Kings Go Ahead (benim kara bela zj)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan 997799 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 84
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 18,756

997799

kings go ahead
Yer
çorum
2 ay önce aldığım grand cherokee.
ve herkezin yaptığı araçlarımızı kişiselleştirme işlemlerim;
önce standart hali, yavruum neyle karşılaşacağından bi haber, asfaltta concon gezmiş, yıllardır şehir eşkiyalığı yapmış gerçek kimliğini bulamamış hali :smiley:

1.jpg

2.jpg

Etiketler

Ynt: Kings Go Ahead (benim kara bela zj)

Ve ilk çamura patilerini değdirdi, şansına hafif kar da vardı, ne güzel de yakıştı esmer tenine :smiley:
tüm değişecek bakımsal sıvıları, buji ve filtreleri, (şanzumanlar dahil) değişti. prince lpg nin komple filtreleri değişti,
altı tamamen yıkandı ve ziftlendi,
motor altı açıktı pervan motorumuzu çok kirletiyordu, alt tarafa komple izolasyon takıldı ve yapıldı.
çocuklar gibi sevinçliydi, ama ayakkabıları çok kaygandı, conversle daga çıkılırmı çıkılmaz bot almak lazım dedim, gittim oğluma botlarını aldım hemen.
gt radial savero mt taktım 245-75-16 çok hafif ön çamurluk uçlarına sürttü az bi operasyonla düzelttik.
bug shield aldık,
ebaydan camlara rüzgarlık getirtip taktım (türkiyede çok pahalı 50 dolar civarı kargo dahil aldım)
bi-xenon kit imiz geldi ebaydan onları taktık.
baktık kilidimiz çalışmıyor yükte, shell spirax lsd diff yagını koyduk diffimize düzeldi, (ebaydan aldığımk kilit balataları yedek olarak duruyor, her an ihtiyaca mahsuben)
.....

5.jpg

6.jpg

diğer arkadaşlarım da gördü beğendi, performansı hoşlarına gitti, baktılar bi de benim karabela yanlız, 2 tane daha zj getirdiler kardeş :smiley:
parkurumuz biraz sert olması nedeniyle, as lastik te 1,5 ay önce verdiğimiz siparişlerin gelmesi üzerine...
31-10,5-16silverstone extreme 117 leri taktım oğlumun ayağına, ne gerek var ayağı kayar burkulur diimi :smiley:
2'' lift kit takozlarım da geldi (ebaydan almıştım onları da...

8.jpg

9.jpg

lastiklerimiz epey büyümüştü...
4 cm sapacer yapıldı ve takıldı, hem lastikler daha yakışıklı görünüyor, hem de sorunlarımıza çözüm bulduk...
velhasıl vitara ile başlayan off-road yolculuğumuz zj ile devam ediyor, şunu çooook net söyleyebilirim keşke daha önce bu arabanın koltuğuna oturup kullanma fırsatı bulsaydım da boşu boşuna 1 yıl gibi uzun bir zamanımı boşa harcamasydım...
şu an bu arabalardan korkan herkez gibi bende yakıtından, vergisinden, parça maliyetinden, heybetinden, parça bulamamktan, işletim maliyetlerinden dolayı heeeep korkardım, hatta şunu daha önce yazmıştımk en sevmediğim araçlardan biridir grand cherokee ve özellikle de zj... ama meretin marifetlerini bi görün de nasıl sevmezseniz sevmeyin, şunu söliyim 1-2 kez arazi vitesine taktım o da biri nasıl gidiyor diye meraktan, diğeri de garantiye alayım diye, asfaltta gider gibi tırmanıyor heryeri, yaklaşma uzaklaşma açılarına ben inanamıyorum ki yazsam sizde inanmazsınız, tırmandığımız problem diil de inişler de tırsıyorum (sölemesi ayptır yükseklik tırsıntım varda :smiley: )

7.jpg

merhaba

güle güle kullanın harika olmuş,lastiklerin marka ve ebatı nedir.

selamlar

son gezimizde ön shaftı bozdum.
çok dik biryere tırmanırken ön tekerler çıkmıştı rampayı arkalar hala rampadaydı, birden ön tekerlerin altı boşalınca ya güç patlamasından, ya da saftı vurdum bilmiyoruz joint denen ön shaft bilyası bozuldu. neyse araştır sor, yeni olarak bilya saytılmıyor...saft komple...en ucuzu 700 euro+kdv,...çıkması ön saft komple 400 tl...mersinde Sami bey sağolsun onun bir arkadaşı getirtmiş jointi,... gönderdi...
o sırada Beatrix Ergun abiyle falan da konuştum o farklı bi uygulama yapmıştı biliyordum onu aradım, şaftçıya gittik vs vs vs..
ön saftın orjinal sistemini deiştirdik, bilya sistemini iptal edip mafsal koyduk kaydırmalı, bu şekilde özellikle aşırı zorlamalarda ve artikülasyonlarda aynı arızayıyapma ihtimalini ortadan kaldırdık...
masraf 275 tl....
bu uygulamada yardım için Batrix Ergun abiye ve güveninden dolayı Sami beye teşekkür ederim...

joint.jpg

zj shaft.jpg

lastikler...Silverstone extreme 117
bu arada şaft fotoları benim araca ait değildir, aynısı olduğu için örnek teşkil etsin diye koydum...

Maşallah gülle gülle kullanılan araç özüne dönmüş .

Levent Bey aracınız canavar gibi dip diri duruyor.Güle güle çamurlayın :smiley:
Şaft işini de hallettiniz heralde artık hayırlı olsun :smiley: Resimdeki uygulama çok güzel.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,920
Kayıtlı Üye Sayımız
166,948
Kaydolan Son Üyemiz
neyzenx

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.