Kırklareli-Dubnisa kampı.

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ayhancham Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 26
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,230

ayhancham

Ana Kamp
Mesajlar
94
Tepkime Puanı
1
Yer
istanbul
Merhabalar.
Kamp gerçekleşeli uzun zaman oldu ama ancak buraya aktarmaya fırsatım oldu.
Mayıs ayının sonunda yapılan nikahtan sonra eşimle (27 mayıs.Buraya kesin tarihi yazalım da daha 6 ay geçmeden -evlilik tarihini-unutanlar arasına katılıp fırçayı yemeyelim.) kamp yapmaya karar verdik.E insanlar evlendiklerinde balayı turları yaparlar -bizim neyimiz eksik diyerek düştük yollara.Aracımız olmadığından ilk önce otobüs ile Kırklareli'ne ardından otogardan minübüs ile Üsküp Belediyesine ulaştık.(yol otobüs ile İstanbul'dan 2 saat 45 dakika Kırklareli ve minübüs ile Üsküp 20-25 dakika) Üsküp kırklareline bağlı çok küçük bir belediye,çay bahçesinde çaylarımızı içerken bir taraftanda Beypınar köyüne nasıl gidebileceğimizi araştırıyorum.Köye toplu ulaşım aracı malesef yok.Buraya kadar gelmişken geri dönmek tabi ki olmaz yoldan geçen biri mutlak yardımcı olur diyerek yola düştük.Beypınar yolu nerede diye sorduğum ilk kişi (yeni evli şansı diye birşey varsa mutlaka budur)-Bende oraya gidiyorum atlayın arabaya.diyerek bizi aldı.(Bizi yolda bırakmayan,adını hatırlayamadığım abiye ve 10 dakikalık yolu son derece neşeli geçirmemizi sağlayan eşine buradan ayrıca çok teşekkür ederim) Üsküp Beypınar arası 15 km. Beypınar geçimini ormancılık ve hayvancılık ile sağlayan Trakyanın yarısından çoğunu köy köy gezmiş biri olarak beni temizliği ve bakımıyla resmen şoka sokan bir yer oldu.Turistik ve göz önünde olmamasına rağmen bu kadar temiz olması gerçekten taktir edilesi.Köy kahvesinin bahçesinde içtiğimiz çaylardan sonra,Bulgaristan'dan başlayıp İstanbul'un yanında biten yaklaşık 300 km uzunluğunda ve 100 km kadar genişliğinde olan Istranca Ormanlarına daldık.Yolun tarifi çok basit.Beypınar'dan çıkıp Kurudere yolundan ilk sola dönüp orman yoluna giriyorsunuz yaklaşık 1 km sonra yok üçe ayrılıyor ortadakinden devam ediyorsunuz,sonra tekrar üçe ayrılıyor yine ortadaki.Yol bir derede bitiyor dereyi akış yönünden takip ettiğinizde Dubnisa bölgesindesiniz.(bu yol yayalar için araç için yol çok daha basit ve kanımca zevksiz :smiley: İnternetten ufak bir araştırma ile detaylı tariflere ulaşabilirsiniz.)
Bu kadar anlatımdan sonra fotoğraflara geçelim.ilk fotoğraf Beypınar köyü.ikincisi orman yolu

004


014
 

Etiketler
Ynt: Kırklareli-Dubnisa kampı.

Orman yolunda sırtlarında 4 günlük malzeme ile 7-8 km yol yürümekten bitap düşmüş bizler.

4
 

Ekli dosyalar

  • 3.jpg
    3.jpg
    189.5 KB · Görüntüleme: 183










Ynt: Kırklareli-Dubnisa kampı.

Çok güzel günler geçirmişsiniz anlaşılan. Tabiatta çok güzel duruyor. Fazlasıyla sizlerle olsun daha güzel kamplar :smiley:
 



Ynt: Kırklareli-Dubnisa kampı.

teşekkür ederim Murat bey.gayet eğlenceli bir dört gün geçirdik.Bizim izlediğimiz orman yolundan birkaç yıl içinde araç yolu yapılacakmış.Tabiat henüz bozulmamış.ilk baharda güzel bir yer.yaz aylarında sıçak ve nemli olabilir.Yaz aylarında bölgede yılan popülasyonuna dikkat etmekte fayda,var en azından kayalık bölgelerde dikkat etmek gerekir.
 








Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,492
Mesajlar
1,518,810
Kayıtlı Üye Sayımız
172,156
Kaydolan Son Üyemiz
Zapotac

Çevrimiçi üyeler



Geri
Üst