Ynt: Kim Nerede?
Merhaba,
Bugün sözümü tutup, Gümüşdere ve Kısırkaya taraflarına gittim, oğlanı sabah okula bıraktıktan sonra.
Bana da değişiklik oldu der bitirirdim ama sinirlerim de bozulmadı değil. O taraflarda insanın yolu sürekli 3.köprü güzergahı ile kesişiyor yada yakınından geçiyor, kelleşen orman arazisi insanın içini burkuyor.
Kısırkaya sahilinde de dünyanın tüm hayvanlarını alacakmışcasına inşa edilmiş bir "İstanbul Belediyesine" ait Hayvan Barınağı ile karşılaştım. Onda biri ya kullanılıyor ya kullanılmıyor olan bu yeri de bu sayede görmüş oldum. Ne hikmetse, alt ve üst yapısı tamamlanmış kullanılmayan bir sürü barınak binası, hayvanlar birbirlerini görsünler diye aman efendim bir aydınlatma, bizim sokaklarda öylesi yok. Hayvanlara da, haklarına da asla karşı değilim ama keşke kullanılsaydı yada ihtiyaç duyulduğu kadar yapılsaydı.
Önce anlamadım ne olduğunu (ilk resim), uzaklardayken sordum halktan birine, "Hayvan Barınağı" dedi, yüzümdeki ifadeyi görünce devam etti, "bugün için, yarın hangi otel olur bilmem!"
Kalktım yakınına kadar gittim. 1,5 KM yola cephesi olan bir yarımada... Kullanılan ve atıl duran barınaklar ve Karadenize nazır olan konumu (sonraki resimler).