Hafta sonunu "karavan 16" grubu (İlhan,küçük karavancı Ayça,Cem,Erden) ve Bolulu karavancı dostumuz Kenan bey ve Nurhan hanım la beraber ,güzel ve güneşli bir günde Gölyazıda değerlendirdik. Gecede Gölyazıyı kuşbakışı seyredeceğimiz güzel bir tepede konaklıyarak geçirdik.
Bülent senelerdir Gölyazıya fotoğraf çekmeye giderim. İlk defa kamp yaptığımız günkü gün batımındaki görüntüyü yakaladım.
Kısacası diyeceğim fotoğrafı her gören photoshop sanıyor ,fakat kesinlikle birebir makinadan çıktığı gibi o gece İlhanla beraber yayınladık.
Yanımda fotoğrafı çektiğim gibi makinadan hemen gösterdiğim, İlhan,Cem,Kenan (Haldun"ertesi gün") olmasa kesinlikle kimseyi inandıramazdım.
Güneş batarken bire bir aynı şekilde boyadı sanki gökyüzündeki bulutların arasını ve gölü. Tabii biraz da çektiğim makinanın profesyonelliği ve çekim tekniğ de var. Selamlar....
Daha önce de konuşulmuştu; Bursa'ya çok yakın ve kısa geziler, toplanmalar için, uygun yerler var. Sizler de bu olanağı, çok güzel değerlendiriyorsunuz doğrusu.
Gölyazı'yı çok severim ben de... Buradan geçerken, bazen zamanım yerli olmasa da 1-2 saatlik bir ayarlama(!) yapıp sapıyor ve çay içiyorum. Anayola 5 km.lik bu dinlenme, çok hoşuma gider.
Gölyazı'ya ulaşmak, çok kolay, aşağıdaki haritada da görülüyor. Bu konu konuşulmuştu sanıyorum ama ikinci baskı olur artık..
İkinci haritadaki kırmızı daire, arkadaşların konakladığı alan.
Fotoğraf yükleme konusu ile uğraşırken, Erden Bey'in çok güzel fotoğrafını atladım ; kutlarım!..
takılıyorum,ufak tefek oynamalar yapıyoruz kontrastla ilgili sorun yok ama böyle güzel gökyüzü fotoşopta bile zordur.Bakamadım ama orjinali ise hemen masa üstü yapayım değilsede Erden hocam koyarsın artık.
Baktım büyükmüş,benim bildiğim Erden hocam bu fotonun 80 versiyonunu çekmiştir bir tane daha farklı açıdan varsa güzel olurdu.