Kırmızı Işıkta Durmaya Korkar Olduk

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan seyyah-34 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,855

seyyah-34

Zirve
Yer
istanbul
Bizzat benimde şahit olduğum geçenlerde de yaşamış olduğum kırmızı ışık korkusu ile ilgili anımı yazarak konuya giriş yapmak istedim.
Bir dört yol kavşağına yaklaştık ve haliyle kırmızı ışıklarda durduk. durduk durmasına ama arkadaki araçların durma gibi bir ihtiyaçları yokk,hemde niyetleri de yok.
Ve nitekim benim aracımın arkasına geldiğinde ( aracımda aynaları çok kullanan biriyimdir) hatta daha henüz 25 metre varken taaa gerilerden korna çala çala geliyor ve geldi arkamda durdu hala kornaya basıyor. neymiş efendim yol müsaitmiş neden duruyormuşum. hemen camı açıyorum siz buyrun geçin ve ben sizin gibilerin yüzünden zengin oldum diyerek kendisine yol veriyor,( 40 yıllık bir kaporta ustası olarak) şerrinden emin oluyorum. nasıl emin oluyorum isterseniz olmayın biliyormusunuz araçların bir çoğunda hemen sürücü koltuğunun yanında hertürlü dövüş aleti malesef malesef mevcuttur.
Siz siz olun başkalarını uyarın ama bu bir seferle olsun ve ve asla ve asla aracınızdan aşağıya inipte söz söylemeye, bu şekilde onu uyarmaya kalkmayın. hemen canlı bir örnekle hatıramı paylaşayım.

Bir zamanlar (15 yıl önce) sitemizden bir esnaf arkadaşım vatan caddesinde trafikte başka bir araç ile tartışırken aracından iner. ve arkadaki araç sürücüsü ile aralarında el kol hareketleri başlar.bu çok hareketli anlar biter ve her iki araçta yoluna devam eder.
akşam eve geldikten bir süre sonra kapı çalar ve kendisinin karakola kadar gelmesi istenir. o şaşkınlık ile mecbur olur gitmeye,ayrıca yol boyunca merak içindedir.nihayet karakola vardıklarında içeri girergirmez karşıki masada oturan kişiyi görünce gözlerine inanamaz.
masada oturan kişi sabah vakti trafikte tartışp kavga ettiği arakadaki aracın sahibi olan o komiserdi. hani o rütbesine güvenipte sivil olduğu halde kendini haklı zanneden komiser!!
Daha sonra arkadaşımız ustamızdan 3 gün haber alamamıştık. 3.gün sonunda nihayet iş yerine geldi. sonuç hiçte iç açıcı değildi adamakıllı ıslatılmıştı tabiri caiz ise. yorum sizlerin?

Şimdi sizlerle Sabah Gazetesi otomotiv editörü Ufuk Sandık'ın köşe yazısını paylaşıyorum.

Kırmızıda durmaktan korkar hale geldik

Trafik işaretleri, trafiğin ortak dilidir. Yani kırmızı ışıkta durulur, yeşil ışıkta geçilir. Yabancı lisanınız yoksa bile yurtdışında trafik işaretlerini anlarsınız. Ama Türkiye'de trafik işaretleri farklı algılanıyor. Örneğin trafik ışıklarında ışığın rengi ne olursa olsun geçilir. Yeter ki polis olmasın. Bu yüzden ben de kırmızı ışıkta durmaktan korkarım. Gözüm hep arkadadır. Birisinin gelip çarpacağından endişe ederim.

Geçenlerde kırmızı ışıkta durdum. Gözüm dikiz aynasında. Arkadaki aracı takip ediyorum. Yıllar önce bir arkadaşımın başına gelenleri hatırladım. Olay şöyle: Trafik ışıkları yeşilden kırmızıya dönüşüyor. Arkadaşımın önündeki kamyon duruyor. Ama arkadaşım fren bile yapmıyor, kırmızıda duran kamyona çarpıyor. Neyse kimsenin burnu kanamıyor. Kaza yerine gelen polisler neden fren yapmadığını soruyorlar. Arkadaşımın cevabı çok ilginç: "Kamyonların kırmızıda durduğu ne zaman görülmüş. Ben de durmaz zannettim".

Lütfen trafik kurallarına uyun. Kırmızı ışıkta durun. Ama gözünüz dikiz aynasında, arkadaki araçta olsun.

Etiketler
Ynt: Kırmızı Işıkta Durmaya Korkar Olduk

kırmızıda durmaya ben de korkuyorum

1 sene kadar önce istanbul eminönüden gece saatlerinde 2 araba eve dönüyorduk kırmızı ışıkta durduk.. amcamlar da durdu.. sonra arada bi 10 saniye geçti küüüt diye bi ses geldi.. ama öyle sağlam vurmuş ki ben bize çarptı sandım biz inene kadar çarpan araba geri geri gelip yandan biyerden sıvışıp kaçtı.. amcamda peugeot 307vardı bagaj lastiğe kadar gelmiş adam da bulunamadı arabayı da amcam kendisi yaptırmak zorunda kaldı

sonra ben 4-5 ay önce üsküdarda fıstıkağacında ışıklarda durdum.. aradan bi 4-5 saniye geçti küüt arkadan bi sorento çarptı.. neyseki koruma demiri vardı benimkine bişey olmadı da adamın tampon gitti yani bence eğer gerçekten müsait görüyorsanız arkada 50 metre yakınınızda araba varsa durmayın geçin.. çünkü siz dursanız da arkanızdaki durmuyor

büyükk şehirr,büyüükk dertlerr )

şehir içinde kullandıgım Linea'yayla kırmızı ışıkta bir jeep saglam yerleştirdi.Çelik bar arabanın arkaasını dagıttı bıraktı tampon bagaj kapagı farlar yaLan oldu ;D

ben duruyorum kırmızı ışıkta sıkıyosa gelsin çarpsınlar

ata036' Alıntı:

Ben jeep varsa kesin duruyorum Arkamda dolmus taksi varsa sarida isiga gelmeden yavaslar dururum
Binek aracdaysam arkama mutlaka bakarim Bir iki kez kaza yasadik maalesef

Ankara keciorende kurallar degisik orda kirmizida geciyosun yesilde durup bakip geciyosun Sari zaten genel gecis demek

Ben zaten Ankara'da trafik ışıklarının elektrik sarfiyatına yol açmaktan başka bir işe yaradığını görmedim pek

İstanbul'da ise malum, uzaktan bir sarı araç gördün mü, şöyle emniyet şeridine de hafif lastiği değdirecek şekilde kapatarak kırmızı da durmak derin bir haz verir

İstanbul ışık kural kalmadı bence... Herkes kendi kuralını uygular oldu...

ata036' Alıntı:

Bu arada kardeşim ığdırın trafiği alışmış herkes transit gidiyor hele karokolun olduğu köşe neydi öyle 4 yol ağzı ama maşallah kazasız iyi geçiyor herkes oradan..

hehe haklısın valla abi orası çok kötü ama benim korkum yok önden veya arkadan vuran adama yazık olur sadece ;D

Çoğu yerlerde trafik ışıklarında sarı'yı iptal etmişler.. ;D
Kırmızıdan yeşile geçiyor arası yok..