Kişisel Galeri (Cevdet)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan koroglu1414 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 524
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 84,221

Etiketler
Ynt: Kişisel Galeri (Cevdet)

Papatyalar..

DSC_4438.jpg

DSC_4441.jpg

Hocam bu ne yaaa :D :D Yağmur yağarkenmi çektin? Papatya gibi zarif ve ince bir çiçeğin zor anları mı desem? Yoksa bu anları fotoğraflayan kişinin herkoşulda anı yakalama sevdasım mı desem? ellerinize sağlık :D Papatyalar hep gülecek değil ya..!! :D :D

gezgen' Alıntı:
Hocam bu ne yaaa :D :D Yağmur yağarkenmi çektin? Papatya gibi zarif ve ince bir çiçeğin zor anları mı desem? Yoksa bu anları fotoğraflayan kişinin herkoşulda anı yakalama sevdasım mı desem? ellerinize sağlık :D Papatyalar hep gülecek değil ya..!! :D :D
Teşekkür ederim.
Pazar sabahı kelebek fotoğraflama niyeti ile erkenden kalktım ama :smiley: malesef yağmurun azizliği ile muvaffak olamadım; bende birkaç papatya fotoğraflayıp döndüm araziden.

Cevdet bey resimlerinizi yeni farkettim ,bütün kareler birbirinden güzel ,gözünüze saglık, ömrünüz bereketli ve sevdiklerinizle saglıklı bir yaşam dilerim.

mesut körklü' Alıntı:
Cevdet bey resimlerinizi yeni farkettim ,bütün kareler birbirinden güzel ,gözünüze saglık, ömrünüz bereketli ve sevdiklerinizle saglıklı bir yaşam dilerim.
Teşekkür ederim mesut bey..
Selam ve saygılar..

Bu yıl henüz kelebekler ile tanışma olanağı bulamadım :smiley: keza bir kamikaze misali gelip geçiyorlar ama konduklarını henüz göremedim :smiley: ;D

DSC_4737.jpg

DSC_5510.jpg

DSC_4985.jpg

DSC_5939.jpg

DSC_8156.jpg

Cevdet bey makrolar çok güzel, elinize sağlık.
Makro için hangi lensi kullanıyorsunuz?

cevdet bey..fotoğraflarınızın etkisine bayıldım. hepsi ayrı ayrı güzelliklerle dolu. lütfen yanlış anlamayın ama bişey sormak isterim. siz de bilirsiniz, kimilerine göre fotografçılığı"an"ı yakalama olarak görür ve onun büyüsünü bozmak istemezler, yani çekim sonrası dijital müdahalelere sıcak bakmazlar ve kolaycılıkla, hatta ileri gidenler sahtekarlığa kadar götürür.. siz fotolara müdahale ettiğinizi söylüyorsuznuz..baktığımızda da gerçekten harika şeyler görüyoruz.. siz ne diyeceksiniz.. bu (yeniden düzenleme), çok da abartılan bi konu mu yoksa olması gereken midir sizce?
saygılarımla..

timsah' Alıntı:
cevdet bey..fotoğraflarınızın etkisine bayıldım. hepsi ayrı ayrı güzelliklerle dolu. lütfen yanlış anlamayın ama bişey sormak isterim. siz de bilirsiniz, kimilerine göre fotografçılığı"an"ı yakalama olarak görür ve onun büyüsünü bozmak istemezler, yani çekim sonrası dijital müdahalelere sıcak bakmazlar ve kolaycılıkla, hatta ileri gidenler sahtekarlığa kadar götürür.. siz fotolara müdahale ettiğinizi söylüyorsuznuz..baktığımızda da gerçekten harika şeyler görüyoruz.. siz ne diyeceksiniz.. bu (yeniden düzenleme), çok da abartılan bi konu mu yoksa olması gereken midir sizce?
saygılarımla..
Efendim;öncelikle çok teşekkür ederim.
Evet dijital müdahele ediyorum ister istemez çalışmalarımda;nedeni ise raw format çekim yapıyorum tümünde;detayları daha net görebilme avantajını yakalama adına.

JPEG;üzerinde çok fazla değişiklik yapılmasına uygun bir dosya değildir.RAW çektiğimizde ise çekimden sonra kalite kaybı olmaksızın bir çok ayarı değiştire bilirsiniz.
Kısacası jpeg çevriminde müdahelem; sadece renk ve birazcık'da keskinlik vererek seyir keyfini artırıyorum :smiley:;canlı ve orjinâl renkleri yakalama adına..
Saygı ve selamlar..

timsah' Alıntı:
saygılarımla..

Değerli Gezenbilir Dostu.Yazınızın muhatabı ben değilim ama Ustalar kusura bakmazlarsa bende açtığınız konuda görüşümü yazmak isterim. :smiley:

Herşeyden önce buradaki fotoğraflar kuralları olan bir yarışma için konulmuyor.Benim için çekim sonrası müdahale edilen fotoğrafların bizde yarattığı güzel duygular,Sanatçının gördüğünü hissettiğini bize aktarabilmesi önemli.Ayrıca bu tür fotoğrafların yarışmalarda derece aldığı,Ünlü Fotoğraçılarımızın da sıklıkla bu teknikler kullanıdıklarını düşününce, haddim olmayarak hiç bir sakınca görmüyorum.Kaldı ki ileri teknolojiye sahip Dijital Kameralar benzeri bazı işlemleri daha fotoğraf çekilmeden de yapabilmektedir.Dostlukla kalınız :smiley: :smiley:

Sevgi ve saygılarımla,
Tayfun Sözer

yorumladığınız için teşekkür ederim. aslında sizin gibi düşünüyorum ben de. hatta belki de sanat denilen şey o değil midir.."olan"a yorum katmak..biraz ışık biraz daha renk ve belki flu belki de biraz daha keskin hatlar.. cevdet ve tayfun beye tekrar teşekkürler..

Bu kelebekler canlı Cevdet bey..
Gerçekten emeğinize, ruhunuza, gözünüze, gönlünüze sağlık..
Sevgilerimle

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,053
Kayıtlı Üye Sayımız
166,796
Kaydolan Son Üyemiz
SemihK

SON KONULAR

Geri