ben yaptım :smiley: o benim zihni sinir projem...
Küheylana gecekondu bile değil o diyenlerde olabilir amaaaaa
....Adam sen de, ne derlerse desinler.
Günah bizim, sevap bizim,
Varsın çatlasın eller! :smiley:))))

Hasan bey elinize, fikrinize, emeğinize sağlık..nice güzel yollar sizin olsun...

Merhaba Haşmet bey.
Güzel düşüncelerinize içte teşekkürler.
Duş yerine mini küvet koydum.Su sıçramasını önlemek için duş perdesi kullandım.Yatak menteşeli arka cama kalkıyor,küvet açığa çıkıyor.İster suyu kovayla kullan,ister normal sudan duş al.Duşa ve Evye ye su otomatik yat su pompasııyla basılıyor.Resmi daha sonra çekince yollarım.Tuvalet portatif kasetli idi,ihtiyaç duymadım yer darlığıda olunca iade ettim.Zira konakladığım her yerde ihtiyaç giderecek imkan vardı.Olmayan nadir yerlerde ise pratik çözümler çok kolay oldu.Portatif poşet klozet gibi.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,012
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR