Ynt: Kişisel Galeri (nayilbodrum - Yalıkavak Rüyası)
AQUARIUM SEANFOOD RESTORANT
Bodrum, Yalıkavak Koyu’nda balık cenneti
EN LEZZETLİ DENİZ ÜRÜNLARİ,MUHTEŞEM GÜNBATIMI
Gümüşlük’teki yerini bilen müdavimleri doğal olarak Servet Usta’yı iyi bilir. Deniz börülcesi, ahtapot, kalamar, çiçek dolması ve daha birçok mezesiyle hemen hemen aynı...
15 senedir Servet Usta ile birlikte çalışan İzzet Usta ise buranın baş aşçısı artık.
Lezzetler mükemmel. Meze dolabında vantuzlarıyla ahtapot bacakları , hemen yanında da klasik Türk usulü soyulmuş ahtapot var. Bunun nedeni ise lezzet düşkünlerinin arayıp bulamadığı vantuzlu ahtapotları, bazı müşterilerin kesinlikle istemeyip ‘İlle de soyulmuş klasik ahtapot’ diye tutturmaları!
Cengiz Özbaşaran; ‘Sadece Ege’nin ürünlerini olabildiğince natürel, denizden ilk çıktığındaki lezzetini bozmadan sunmaya çalışıyoruz. Hedefimiz ağız tadına düşkünlere, bölgesel lezzetleri hakkıyla sunabilmek’ diyor.
ALEN DUCASSE BURADAYDI
Bir başka önemli lezzet ise Tarança tandır. Trança tandır buranın en özel lezzeti. Balığın büyüklüğüne göre ortalama bir saatte özel olarak pişirilen 3-15 kilo arasındaki trançaların lezzetini ifade edebilmek pek mümkün değil. Bu kıyılarda artık trança bulabilmek de bir hayli zor. Cengiz Özbaşaran ‘Bu tezgahta asla dışarıdan balık olmaz’ diyor ve artık son derece zor bulunan bu balıkları bile, ne yapıp edip taze taze tezgaha yerleştiriyor. Geçenlerde dünyanın en iyi şeflerinden olan Alen Ducasse buradaydı. İmza defterlerinde yazdığı yazıda ise Ducasse bu konunun altını çizmiş: ‘Balıkta en önemli şey tazeliktir. Bu gece burada süper bir örnek yaşadık. Burada yediğimiz bu yemek, Fransa’da üç Michelin yıldızlı bir restoranda yiyebileceğiniz bir yemektir’ diye yazmış. Paris’te ve dünyada toplam 22 gözde restoranın sahibi olan, dünyanın en iyi aşçılarından birinden bu yorumu alabilmek mutluluk verici şüphesiz.
BAKLAVAYI ES GEÇMEYİN
Buralara yolunuz düşerse gerçek kabak çiçeği dolmasını, tulum peynirli patlıcan közlemeyi, vantuzlu ahtapot ızgara, ahtapotlu ve karidesli tereyağlı pilav, beyaz laos ve özellikle tarança tandırını deneyin. Akvaryum restoran için özel olarak yapılıp, her gün Antep’ten buraya İmam Çağdaş tarafından gönderilen kadayıf ve baklavalar ise bu lezzet şölenine iyi bir son nokta vuruyor. Mutlaka deneyin.
Burası kaliteli hizmeti kendisine misyon edinmiş bir mekan. Mutfakta sadece günlük balık, bahçe sebzeleri, gerçek tereyağı ve sızma zeytinyağı kullanılıyor. Bu sene 1,5 ay gibi kısa bir zamanda bir harabeyi cennete çevirmişler. Tel:0 252 385 41 51
http://www.aquariumgumusluk.com/index.htm
http://www.gezenbilir.com/galeri/albums/userpics/14592/IMG_7611.JPG
[IMG]http://www.gezenbilir.com/galeri/albums/userpics/14592/IMG_8760.JPG