Kış Yaklaşırken Lastik Seçimi ?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan MARS Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 7
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,629

MARS

Ana Kamp
Değerli Arkadaşlar

Önümüz kış, benim aracımda wrangler F1 var (yazlık). Lastiklere bakarken düşündüm acaba hem kışın karda buzda hem de hafif arazi koşullarında kullanılcak bir lastik var mı? yazlık MTR lastikler kış lastiği olarak da kullanaılabilir mi yoksa AT cinsi bir lastik daha mı uygun olur.

teşekkürler

Etiketler

Ynt: Kış Yaklaşırken Lastik Seçimi ?..

Evet,Onur bey özetlemiş.

1-Araç yapısı.
2-Kullanılacak coğrafya.
3-O coğrafyanın iklim yapısı.
4-Kullanıcının kullanım karakteri.
5-Kullanıcının beklentileri.

İşte tüm bunların harmanlamasından sonra mantıklı bir seçim yapılabilir.

bildiğim kadarıyla MT (mud terrain) tamamen arazide kullanılan lastikler ve AT (All Terrain) tüm arazi koşullarında kullanılan lastikler

1-Araç yapısı (2007 FL1)
2-Kullanılacak coğrafya.( Ankara'nın yüksek kesimleri % 70 asfalt % 30 stablizie kışın karlı buzlu çamurlu)
3-O coğrafyanın iklim yapısı. (Kışın kar ve buzlanmanın sıkça görüldüğü bir yer)
4-Kullanıcının kullanım karakteri. (defensive driver, ağır yoldışı tecrübem yok, ama 15 yıllda 2 kaza geçirmiş tecrübeli sürücüyüm, tarla ve traktör yollarında araç kullanıyorum)
5-Kullanıcının beklentileri. (kışın karlı ve buzlu yokuşları sorunsuzca inip çıkabileceğim ve karsız havalarda da stabileze yolda ve tarlalarda traktör yollarında rahat yol alabileceğim bir araç)

BF Goodrich'in bu sitede çok methedildiğini ve Good Year Wrangler AT/R den iyi olduğunu okuıyorum

acaba BF Goodrich'in bazı modelleri sanırım AT olanları yazın otoyolda da 120km/h hızla kullanılabilir mi?

tesekkürler

Değerli Arkadaşlar

Sorumu daha da spesifikleştirirsem,

BF GOODRICH All Terrain T/A KO lastikler (% 50 yol, % 50 yoldışı şartları için üretiliyormuş) kış lastiği oalrak da kullanılablir mi ? Elimdeki yeni alınmış Goodyear Wrangler F1 leri yazın BF Goodreach T/A'yı sonbahar ve kışın kullanablir miyim

cevaplayan tüm arkadaşlarıma derin teşekkürlerimi sunarım

Aslında benzer konu daha önce de tartışılmıştı .

Bu anlattıklarınızdan sonra bence uygun lastik AT dir .AT lastilk karda bir miktar buzda hafif çamurda ve asfaltta iş görür . Kışın tabi ki kullanılabilir ve standart asfalt lastiğindne iyi sonuç verecektir ama AT adındaki gibi all terraindir yani kış lastiği değildir . Bu yüzden (piyasada vakumlu denilen) kışlık lastikler aynı performansı vermeyecektir .

AT olarak Bridgestone dueler AT694 tavsiye edebilirim 1 yıla yakındır , karda , asfaltta , çamurda , kayada test ettim ve gayet memnunum .

Benim de forumda lastikler ile ilgili mesajlardan anladığım A/T sınıfında başta kar olmak üzere her koşulda en iyi performansı veren lastik BF Goodrich. Ben BF'nin km ömrü ne kadardır? Onu merak ediyorum, kullanan arkadaşlar hangi koşullarda kaç bin km kullandıklarını yazarsa sevinirim. Teşekkürler.

Evet,bu durumda A/T tipi bir lastik sizin için optimum seçim olur.
Marka-model kısmı beni aşar :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,840
Kayıtlı Üye Sayımız
166,940
Kaydolan Son Üyemiz
acelyakaratas

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR