Kışın Ateş Yakmak

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Kapitan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 156
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 67,317

Kapitan

Kamp I
Mesajlar
148
Tepkime Puanı
2
Yer
Kadıköy
Web
www.geceyuruyucusu.com
Dostlar selamlar,

Gece orman yürüyüşleri düzenleyen bir ekibimiz var. Dün yaptığımız yürüyüş sırasında hava aşırı soğudu. Biz de verdiğimiz mola sırasında ateş yakmaya karar verdik. Fakat başarılı olamadık.

Etrafımızdaki ağaşlardan kuru (yani yeşil ve canlı olmayan) ağaç dalları kestik. Yanımızda mangal yakmakta kullanılan çıra-kibritlerden vardı. Fakat dallar çok ıslaktı ve hava aşırı nemliydi. Velhasıl küçük dalları yakmayı başarsak da tatmin edici şöyle gürül gürül bir ateş yakamadık.

Bu koşullarda hızlı şekilde nasıl ateş yakılabilir acaba??
 

Etiketler
Ynt: Kışın Ateş Yakmak

Dostum Kış aylarında yada nemli bölglerde kamp yada trans yapacaksan tavsiyem yanında kücük bir kaç parça lastik bulundurmandır.Kücük dalları tutuşturmanız; nemli ve daha büyük olan dalların tutuşmasına yetecek ısıyı oluşturamaz ama bir parça lastik yeteri isıyı sağlayacaktır. Diğer bir tavsiymde bu durumlarda yakacagınız dalı yada bir kısmını ( ateşe temas edip ısıyı emecek olan kısmını) bir bıcak yardımıyla agacın doğal yapısı olan yuvarlak form dan köseli bir forma geritmek olmalıdır. Böylece düzbir yüzey elde edeceksiniz ve bu da ısıyı daha iyi absorbe edecek.
Saygılar.
 


Ynt: Kışın Ateş Yakmak

aslanahmet arkadaş o başlıkta benim bahsettiğim ortamda ateş yakmakla ilgili pek bir şey yok. Yanımda zaten kibrit başlı tutuşturucu (ortalama 5-6 dakika yanıyor) taşıyorum. Fakat yakacakların tamamı ıslak olunca ateş yakmakta başarısız olduk.

Meseregan söylediğin şeyleri uygulayacağım. Bir de yanımda gazyağı ve paçavra taşımayı düşünüyorum. Herhalde dalları kurutmaya yetecek kadar ve uzun süreli bir başlangıç yapmamıza yeter :smiley:
 

Ynt: Kışın Ateş Yakmak

Eğer kamp yerine kadar aracınızla gidiyorsanız, arabanızın bagajına oduncudan yarım çuval ince kıyılmış kuru odun yada odun talaşı almanızı tavsiye ederim. Bunlar tutuştuktan sonra üzerine atacağınız yaş odunlarda yanacaktır.
 




Ynt: Kışın Ateş Yakmak

hocam çok güzel bir konuya deyinmişsiniz biz bu gibi durumlarda odun parçalarını elimizden geldiği kadar şekilsiz hale getirerek yakıyoruz. sizinde bildiğiniz şeyleri tekrarlamaya gerek zaten yok bu konuda bildik tekniklerin haricinde bilgisi olan varmıdır merakla bekliyorum..
 

Ynt: Kışın Ateş Yakmak

bir adet kola kutusu (bira olmaz) toprağa sadece deliği görünecek şekilde gömülür. içine benzin ya da benzeri yanıcı madde doldurulur, deliğin üzeri inceden kalına dallarla sıkıca kapatılır (kibrit sokacak yer bırakılır), delikten kibritle yakıt tutuşturulur. En soğuk ve yağışlı havada bile 1 bardak benzinle ateş yakılır. Bu sistem yanında benzin taşıyabilen ve kola içen (ben içmem de) arkadaşı olanlar için geçerlidir.
 

Ynt: Kışın Ateş Yakmak

Benzin çok hızlı yanıyor, yerine gazyağı kullanılabilir ama taktik güzelmiş. Ben de kola içmem ama bu iş için taşıyabilirim. Dökeriz artık içindekini napalım.

Öneri için teşekkürler önümüzdeki 1-2 hafta içinde yapacağımız gece yürüyüşünde denenecektir.
 

Ynt: Kışın Ateş Yakmak

benzin hızlı yanmıyor çünkü delikten içeri hava çok az girebiliyor. gazyağı denemedim. bir kutu benzin saatlerce yanıyor, yıllardır kullanırız bu sistemi, tavsiye ederim.
 






Ynt: Kışın Ateş Yakmak

jel reşo yakıtları var kucuk bır teneke kutuda kola kutusun yarısı kadar 1 ytl ye marketlerde bulabılırsın 3 saat yanıyo yemek bıle pisirebılıosun:smiley:
 

Ynt: Kışın Ateş Yakmak

Gaz yağı ıslak ağaçları yakmaz ben gaz,benzin,mozot ve yanık yağ taşıdım yanımda bu saydıklarım ıslak odunlara döküyorsun önce muazzam bir ateş çıkıyor ortaya fakat sonra başındertde demektir çünki odunlar nemli oldugu için tutuşmuyor sadece o kimyasal yanıyor ilk etapda o yüzden ben kendimce bir teknik buldum sırt çantamda bali ( yapıştırıcı ) taşıyorum ve tavsiye ederim dene ve görr karın altında bile ateş yakabılırsın
 




Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,441
Mesajlar
1,518,007
Kayıtlı Üye Sayımız
172,099
Kaydolan Son Üyemiz
Attorney58

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst