Kia Asia Combo Minibüs Hem Motokaravan Hem Araç Taşıyıcısı Olarak Düzenlenebilir mi?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan jeep Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 48
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 25,126
Ynt: Kia Asia Combo Minibüs Hem Motokaravan Hem Araç Taşıyıcısı Olarak Düzenlenebilir mi?

mrb valla sevgili arkadaşım bunda en çok begendigim ne oldu bliyomusun başta arabay baktım eski ne kadar yenilersen yenile büyük ihtimalle gene yolda sorun çıkarır diye düşündüm ama araba bozuldu diyelim çıkar jipi onla çek yolda kalma reziligi için mükemmel bence ;D ;D ;D

Ynt: Kia Asia Combo Minibüs Hem Motokaravan Hem Araç Taşıyıcısı Olarak Düzenlenebilir mi?

Zaten rezil olmadan tadı çıkmıyor. Bu arada minibüs daha 83 bin km yol yapmış. Yaklaşık 1 aydan beri şantiye servisi olarak kullanılıyor. Srn çıkmadı.

Römork'a binmiş bir CJ ve önde onu çeken bir Karavan, karavanın arkasına asılı olan bir scooter veya 3.80 bir şişme bot ile yazlığınızı yanınızda taşırsınız.
Tabi ki bu araç yüksek manevra kabiliyeti olan bir araç olmayacak, uzun yolda seyir amaçlı olacak. ZAten içinde bir CJ bulunan, aslen yolcu taşımak üzere imal edilmiş bir aracın yolda stabil olmasını, karoserinin bu yüke dayanımınıda düşünmek gerek...

Bu tip bir uygulamada aracı içeride çok iyi sabitlemek filan gerekiyor. Kaza durumunu, ani manevra durumlarını düşününce....

Evet ya kaza durumunda cj nin altında kalmak istemem. İlginç bir kaza tutanağına imza atmış olurdum hayatta olursam.

öncelikle kolay gelsin ama bence de römork ama komple kapalı içine aracın girebildiği çift dingilli

Şeytan diyor arkasını kestir at. Geriye kalan kısmını ufak çaplı bir karavana dönüştürmem daha kolay gibi olacak.

merhabalar projenizin detaylarını dört gözle bekliyorum çok ilginç bir çalışma olacak dün gece mak.mühendisi bir arkadaşla karavanlardan sohbet ederken sizin projenizden bahsettim ve buna benzer bir projeyi izmir aliağada yaşıyan birisinin yaptığından bahsetti ama bu arkadaş jeep i offroad için değilde dağda avcılık için kullanıyormuş köylülerin onu sömürmesinden bıkmış karavana jeep i bindiriyormuş köy meydanına karavanı park edip ava gideceği yerede jeep le gidiyormuş arkadaşım bu aracı tasarlıyan kişi ile tanışıyormuş ondan rica ettim en azından fikir edinebilmek için projeyi görmek istediğimi söyledim suan bir iş için yurt dışında olduğuğunu kısa zaman içinde geliceğini söyledi forum içinde yayınlamama ne kadar sıcak bakar bilemiyorum ama projeyi alır almaz size bir kopyasını göndereceğim en azından fikir sahibi olmuş olursunuz bu arada bunun örneği olduğuna göre sizin araç ilede yapılabilecek bişeydir bence aracı kesmek yada römorku falan düşünmeyin ve biraz sabır ve mantık yürüterek bu karavan içini çözeceğinizi düşünüyorum çünkü ilk adımı atmışsınız gerisi mutlaka gelicektir

Desteğiniz için teşekkür ederim. Bugun profesyonel bir firmadan teklif istedim. Bakalım ne bu işi profesyonel olarak yapan insanların aklına yatacak mı. Ayrıca maliyeti ne olacak çok merak ediyorum. Bu arada merak etmeyin çok inatçıyımdır. Bu jeep bu aracın üzerinde bir şekilde gidecek, nasıl gidecek ilerleyen günlerde hep birlikte karar veririz.

jeep' Alıntı:
Desteğiniz için teşekkür ederim. Bugun profesyonel bir firmadan teklif istedim. Bakalım ne bu işi profesyonel olarak yapan insanların aklına yatacak mı. Ayrıca maliyeti ne olacak çok merak ediyorum. Bu arada merak etmeyin çok inatçıyımdır. Bu jeep bu aracın üzerinde bir şekilde gidecek, nasıl gidecek ilerleyen günlerde hep birlikte karar veririz.

kararlılığınıza hayran kaldım...
bizde merakla bekliyoruz...
ilerde benim de cj projem olacak. plakasız belgesiz bişey onuda sizden esinlenerek yapacağım karavana koyar trafik konusu sıkıntı yaratmaz..
size kolay gelsin....

merakla ve heyecanla bekliyor olacağım

Bu benim çok hoşuma gitti, yer darlığı az ve kaza olasılığı daha düşük, ana araç ağır, stabil, güçlü.. Eskiden ABD üslerinden çıkma kafası AS600 olan otobüslerden vardı.. bu ebatta projeye Turkiye'de en uygun onlar olur heralde.. Motorları arkada olmasa 302'ler de olurdu...

638368861_9d365c6958.jpg

Arka tarafı kestirirsem buna benzeyecek. Aslında güzel aletmiş. Bu arada bu tarz yapmak isteyen olursa hurda fiyatına kamyonlar var. Alttaki kamyona 2.5 milyar demişlerdi ama hurdası 9 ton gelse 4.5 milyar eder.

DSC00759.jpg

Olur tabii olmaz mı? İşte... :smiley: [attachment=3]

İnanırmısın bu resmi ben buldum, ama bekletileri yükseltmemek için sakladım kendime, artık hayırlısı olsun.

Gazetelere çıkmıştı bu hatta internette dolaşıyordu bu karavan.
Göktuğ abi çalışmalar ne alemde en son profesyonel firma ile görüşüyordun bilgileri en kısa zamanda bekliyoruz. ;)

yalnız otobüsün yerden yüksekliğine bakarmısınız büyük şehirlerde asfalt yapanların garip bir hobisi var yollara tümsek takmaca yarışı yapıyorlar bu otobüs(karavan ) türkiye yollarında 40 km yol gidemez ilk tümsekte askıda kalacaktır ama bunun gidebileceği yollar olmuş olsa kullanması ne zevkli olur du değilmi bu karavanın iç resimlerini falan incelemiştim bir sitete 5 yıldızlı otel konforunda herşey döner koltuklar döner yataklar falan baya hoş bir çalışma idi ama fiyatıda kendisi kadar hoştu aşşağı yukarı 1.2 trilyon gibi bir fiyat kalmış aklımda

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,092
Kayıtlı Üye Sayımız
166,832
Kaydolan Son Üyemiz
hasankaraalioglu

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR