Kia Sorento 4x4'te Ses Problemi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan magu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 29,507

magu

Yeni Üye
Yer
ANKARA
slm
2004 model kia sorentom var birden arka defransiyel arıza verdi ve arka defransiyeli değiştirdim ses kesildi
ama sorun bu kezde ön taraftan ses gelmesi.servise götürdüm ön şaft kitlenmiş dediler o sorunu düzelttik ama halen 4x4 e alındığında ses devam ediyor.serviste sorunu bulamadı araba lifte kaldırıldığında 4x4 de(ön defransiyel ve akis bilyalarında) hiç bi sorun yok yere indirildiginde yürürken ses yapıyor.2 ustaya gösterdim yüke bindiği için ön tekerlerden kaynaklanabilir dediler.bu hafta tekerleride değişirme niyetim var ama sorun bundanmı emin değilim
yardımcı olursanız sevinirim

Etiketler

Ynt: kia sorento 4x4 te ses problemi

magu' Alıntı:
ön şaft kitlenmiş dediler o sorunu düzelttik ama halen 4x4 e alındığında ses devam ediyor. yere indirildiginde yürürken ses yapıyor.

Ses yapmadan önce 4x4 yerine look ayarına getirip gaza yüklenme şansın varmı?
Birkeresinde babam kullanırken look ayarında ses gelince durum ilerlemeden normalleştirmiş.
Birde MB başayara göster derim şaşmazda birde arkadaş kia var muhtemelen muhtemelen bu konuda bilgileri vardır.

Ynt: kia sorento 4x4 te ses problemi

ANKARA' Alıntı:
Ses yapmadan önce 4x4 yerine look ayarına getirip gaza yüklenme şansın varmı?
Birkeresinde babam kullanırken look ayarında ses gelince durum ilerlemeden normalleştirmiş.
Birde MB başayara göster derim şaşmazda birde arkadaş kia var muhtemelen muhtemelen bu konuda bilgileri vardır.

ilginiz için saolun yarın lastikleri değişiriyorum
eger daha ses gitmezse sevis yolu görünüyor..

Ynt: Kia Sorento 4x4'te Ses Problemi

O resimdeki hareketi bu araçla yaptıysanız arıza yapması gayet normal gibi geldi bana.

işlerin yoğunluğundan dolayı yeni cevap verebiliyorum
lastikleri değişirince sorun çözüldü

Nesi var ki, oda bir jeep ?

Değil o bir KIA.
Jeep ise Chrysler'ın arazi aracı/suv markası.
;D

Bir zamanlar bir de sana yağı vardı, hiç kullanmadığım için bilmem belki hala vardır, margarinin adı olarak kaldı..

Bu arada galiba bu aracın üzerinde bir sürü ıvır zıvır elektronik düğme var (look ayarı vs). Kullanma kılavuzuna bakılmadan kullanınca sonuçları kötü olmuşa benziyor. Yanlışlıkla farklı ebatta lastikler de kullanılmış olabilir. İkinci el araç alırsanız dikkat edin yedek lastik aracın üzerindeki lastiklerle aynı boy mu diye. Lazım olduğunda fark etmeden farklı ebatta lastiği takarsanız diferansiyele geçmiş olsun.

Resimdeki hareket? Boşver onu. Acemiymişiz o zamanlar saçma sapan bir yorum yapmışız...

olasiliksiz' Alıntı:
Değil o bir KIA.
;D

Bir zamanlar bir de sana yağı vardı, hiç kullanmadığım için bilmem belki hala vardır, margarinin adı olarak kaldı..

Bu arada galiba bu aracın üzerinde bir sürü ıvır zıvır elektronik düğme var (look ayarı vs). Kullanma kılavuzuna bakılmadan kullanınca sonuçları kötü olmuşa benziyor. Yanlışlıkla farklı ebatta lastikler de kullanılmış olabilir. İkinci el araç alırsanız dikkat edin yedek lastik aracın üzerindeki lastiklerle aynı boy mu diye. Lazım olduğunda fark etmeden farklı ebatta lastiği takarsanız diferansiyele geçmiş olsun.

Resimdeki hareket? Boşver onu. Acemiymişiz o zamanlar saçma sapan bir yorum yapmışız...

kia kullanıyorum menmunum şimdiye kadar beni dağda bırakmadı

olasiliksiz' Alıntı:
Değil o bir KIA.
;D

;D ;D ;D kürşat bey o en son cümle çok anlam ifade ediyor... tabi anlayana... ;D ;D ;D

arkadaşlar 2006 sorento sahibiyim bende...
4x4 aldığım zaman benden de tık tık tık ses geliyo ama bi titretme vurma vs yok...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,839
Kayıtlı Üye Sayımız
166,940
Kaydolan Son Üyemiz
acelyakaratas

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR