Kendi Mini Kamp Aracını Yapanlar; Mitsubishi L300

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan geziyoM Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 95
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 113,551
Ynt: Kendi Mini Kamp Aracını Yapanlar; Mitsubishi L300

Tezgah yapılırken sürgülü sol kapının devre dışı kalmamasına dikkat edildi. Yaklaşık 55 cm'lik bir boşluk bırakıldı. Yerde görülen Porto-Potti Sandığı o boşluğa konulacak ve üzerine de 40 litrelik üstten kapaklı 3 sistem (FM 040 TG) oturtulacak. Gerektiğinde kapı yine kullanılabilecek.

PICT0048


PICT0049
 

Etiketler
Ynt: Kendi Mini Kamp Aracını Yapanlar; Mitsubishi L300

Lokanta vb yerlerde kullanılan yemekleri sıcak tutma kaplarından uygun görülen bir tanesi alınıp, köşeye yakın bölümüne 5 mm'lik matkap ile bir kaç delik açıldı ve gırtlak boru diye satılan plastik su giderinin sadece alt kısmı buraya vidası ile bağlandı, oldu mu ? -bence oldu.
Üst kapağı da ocak yeri olarak kullanılacak. 20 TL'ye alınan bir gözlü LPG ocağının gereken parçaları orijinal kasasından sökülüp bu kapağa monte edilecek, ( ne zaman ? -herhalde bayramdan sonra, sanki biraz dinlenmek iyi olacak gibi )

PICT0050


PICT0051
 

Ynt: Kendi Mini Kamp Aracını Yapanlar; Mitsubishi L300

Mehmet bey kolay gelsin,karavanınızın yapım aşamalarını ilgiyle izledim. Bence oldukça başarılı bir çalışma yapmışsınız. Umarım bayrama yetişirsiniz :smiley:
 






Ynt: Kendi Mini Kamp Aracını Yapanlar; Mitsubishi L300

Sayın,
drares-Haşmet hocam
frombird
bayar28-Salih bey
aantalya-Harun bey, teşekkürler.

Haşmet bey, hocam aracın kaba işleri bitti gibi, ocağın ve musluğun bağlanması kaldı ve bazı ufak tefek keyfe keder işler ..
 

Ynt: Kendi Mini Kamp Aracını Yapanlar; Mitsubishi L300

Hem tezgahın üzerini kapatacak hem de içeride masa olarak kullanılacak parçanın yerinde kontrolü, alıştırılması.

PICT0053


PICT0055
 

Ynt: Kendi Mini Kamp Aracını Yapanlar; Mitsubishi L300

Tarihlere bakılırsa arada fotograf çekilmeyen günler olduğu görülür, “iyi de bir sorun bakalım niye” , niye olacak bazen tembellikten, bazen yorgunluktan, bazen öfff, amaaannn demekten, hele 9 Temmuz'dan sonra güneşin altında dil-damak kurumasından, yani özetle ne sorun, ne söyleyelim, anlaşılacağı gibi bahane pek çok :smiley:)
Ama bütün bunlara rağmen yavaş da olsa iş devam etti ve işte "alet işler , el övünür" temasındaki alet-edavat topluluğu, boya fırçası, dekupaj testere, şerit metre, kurşun kalem, eldiven ve bir de burada görülmeyen takım çantası (2. fotografta görülüyor) ve elektrikçi arkadaşın şarjlı matkabı ki çok işime yaradı...

PICT0058


PICT0060
 

Ynt: Kendi Mini Kamp Aracını Yapanlar; Mitsubishi L300

Bir taraftan parçalar kesilip yapıştırılıyor bıkılınca da iş değiştiriliyor ve önce ahşap koruyucu sonra da üzerine yat verniği uygulanıyor.


PICT0061


PICT0062
 

Ekli dosyalar

  • PICT0059.JPG
    PICT0059.JPG
    108.2 KB · Görüntüleme: 781




Ynt: Kendi Mini Kamp Aracını Yapanlar; Mitsubishi L300

Yavaş yavaş sona geliniyor..
2. fotografta ok ile işaret edilen parça koltukta kullanılan sünger ve kumaş ile kaplanacak
ve gerektiğinde yatak ucunda uzatma parçası olarak kullanılacak.

PICT0069


PICT0072


PICT0073
 

Ynt: Kendi Mini Kamp Aracını Yapanlar; Mitsubishi L300

birinci fotograftaki gazocağının boyaları yer yer dökülmüştü ve küflenme vardı, temizledim ve astarladım, bir kaç eksik parçası var, tamamlamaya çalışıyorum, hemen alttaki orijinal olan bir ocağa ait. 1-2 litre gazyağını bir kenara koyup lpg bitermi acaba, aman aman bitti mi ne ,eyvah eyvah filan düşüncelere dalmadan yedekte dursun ;)


PICT0077


PICT0078


PICT0086


Shmel 3
 

Ekli dosyalar

  • PICT0076.JPG
    PICT0076.JPG
    145.8 KB · Görüntüleme: 979


Ynt: Kendi Mini Kamp Aracını Yapanlar; Mitsubishi L300

Evet dostlar, yaklaşık 20 gün içerisinde yapılanlar bunlar, ne yapalım “benim adım hıdır, elimden gelen budur” demişler :smiley:)

Yeri gelmişken, şu sanayi casusluğunun hangi boyutlara ulaştığını bu çalışmayı yaparken hayretler içerisinde izledik, daha yapılanlar yayımlanmadan, bazı avrupa firmalarının bizi seneler öncesinden kopyalayarak benzer projeler geliştirdiğini internet ortamında gördük :smiley:

Fotograflar arabanın kamerası ile çekildiği için çok net değil
ve peşinen söyleyelim ki yapılan iş/işçilik, detaylar belli olmadığı için, fotograflarda fena durmuyor ama gerçekler acı da olsa farklı maalesef, hani orada burada karşılaşırsak gerçeklerle yüz yüze geldiğinizde “aaaaa, bu mu yani” filan demeyin lütfen :smiley:

Biz bakıyoruz bakıyoruz ve rahatsız olacağımız aman aman bir olumsuzluk görmüyoruz ( kuzguna yavrusu şahin görünürmüş lafı da ne güzelmiş )

Neyse aslında bundan sonra yapılacak bir sürü ufak-tefek iş var, led lambaların montajı, organizer takılması, pencerelere güneşlik bağlantılarının yapılması, musluğun montajı, eşyaların yerleştirilmesi vs. elimiz erdikçe, canımız istedikçe yapacağız.

İlginize teşekkürler,selamlar.
 



Ynt: Kendi Mini Kamp Aracını Yapanlar; Mitsubishi L300

Kolay gelsin mehmet Bey işin çoğu bitmiş,arka bagaj kapağını fonksiyonel olarak kullanabilerseniz bir kamp sırasında güzel bir alana sahip olursunuz.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,441
Mesajlar
1,518,000
Kayıtlı Üye Sayımız
172,098
Kaydolan Son Üyemiz
mesut44dg

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst